لینک کوتاه در کلیبرد کپی شد!http://akhr.ir/4520841
۱.۹K
۰
بهداشت نيوز/ خواص کرفس ليست بلند بالايي دارد. خواص درد معده را تسکين مي دهد، فشار خون را تنظيم مي کند و بوي بد دهان را از بين مي برد. برگ و آب کرفس چاقي و آرتروز را درمان مي کند و گرفتگي رگهاي قلب را برطرف.
خواص کرفس بسيار است چنانچه کرفس را سلطان سبزي ها مي نامند. در ميان هزاران خواص کرفس مي توان درمان انواع بيماري هاي داخلي و پوستي را به دست آورد . فوايد برگ و آب کرفس براي تناسب اندام و زيبايي در سرتاسر جهان شناخته و مورد استفاده قرار مي گيرد. در اينجا ليستي از خواص و فوايد کرفس و آب کرفس براي درمان انواع بيماري ها و سلامت بدن را به شما معرفي مي کنيم.
تمام خواص کرفس
خوردن کرفس شما را از دردهاي معده، فشار خون بالا، بوي بد دهان، يبوست، ناراحتي هاي اعصاب، عفونت مجاري ادراري، آرتروز، روماتيسم نجات مي دهد.
پيشينيان کشورمان در گذشته به کرفس، اسامي ديگري نسبت مي دادند و اين گياه به کرسب يا کرفش معروف بود اما با گذشت زمان اين اسامي تغيير يافته و اين روزها همگي آن را با نام کرفس مي شناسيم. کرفس انواع متفاوتي مثل ريشه اي، برگي، دمبرگي، آبي و کرفس مشک دارد.
کرفس گياهي از خانواده ي چتريان است و در سراسر جهان مي رويد. کرفس سرشار از ويتامين B6، منيزيم، کلسيم و فسفر است. ويتامين هاي A و K، پتاسيم، منگنز و فيبر غذايي از ديگر مواد مفيد موجود در کرفس هستند.
کرفس چربي اشباع شده وکلسترول بسيار پاييني دارد. اين گياه را مي توان تا هفت هفته در دماي 0 تا 2 درجه ي سانتي گراد نگه داشت؛ گياه در اين شرايط خواص غذايي خود را حفظ مي کند.
برگ کرفس حاوي مقدار قابل توجهي ويتامين A (بتاکاروتن) است در حالي که ساقه کرفس منبع ويتامين هايB6,B2,B1 ويتامين C و همچنين پتاسيم، اسيد فوليک، کلسيم، منيزيوم، آهن، فسفر، سديم و چند نوع از اسيدهاي امينه ضروريست. هورمونهاي گياهي موجود در گياه کرفس به همراه روغن هاي ضروري آن نه تنها طعم معطري به کرفس مي دهند، بلکه در کنار بقيه املاح و ويتامين ها کرفس را به معجوني تبديل مي نمايند که در حقيقت مي تواند داروي هردردي باشد.
کرفس حداقل هشت ترکيب ضد سرطاني را در خودش جاي داده است و از رشد تومورهاي سرطاني پيشگيري مي کند و مي تواند تخريب ناشي از راديکال هاي آزاد را به حداقل برساند.
گياه کرفس منبعي فوق العاده از ويتامين ث است. اين ويتامين به تقويت سيستم ايمني بدن کمک مي کند. مصرف سبزيجات و ميوه هاي غني از ويتامين ث مي تواند علايم سرماخوردگي را کاهش دهد يا از شدت اين بيماري بکاهد. بيش از 20 نتيجه تحقيقاتي معتبر نشان مي دهد که ويتامين ث بهترين ويتامين براي جنگ با سرماخوردگي است و همينطور با تخريب ناشي از راديکال هاي آزاد مقابله مي کند.
کرفس به طور طبيعي ملين خوبي است و براي درمان يبوست داروي گياهي موثري به شمار مي رود. بنابراين به افراد مبتلا به يبوست توصيه مي شود در اين فصل بيش از هر چيز کرفس بخورند.
خواص کرفس براي لاغري
از جمله فوايد کرفس و آب کرفس ميتوان به کاهش وزن و لاغري اشاره کرد. اگر اضافه وزن داريد به جاي دنبال کردن رژيم هاي سفت و سخت در روز چندبار آب کرفس بخوريد. بدين ترتيب اشتهاي شما براي خوردن شيريني جات و غذاهاي چرب و سنگين کم مي شود و به تدريج با مصرف غذاي کمتر به وزن دلخواهتان مي رسيد.
