در کدام قابلمه غذا بپزیم؟
آخرين خبر/ معروف است که پزشکان به کساني که از درد مفاصل رنج ميبرند، داشتن يک دستبند مسي را توصيه ميکنند و دليل اين امر را هم کمبود يونهاي مسي در خون ذکر ميکنند که با تماس دستبندهاي مسي با پوست بخشي از اين کمبود جبران شده و از درد مفاصل کاسته ميشود. از سوي ديگر محققين، يکي از علتهاي بروز بيماري آلزيمر را رسوب يونهاي آلومينيوم در مغز عنوان ميکنند. تا چند دهه پيش، مردم کشور ما رسم داشتند براي پخت غذا مخصوصاً خورشت و آش از قابلمههاي مسي استفاده ميکردند و يک کفگير آهني داشتند به نام حسوم که موقع پخت غذا دائم درون آن قرار ميگرفت. هيچکس نميدانست چرا بايد اين کفگير درون قابلمه مسي قرار بگيرد، فقط ميدانستند براي پخت غذا خيلي لازم ميباشد. داستان از اين قراره که بدن (مخصوصاً مغز) براي سلامت و نشاط و کنترل اسيدلاکتيک و کورتيزول به ٦ ميليارد يون مس نياز دارد و به همين نسبت يون آهن. کمبود يون مس باعث ميشه شما دائم احساس رخوت و خواب آلودگي و کسالت کنيد و مدام دهندره کنيد. در ضمن هيچ کارخانه داروئي نميتونه از يون يک عنصر براي شما قرص تهيه کنه ... و اوني که مثلاً به اسم قرص آهن به خورد شما ميدهند شامل مولکول آهن هستش که براي بدن هيچ کاربردي نداره. ولي تا اين جا بدونيد که غذا موقع پخت در درون قابلمه مسي، از يون آزاد شده اين ظرف استفاده ميکند و در بدن شما فوقالعاده احساس نشاط و انرژي ايجاد ميکنه ديگه از اون دهندرگي و خميازه و کسالت خبري نيست و باعث طول عمر مفيد و سلامتي جسمي ميشود. ولي يک دفعه توي دهه ٥٠ از اين نون خشکيها اومدند و داد ميزدند (قابلمه مسي ....... کفگير آهني خريداريم ...) و با يک قيمت مناسب اين قابلمه ها را خريدند و به جاش قابلمه آلمينيومي ميدادند که بهش ميگفتند روحي. هيچکس توي اون دهه نفهميد اين همه قابلمه مسي کجا قراره بره؟ بعدش هم که الان ظرفهاي استيل و تفلون و اين مزخرفات اومده که مدعي هستند غذا توش زود ميپزه و به کف ظرف نميچسبه. ولي مردم ما خبر ندارند که همين يونهاي مضر در اين ظروف عامل سرطان هستند و به راحتي يون سرب و آلمينيوم و ... ميتونند در جا، يک کودک ٦ ماهه را ظرف يک سال به بيماريهاي کمبود خوني و سرطان و يک فرد بزرگسال را در طي ٥ سال به بيماريهاي کبدي و خوني و طحال دچار کند و بعدش هم سرطان. به همه دوستان پيشنهاد ميکنم حتماً براي پخت غذا (مخصوصاً غذاهاي آبکي) از قابلمه مسي و کفگير آهني استفاده کنند. حداقل براي يک بار هم شده تا ظرف سه روز اثر آن را روي بدن خودتون ببينيد. حالا جالبه توي شمال ايران موقع پخت خورشت (مخصوصاً فسنجون) يک تيکه آهن يا نعل اسب مياندازند وسط خورشت تا حسابي رنگ بگيره ... اين کار باعث آزاد شدن يونهاي آهن و سلامتي بدن ميشود. لطفا براي ارتقا سلامتي جامعه اين پيام را براي همه دوستانتان به اشتراک بگذاريد . شايد گام کوچکي در اين راه باشد و فرهنگ مصرف مان اصلاح گردد! فوايد خرما؛ ﺧﺮﻣﺎ ﻭ ﺑﺎﺩﺍﻡ ﺑﺨﻮﺭﯾﺪ، ﭼﺮﺍ؟؟؟ ﮐﺴﯽ ﮐﻪ ﻫﺮ ﺷﺐ 10 ﺍﻟﯽ 15 ﺗﺎ ﻣﻐﺰ ﺑﺎﺩﺍﻡ ﺭﺍ ﺑﺎ 3 ﺍﻟﯽ 5 عدد ﺧﺮﻣﺎ ﺑﺨﻮﺭﺩ ﺗﺎ آﺧﺮ ﻋﻤﺮﺵ ﻧﻪ ﺳﺎﯾﺪﮔﯽ ﺍﺳﺘﺨﻮﺍﻥ ﺳﺮﺍغش مي آيد ﻧﻪ آﺭﺗﺮﺯ مي ﮔﯿﺮﺩ، ﺧﺮﻣﺎ ﺩﺍﺭﺍﯼ ﻭﯾﺘﺎﻣﯿﻦD ﺯﯾﺎﺩﯼ ﺍﺳﺖ ﻭ ﺑﺮﺍﯼ ﺟﺬﺏ ﮐﻠﺴﯿﻢ موجود در بادام مفيد است ﯾﮑﯽ ﺍﺯ ﺷﮕﻔﺘﯽ ﻫﺎ ي ديگر خرما ﺍﯾﻦ ﺍﺳﺖ ﮐﻪ ﺩﺍﺭﺍﯼ ﭘﺘﺎﺳﯿﻢ ﺍﺳﺖ لذا ﺑﻪ ﺟﺎﯼ ﻟﺒﻨﯿﺎﺕ، ﺧﺮﻣﺎ ﻭ ﺑﺎﺩﺍﻡ ﺭﺍ ﭘﯿﺸﻨﻬﺎﺩ ﻣﯽﮐﻨﯿﻢ . ﯾﮑﯽ ﺍﺯ ﺷﮕﻔﺘﯽ ﻫﺎﯼ ديگر ﺑﺎﺩﺍﻡ ﺍﯾﻦ ﺍﺳﺖ ﮐﻪ ﮐﺴﺎﻧﯽ ﮐﻪ روزانه از آن ﺍﺳﺘﻔﺎﺩﻩ ميﮐﻨﻨﺪ براحتي ﻋﺼﺒﯽ ﻧﻤﯽ ﺷﻮﻧﺪ.