سلامت. جذاب ترین ها2018-09-13T11:50:00+04:30 (۱۱:۵۰) ۱۳۹۷/۰۶/۲۲
بهداشت نيوز
معده خود را به روش بوعلیسینا درمان کنید
سایز متن
الف الف
لینک کوتاه در کلیبرد کپی شد!http://akhr.ir/4587002
۱۰K
۳
بهداشت نيوز/ سيب رسيده شيرين يک ميوه بسيار مفيد براي افرادي است که مشکل معدوي دارند و بعد از وعده غذايي توصيه ميشود سيب ميل کنيد.
غذا خوردن يکي از بهترين نعمتهاي دنيايي است، اما گاهي اوقات غذا خوردن به کابوسي تبديل ميشود که خيليها را به پشيماني مياندازد. معدهدرد، دردهاي معدوي، ورم معده، زخم معده و... ازجمله دلايل اصلي اين کابوس است.
غذا خوردن يکي از بهترين نعمتهاي دنيايي است، اما گاهي اوقات غذا خوردن به کابوسي تبديل ميشود که خيليها را به پشيماني مياندازد. معدهدرد، دردهاي معدوي، ورم معده، زخم معده و... ازجمله دلايل اصلي اين کابوس است.
غذا خوردن وقتي بهترين نعمت ميشود که همه اعضاي بدن خوب کار کنند و بعد از آن درد، تهوع و سوزش فرد را به مشکل نيندازند. اگر شما هم جزو کساني هستيد که عاشق غذا خوردن هستيد، اما بهدليل دردهاي معده با ترس قاشق بر ميداريد، حتما اين مطلب را بخوانيد. دکتر سعيد صانعي مشاوره گياهدرماني در اين مطلب شما را با نکات تغذيهاي آشنا ميکند که مثل آبي روي آتش درد شماست.
اول مزاجهاي معده را بشناسيد
معده ۱۲ مزاج دارد، اما دو مورد از آنها جزء اصليترين مزاجهاي معده هستند؛ مزاج سرد وتر و مزاج خشک و گرم. وقتي مزاج سرد وتر باشد فرد دچار مشکلاتي ازقبيل: نفخ، ترش کردن معده، عدم هضم و... ميشود. با اين حال از روي علائمي مثل نفخ، گاز معده، بادگلو، قلنج (روده يا بعضي از قسمتهاي بدن)، تنگينفس و... ميتوان متوجه شد که معده دچار مشکلاتي شده که از دسته سرد مزاجهاست.
اما در دسته خشک و گرم ميتوان به بيماريهاي معدوي ازجمله زخم معده، سوزش معده و بيماريهاي ديگر اشاره کرد که معمولا اين مشکلات با علائمي مثل سوزش معده، دردهاي خنجري (بهخصوص هنگام شب)، مدفوع سياه و... همراه هستند. با اين حال بهتر است بدانيد که فرد ممکن است دچار هر دو مشکل در مزاجها شود، مثلا هم معدهاش ترش کند و هم زخم اثنيعشر داشته باشد. با اين حال با رعايت برخي نکات تغذيهاي ميتوان اين مشکل را تاحدودي درمان کرد.
سر وقت غذا بخوريد
نکته مهمي که بايد رعايت کنيد زمان خوردن وعدههاي غذايي است. صبحانه بايد اول صبح خورده شود و براي خوردن ناهار بايد يک ساعت مشخصي را مدنظر قرار دهيد. همچنين براي صرف شام بايد اول شب غذا بخوريد. خيلي از افرادي که مشکل معدوي دارند توجه زيادي به زمان خوردن غذا ندارند و اغلب وعدههاي غذايي بهخصوص شام را ديروقت ميخورند و بلافاصله بعد از غذا دراز ميکشند. درصورتي که توصيه ميشود از اين کار خودداري کنند و بعد از غذا حتي کمي راه بروند و فعاليت داشته باشند تا غذا راحتتر هضم شود.