راديکال هاي آزاد مي توانند با اکسيداسيون کلسترول احتمال بروز حمله قلبي و سکته مغزي را افزايش دهند. بنابراين مصرف ويتامين ث در سلامت قلب و عروق تاثيرگذار است و شما را از بيماري هاي قلبي، سکته و سرطان دور نگه مي دارد. پس ميتوانيم نتيجه بگيريم که يکي ديگر از خواص کرفس کاهش ابتلا به حمله قلبي و سکته مغزي ست.
يکي ديگر از خواص کرفس کاهش فشار خون است پس اگر نگران بالارفتن فشار خونتان هستيد بهتر است بدانيد که کرفس پتانسيل کاهش فشار خون را هم دارد و در طب سنتي چيني ها به عنوان داروي ضدفشار خون تجويز مي شده است. تحقيقات اخير دانشمندان هم اين خاصيت کرفس را تاييد مي کند.
اگر مدام عصبي هستيد و به قرص هاي آرامش بخش پناه مي بريد بهتر است کرفس را بيشتر در برنامه غذايي تان بگنجانيد.از ديگر خواص کرفس ميتوان به آرامش بخش بودن آن اشاره کرد.
در واقع کرفس ترکيبي را در خود جاي داده که مي تواند به آرامش ماهيچه هاي اطراف سرخرگ ها کمک کرده و به آنها اجازه مي دهد کمي گشاد شوند. وقتي داخل سرخرگ ها فضاي بيشتري وجود داشته باشد، خون مي تواند با فشار کمتري به جريان درآيد. اين يکي از خواص کرفس است که سبب پايين آمدن سطح هورمون استرس هم مي شود و استرس يکي از عوامل بالارفتن فشار خون است.
خانم هاي باردار، کرفس نخورند!
شايد بعضي افراد تصور مي کنند هيچ يک از سبزيجات در دوران بارداري نمي توانند مضر باشند. درحالي که اين تصور اشتباه است. گياه مفيدي مثل کرفس با وجود خواص شگفت انگيز، در دوران حاملگي براي خانم ها ممنوع است چراکه ممکن است خوردن آن باعث سقط جنين يا به وجود آمدن نقص عضو شود. اين در حالي است که افراد مبتلا به بيماري سنگ کليه نبايد از خوردن کرفس غافل شوند چون اين گياه، سموم بدن را از بين مي برد، به علاوه براي کليه هاي شما يک سنگ شکن طبيعي به حساب مي آيد.
خواص کرفس و فوايد آب کرفس
يک راه خيلي خوب براي استفاده بيشتر از خواص کرفس اين است که آب آن را بگيريد و با آب هويج مخلوط کنيد. اين آبميوه بسيار مقوي است و شما را حسابي سرحال مي کند. به ويزه اگر ورزش مي کنيد بهتر است بعد از پايان فعاليت بدني يک ليوان آب کرفس بخوريد چون آب از دست رفته بدن شما را به سرعت احيا مي کند و سرشار از مواد معدني است. از ساقه ها و برگ هاي کرفس براي تهيه سوپ استفاده کنيد يا آنها را به سالاد اضافه کنيد. ضمن اينکه آب کرفس به تناسب اندام هم کمک مي کند.
پزشکان تغذيه نوشيدن آب کرفس را به بيماران مبتلا به ديابت توصيه مي کنند و حتي کساني که از يبوست رنج مي برند، مي توانند از آب کرفس به عنوان يک ملين طبيعي بهره ببرند. همچنين ويتامين هاي موجود در کرفس، پوست شما را شفاف و لکه هاي کدر سطح پوست تان را کمرنگ مي کند. آب کرفس براي مبتلايان به فشار خون هم توصيه مي شود. کافي است نوشيدن آب کرفس چند بار در هفته را از ياد نبريد. اين سبزي شگفت انگيز با کاهش فشار خون شما، آن را به حد متعادل مي رساند و باعث افت فشار و ضعف نخواهد شد.
استفاده از آب بعضي از سبزي ها به خصوص آب کرفس، جعفري يا شويد براي کاهش وزن مرسوم است، آب سبزي ها باعث لاغري نمي شود و تنها به دليل داشتن مقدار زياد فيبر و آب فراواني که دارند، جذب برخي از چربي ها را کاهش مي دهد.
