خطرات آرسنیک موجود در برنجهای صنعتی
نت نوشت/ احتمالا از مضرات برنج خارجي مخصوصا برنج هاي هندي و … شنيده باشيد. سمي بودن بسياري از مواد غذايي توليد شده در کارخانجات، يک مشکل عمده تغذيه در دنياي بشر است. حتي در کشورهاي توسعه يافته مردم روزانه مقادير بسياري از غذاهاي مملو از مواد شيميايي مصرف مي کنند که عامل بسياري از بيماري هاي سخت است. يکي از اين مواد شيميايي مهلک آرسنيک است که در برنج هاي کارخانه اي به وفور يافت مي شود. مضرات برنج خارجي آرسنيک چيست ؟ آرسنيک که در جدول تناوبي با علامت As شناخته مي شود شبه فلزي است که در حالت اکسيد همان مرگ موش مي باشد. اين ماده سمي بيشتر جهت حشره کشها مورد مصرف مي باشد. اما در صنايع رنگ،ترکيبات چسب فلز، صنايع چوب و به طور کلي آفت کشها استفاده مي گردد. مقداري استفاده از اين سم در مواد غذايي سبب بروز دل درد و اسهال مي شود و همچنين مصرف دراز مدت آن سبب بروز بثورات، سرطان، بيماريهاي قلبي و عروقي و ديابت مي گردد. به عبارت ديگر مي شود گفت آرسنيک از مرگبارترين مواد شيميايي مورد مصرف صنايع غذايي توسط انسان است. اين ماده سمي را پس از آزمايشات در برنج هايي که در کارخانجات صنعتي به صورت تجاري توليد مي شود، کشف کرده اند. به جاي برنج ايراني آرسنيک در بشقاب شماست! طبق تحقيقات سازمان غذا و دارو ميزان درصد آرسنيک در برنج نسبت به ديگر مواد غذايي بسيار بيشتر است. چرا که جذب شيميايي برنج به گونه ايست که شرايط بسيار خوبي را براي رشد آرسنيک ايجاد مي کند. به طور کلي مواد غذايي که در خاک رشد مي کنند اين موقعيت را دارا مي باشند. البته خاک مناطق مختلف در ميزان بهبود اين شرايط دخيل مي باشند، مثلا سبزيجات و برنج حاصلخيز از خاک بنگلادش از درصد بالاتري برخوردار است يا اينکه ايالات متحده ميزان کمتري از اين شرايط را به گياهان موجود در خاکش منتقل مي کند و مي توان گفت که تغييرات شيميايي بين آب هاي زير زميني و خاک آن منطقه بر درصد آرسنيک موجود در گياهان به خصوص برنج دخالت بسياري دارد. اين موضوع براي کساني که برنج بسياري مي خورند کمي نگران کننده است. در واقع مي توان گفت که طبق نتيجه آزمايشات، افراد بالغي که بيشتر از ديگران برنج مي خورند به ميزان ۴۴% مواد شيميايي در بدن آن ها بيشتر يافت مي شود. برنج و ديگر غلات امن تر استفاده از برنج هاي کاملا طبيعي و دستچين، راه امن و مطمئني براي جلوگيري از ورود ميزان بسيار زياد آرسنيک و دوري از مضرات برنج خارجي است. همچنين در بين غلات نيز جو و بلغورها از ميزان بسيار کمتري آرسنيک برخوردار هستند. تا جايي که امکان دارد وعده هاي غذايي بدون برنج مصرف کنيد و اگر تمايل به برنج داشتيد سعي کنيد برنج خارجي استفاده نکنيد. مصرف برنج هاي تجاري در مرور زمان ميزان مواد شيميايي در بدن شما را بالا برده و سبب بيماريهاي مختلفي مي شود.