برای مشاهده نسخه قدیمی وب سایت کلیک کنید
logo
برگزیده
سلامت

ایرانى‌ها سالیانه چقدر روغن خوراکى مصرف مى‌کنند؟

منبع
باشگاه خبرنگاران
بروزرسانی
ایرانى‌ها سالیانه چقدر روغن خوراکى مصرف مى‌کنند؟
باشگاه خبرنگاران/ مديرکل اداره غذا سازمان غذا و دارو درباره سرانه مصرف روغن در ايران خبر داد. کاهش اسيدچرب اشباع به زير ۳۰ درصد در روغن‌هاي سرخ کردنيوحيد مفيد مديرکل اداره نظارت بر غذا و فرآورده هاى آشاميدنى سازمان غذا و دارو درباره سرانه مصرف روغن در ايرانى ها در گفت و گو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمي پزشکي باشگاه خبرنگاران جوان؛ گفت: سرانه مصرف روغن ايرانى ها در سال ١.٥ تا ٢ ميليون تن است که بر اين اساس سرانه، مصرف روغن هر ايرانى به ٢٥ کيلوگرم در سال و ميزاني بالاتر از استاندارد جهانى مي رسد، به طور کلى ايرانيان چربى، قند و نمک را بيش از متوسط جهانى مصرف مى کنند. اسيد چرب ترانس روغن هاى خوراکى به زير ٢ درصد رسيده است مفيد در ادامه با اشاره به کاهش ميزان اسيدهاى چرب ترانس و اشباع در روغن هاى مصرفى خانوار گفت: بر اساس برنامه ها و کنترل هايى که سازمان غذا و دارو انجام مى دهد، اسيد چرب ترانس روغن هاى خوراکى مصرفى خانوارهاى ايرانى به زير ٢ درصد رسيده است که اين ميزان اسيد چرب ترانس روغن هاى خوراکى مطابق استانداردهاى بيشتر کشورهاى پيشرفته دنياست. مديرکل اداره نظارت بر غذا و فرآورده هاى آشاميدنى سازمان غذا و دارو با اشاره به ميزان اسيدچرب اشباع روغن هاى مصرفى خانوار ايرانى گفت: اسيدچرب اشباع با توجه به نوع محصول متفاوت است اما بر اساس استانداردهاي تدوين شده، کنترل هاى صورت گرفته و پروانه هايى که در اداره کل غذا در سازمان غذا و دارو صادر مى کنيم، اسيد چرب اشباع در حداقل ممکن بر اساس نوع روغن قرار دارد. مفيد در ادامه ميزان اسيدچرب اشباع در برخى روغن ها را بيان کرد و افزود: ميزان اسيدهاى چرب اشباع در روغن هاى مصرفى در سفره ايرانى ها به زير ٢٠ درصد رسيده و اکنون ميزان اسيدچرب اشباع در روغن هاى سرخ کردنى به زير ٣٠ درصد کاهش پيدا کرده که اين ميزان مطابق استانداردهاى جهانى و با نظارت سازمان غذا و دارو و همکارى صنعت کاهش داشته است. وى با بيان اينکه اسيدچرب ترانس بالا سلامت مصرف کنندگان را به خطر مى اندازد، گفت: با توجه به اين موضوع، اسيدچرب ترانس را در روغن هاى مصرفى خانوار ايرانى ها به ٢ درصد کاهش داديم البته اسيدچرب اشباع باتوجه به سبک زندگى افراد ممکن است متفاوت باشد از اين رو اسيدچرب ترانس را تا حداقل هاى دنيا کاهش داده ايم. اسيدچرب اشباع بيشتر در مورد روغن هاى جامد مطرح بوده و کمتر در روغن هاى مايع اين مسئله عنوان مى شود. همراهان عزيز، آخرين خبر را بر روي بسترهاي زير دنبال کنيد: آخرين خبر در سروش http://sapp.ir/akharinkhabar آخرين خبر در ايتا https://eitaa.com/joinchat/88211456C878f9966e5 آخرين خبر در بله https://bale.ai/invite/#/join/MTIwZmMyZT آخرين خبر در گپ https://gap.im/akharinkhabar
اخبار بیشتر درباره
اخبار بیشتر درباره