صبحانه سنگک و مربا بخوريد
کساني که از اختلالات معده بهخصوص ورم معده رنج ميبرند بهتر است در وعده صبحانه از نان سنگک استفاده کنند و بههمراه آن، مرباي هويج يا به يا شقاقل بخورند. اما لازم به ذکر است که شهد مربا نبايد خورده شود و بايد گوشت مربا را بخورند (حتي توصيه ميشود با آب ولرم شهد را از روي گوشت مربا پاک کنيد) چراکه شهد مربا اسيد معده را تحريک ميکند. افرادي که مشکل معدوي دارند بايد از نوشيدن چاي تا جايي که امکانپذير است خودداري کنند.
درمورد وعدههاي غذايي ديگر بايد گفت: براي تقويت معده توصيه ميشود مرغ يا ماهيچه را کاملا بپزند و آب پخته شده را از گوشت جدا کنند. سپس برنج را بههمراه آب گوشت کته کرده و در وعدههاي غذايي بهخصوص ناهار ميل کنند.
همچنين پوره سيبزميني بههمراه گلپر ميتواند يک غذاي خوب براي اين دسته از اشخاص باشد. غذاي ديگري که توصيه ميشود کباب گوشت گوسفندي بدون چربي است. به اين صورت که گوشت گوسفندي چرخ کرده را به مدت يک يا دو روز در يخچال نگه داريد؛ بعد از مدت تعيين شده گوشت را بدون هيچ مواد ديگري (پياز، سير و...) بهصورت کبابي بپزيد و بههمراه سماق ميل کنيد.
به هضم غذا کمک کنيد!
زنجبيل پرورده يکي ديگر از خوراکيهايي است که به درمان زخم معده کمک ميکند. حتي ميتوانيد از مرباي زنجبيل استفاده کنيد، البته به شرط آنکه مربا با عسل درست شود. براي تهيه مرباي زنجبيل توصيه ميشود زنجبيل را بهصورت خلالي در يک ظرف غيرفلزي قرار دهيد و سپس به آن آب و يک قاشق چايخوري آهک اضافه کنيد. بعد از دو ساعت آب اضافه را خالي کنيد. سپس مجدد پنج بار آب روي زنجبيل بريزيد و خالي کنيد.
البته لازم به ذکر است که فقط در نوبت اول يک قاشق چايخوري آهک اضافه ميشود و در نوبتهاي ديگر نيازي به اضافه کردن آهک زنده نيست. آهک باعث ميشود که تندي زنجبيل تاحدودي از بين برود. بعد از اين مراحل سه برابر زنجبيل، عسل اضافه کنيد و حدود ۴ الي ۵ ساعت بگذاريد اين مواد خوب باهم پخته شوند. زنجبيل پرورده در عسل براي کساني که ضعف معده دارند يا غذايشان بهراحتي هضم نميشود ميتواند بسيار مفيد باشد. توصيه ميشود اين مربا به مقدار يک قاشق مرباخوري بعد از غذا خورده شود.
براي اينکه شيره معده بهدرستي و خوب ترشح شود، افراد بهخصوص کساني که معدهدرد دارند، نمک را با پودر آويشن مخلوط کنند و به اندازه نوک قاشق چايخوري قبل از صرف غذا ميل کنند.
در طب سنتي توصيه ميشود افرادي که زخم معده يا ورم معده دارند بعد از صرف غذا ۵ دقيقه راه بروند و سپس موم لايي شيرينبيان را به مقدار يک قاشق چايخوري خالي بخورند و سپس دوباره راه بروند. حتي ميتوانند ريشه شيرينبيان را بهطور مساوي با برگ خشک شده بارهنگ آسيب کنند. سپس يک قاشق چايخوري از اين مواد را بههمراه يک استکان عرق بومادران بنوشند.
از عفونت معده يا هليکوباکتري رنج ميبريد؟
مقداري تخم بارهنگ تهيه کنيد و آن را بو دهيد. تخم بارهنگ را در يک ماهيتابه بريزيد و روي حرارت قرار دهيد؛ هر وقت موقع حرارت دادن بويي از اين گياه خارج شد و رنگ آن تغيير پيدا کرد، ميتوان گفت: تخم بو داده شده است. البته هيچ مادهاي را نبايد به آن اضافه کنيد. بعد از اين مرحله تخم بو داده شده را پودر کنيد و در عرق نعناع بريزيد (البته توصيه ميشود عرق نعناع گرم باشد). به مدت ۱۴ روز قبل از خورن غذا يک ليوان از اين شربت را بنوشيد.