مصرف آب سبزي، باعث دفع مقداري آب نيز مي شوند که اين امر به فرد حس خوشايندي مي دهد و گمان مي کنند که کاهش وزن داشته چرا که هيچ گونه کاهش وزني را نيز پديدار نمي کند.
استفاده روزانه از آب کرفس به هيچ عنوان به افراد توصيه نمي شود چرا که کرفس از سبزي هايي است که ( اگزالات) فراواني دارد و تجمع اگزالات در بدن، به خصوص در افرادي که کليه و مثانه سنگ ساز دارند، مي تواند باعث به وجود آمدن يا بزرگ تر شدن سنگ هاي اگزالاته شود.
دريافت بيش از اندازه اگزالات عاملي مهم در از بين رفتن عناصر 2 ظرفيتي مانند کلسيم، روي، فسفر، منيزيم و منگنز است که براي بدن بسيار ضروري هستند و کمبود آنها نيز بسيار خطرناک است.
خواص کرفس و آب کرفس در طب سنتي
از ديدگاه طب سنتي، نوشيدن آب کرفس شيوه مفيدي براي بهره بردن از منفعتهاي کرفس است. آب کرفس هم مثل خود کرفس، فوايد بسياري براي سلامتي دارد. اکنون بيشتر در مورد فوايد و عوارض جانبي آب کرفس از ديدگاه طب سنتي آگاه خواهيد شد.
در طب سنتي، آب کرفس فوايد بسياري دارد زيرا همه ي مواد تشکيل دهنده ي آن طبيعي هستند.
در وهله ي اول، آب کرفس ضدسرطان است. مصرف منظم اين نوشيدني از گسترش سلول هاي سرطاني جلوگيري مي کند. علاوه بر اين، آب کرفس حاوي ترکيباتي است که از فعاليت راديکال هاي آزاد وتخريب سلولي جلوگيري مي کنند. اين خاصيت به ويژه در مورد سرطان هاي روده ي بزرگ و معده مؤثر است.
آب کرفس به گوارش بهتر کمک مي کند زيرا حاوي موادي است که تسهيل کننده ي اجابت مزاج هستند. به همين جهت، کرفس همچون يک مليّن عمل مي کند و از يبوست جلوگيري مي نمايد.
اين نوشيدي ادرارآور است و توليد ادرار را افزايش مي دهد. اين نوشيدني به کاهش وزن هم کمک مي کند زيرا ميل به خوردن شيريني جات را کاهش مي دهد.
آب کرفس به کاهس کلسترول LDL خون هم کمک مي کند. اين نوشيدني ترشح صفرا را افزايش مي دهد و به اين ترتيب، باعث دفع کلسترول از بدن مي شود.
علاوه بر اين، با شل کردن عضلات اطراف رگ ها و کمک به گشاد شدن رگ هاي خوني، فشار خون را کاهش مي دهد و به اين ترتيب به بهبود جريان خون هم کمک مي کند. آب کرفس ميزان هورمون هاي استرس را هم کاهش مي دهد؛ اين هورمون ها اغلب باعث سفت شدن رگ هاي خوني و در نتيجه افزايش فشار خون مي شوند.
آب کرفس به سم زدايي بدن و همچنين از بين رفتن سنگ کيسه ي صفرا کمک مي کند. کرفس خواص ضدالتهابي دارد و به همين جهت، آب کرفس براي درمان آرتروز روماتيسمي، آسم، برونشيت و نقرس مفيد است. اين نوشيدني خطر ابتلا به ديابت، بيماري هاي قلبي يا بيماري هاي ديورتيکولي را کاهش مي دهد.
آب کرفس اثر آرام بخشي هم دارد و به کاهش اضطراب و استرس کمک مي کند. اين نوشيدني براي کساني که بي خوابي دارند هم مفيد است.
همراهان عزيز، آخرين خبر را بر روي بسترهاي زير دنبال کنيد:
آخرين خبر در سروش
http://sapp.ir/akharinkhabar
آخرين خبر در ايتا
https://eitaa.com/joinchat/88211456C878f9966e5
آخرين خبر در بله
https://bale.ai/invite/#/join/MTIwZmMyZT
آخرين خبر در گپ
https://gap.im/akharinkhabar