ايسنا/ رييس سازمان غذا و دارو درباره وضعيت برچسبگذاري محصولات و فرآوردههاي غذايي ارگانيک و تدوين ضوابطي در اين زمينه توضيح داد.
دکتر غلامرضا اصغري درباره برچسبگذاري محصولات ارگانيک، گفت: طبيعتا هر کسي که ادعا ميکند محصولش ارگانيک است، بايد ارگانيک بودن محصولش محرز شده و سپس بر روي محصولش برچسب ارگانيک را نصب کند.
وي افزود: بايد توجه کرد که توليد محصول ارگانيک شرايط سختي دارد. در حال حاضر مشکل ما فرآوردههايي است که در واقع ارگانيک نيستند، اما براي بازاريابي ادعا ميشود که محصولاتي ارگانيک هستند. محصول ارگانيک، محصولي است که در توليد آن نه کود شيميايي استفاده شده باشد و نه سم. توليد چنين محصولي نيز شرايط خيلي خاصي ميخواهد.
رييس سازمان غذا و دارو با بيان اينکه ضابطه و گايدلاين برچسبگذاري محصولات ارگانيک، مشخص ميکند چه فرآوردههايي اجازه دارند برچسب ارگانيک را نصب کنند، در مرحله نهايي تدوين قرار دارد، افزود: در اين زمينه به همکاري بين بخشي نياز است و وزارت جهاد کشاورزي هم بايد کمک کند تا مشخص شود که واقعا در پروسه توليد محصولات ارگانيک، سم استفاده نشده است.
اصغري تاکيد کرد: در عين حال بايد توجه کرد که در محصولات ارگانيک، تمايل به نصب برچسب برعکس محصولات تراريخته است؛ در محصولات تراريخته کسي نميخواهد روي محصولش برچسب بزند. زيرا فروشش کاهش مييابد، اما از طرفي همه تمايل دارند روي محصولشان برچسب ارگانيک بودن نصب کنند. بنابراين بايد ضوابطي در اين حوزه مورد توجه قرار گيرد.
بازار