براي خوشطعمتر کردن آن ميتوانيد عسل يا نبات هم به آن اضافه کنيد. اين دارو براي افرادي که دچار اسهال مزمن شدند هم مفيد است. غير از تخم بارهنگ، برگ بارهنگ حتي براي کساني که زخم معده دارند يا دچارحرارت معده هستند بسيار مفيد است. توصيه ميشود اين برگ را بپزند و بههمراه ماست شيرين کمچرب ميل کنند (مثل بوراني اسفناج).
ميوهدرماني کنيد
سيب رسيده شيرين يک ميوه بسيار مفيد براي افرادي است که مشکل معدوي دارند. بعد از وعده غذايي توصيه ميشود سيب ميل کنيد. يکي ديگر از ميوههايي که براي اين مشکل مفيد است ميوه به است. البته توصيه ميشود ميوه به را به ۴ قسمت تقسيم کنيد و روي حرارت قرار دهيد تا بهصورت کبابي شود؛ بعد از اينکه غذايتان را ميل کرديد يک تکه از اين ميوه را هم بخوريد. انار هم جزء ميوههاي مفيدي است که توصيه ميشود کساني که از اين مشکل رنج ميبرند، ميل کنند. ميوه زالزالک هم براي افرادي که مشکل هضم دارند، بسيار مفيد است.
با دمنوش دردها را تسکين دهيد
بابونه شيرازي يکي از موثرترين دمنوشهاي گياهي است که براي دردهاي عصبي معده ميتواند مفيد باشد. فقط کافي است ۴ قاشق مرباخوري بابونه شيرازي را با يک ليوان آب دم کنيد. اين دمنوش را بايد صبحها ناشتا بنوشيد. نيم ساعت بعد از نوشيدن اين دمنوش توصيه ميشود حتما صبحانه بخوريد.
دمکردهاي براي ريفلاکسيها
کساني که مشکل ريفلاکس دارند يا معدهشان ترش ميکند، ميتوانند گياه نعناع فلفلي را از عطاريها تهيه کنند. يک قاشق غذاخوري از اين گياه را با يک ليوان آب به مدت ۱۰دقيقه دم کنيد. توصيه ميشود اين دمکرده را به مقدار نصف ليوان قبل از وعده ناهار و شام بنوشيد. بهجاي گياه نعناع فلفلي ميتوان از گياه سوسن عنبر هم استفاده کرد.
خوراکيهاي ممنوع!
سرخکردنيها
غذاهاي چرب (مثل تهديگ، کوکو و کتلتهايي که با روغن فراوان پخته ميشوند)
گوشت قرمز مثل گوشت گاو
شيريني خامهاي
قهوه، نوشابه، چاي، نسکافه
شکلات
زياد بهدنبال خوراکيهاي مايع نباشيد
در پايان چند نوع دمنوش توصيه ميشود براي افرادي که مشکل معدوي دارند قبل يا بعد از غذا بخورند. غير از چند موردي که ذکر ميشود دمنوشهاي ديگر براي اين دسته از افراد مناسب نيستند. بهطور کلي کساني که از مشکل معدوي رنج ميبرند بايد از خوردن غذاهاي آبکي مثل سوپ، آش يا دمنوشها (غير از چند مورد ذکر شده) پرهيز کنند، چراکه دمنوشهاي ديگر ممکن است به مشکلات اسيدي شدت ببخشند.
همراهان عزيز، آخرين خبر را بر روي بسترهاي زير دنبال کنيد:
آخرين خبر در سروش
http://sapp.ir/akharinkhabar
آخرين خبر در ايتا
https://eitaa.com/joinchat/88211456C878f9966e5
آخرين خبر در بله
https://bale.ai/invite/#/join/MTIwZmMyZT
آخرين خبر در گپ
https://gap.im/akharinkhabar