خواص درمانی خیارشور که تا حالا نمیدانستید!
نت نوشت/ اگر بدانيد خواص درماني خيارشور که بيشتر در فست فودها استفاده مي کنيد چقدر زياد است قدر اين گياه دارويي را بيشتر مي دانيد. امروزه به خصوص در دنياي فست فود ها، خيار شور را مزه و طعم تکميل کننده سالاد الويه يا ساندويچ مي شناسند. ولي اين چاشني خوشمزه بيش از آن که يک طعم دهنده در کنار غذاهاي ما باشد خواص بي شماري دارد به طوري که در طب قديم به عنوان دارو مورد استفاده قرار مي گرفته است. خوبي خيارشور اين است که همه به جز افرادي که به سديم حساسيت يا فشار خون بالا دارند، مي توانند به راحتي از آن استفاده کنند. به طور کلي به دو روش خيارشور را تهيه مي کنند. با استفاده از حالت تخميري يا شور خودمان و با استفاده از سرکه يا همان ترشي که در ايران اين روش متداول تر است. مهم نيست به چه روشي تهيه مي شود بلکه خواص درماني خيارشور اهميت دارد که با اين خواص آشنا مي شويم. جلوگيري از گرفتگي عضلات بعد از يک تمرين ورزشي سنگين يا فعاليت بدني زياد، بدن آب زيادي با عرق کردن از دست مي دهد که به کمبود آب بدن يا دهيدراته شدن منجر مي شود و ممکن است باعث گرفتگي عضلات (بيشتر آقايان) شود. هر چند در بين فعاليت هاي سخت بدني بهتر است هر چند دقيقه يک بار مقداري آب بنوشيم ولي تحقيقات نشان داده خوردن آب خيارشور بهتر از آب خالص (H2O) عمل مي کند. در تحقيقي براي خواص درماني خيارشور روي دوچرخه سواران طي فعاليت ۳۰ دقيقه اي محققان متوجه شدند پس از ۵ دقيقه فعاليت ۳ درصد آب بدن آن ها دفع شده است که از نظر علمي دهيدراته خفيف محسوب مي شود. در فاصله هاي استراحت به برخي آب خالي و به بعضي از آن ها آب خيارشور داده شد. پس از اتمام فعاليت محققان به صورت الکتريکي ماهيچه هاي پاي دوچرخه سواران را تحريک کردند تا مثل گرفتگي عضلات عمل کند. در افرادي که از آب خيارشور استفاده کرده بودند ۳۷ درصد کمتر گرفتگي عضلاني مشاهده شد. هضم غذا افراد بسياري از بيماري هاي گوارشي رنج مي برند. به همين دليل در سال هاي اخير توجه ويژه اي به مواد طبيعي درمان کننده مشکلات گوارشي از جمله پروبيوتيک ها شده است. يکي از خواص درماني خيارشور اين است که استفاده کمي از خيارشور يا آب آن به خصوص اگر بيشتر با روش تخميري درست شده باشد باعث تقويت باکتري هاي مفيد دستگاه گوارش و مشکلات ناشي از باکتري هاي مضر مي شود. منبع آنتي اکسيدان خيارشور داراي دو آنتي اکسيدان نيرومند يعني ويتامين هاي C، و E است. ويتامين هايي که مانع از عفونت ناشي از انواع باکتري ها، ويروس ها و انگل ها مي شود. آنتي اکسيدان ها با محافظت از مولکول ها، بدن را در مقابل راديکال هاي آزاد محافظت مي کنند. در واقع اسيديته خيارشور عامل جذب بهتر ويتامين ها به بدن مي شود. تحقيقات انجام شده نشان داده خيارشور هايي که با سرکه درست مي شود به دليل اسيدي بودن مانع از شکسته شدن مولکول هاي مواد نشاسته اي شده و در نتيجه بدن نمي تواند آن ها را جذب و وارد جريان خون کند به همين دليل خيارشور مانع از چاقي مي شود. تنظيم قند خون ديابت نوع ۲ شايع ترين بيماري قند است. تحقيقات درباره خواص درماني خيارشور نشان داده خيارشور يکي از خوراکي هايي است که قند خون را تنظيم مي کند و مانع از ابتلا به ديابت مي شود. در افراد ديابتي هم باعث مي شود تا کنترل بهتري روي قند خون داشته باشند. کاهش کلسترول يکي ديگر از خواص درماني خيارشور اين است که خوردن خيارشور باعث کاهش چربي هاي مضر خون مي شود. رفع سکسکه کشف اين خواص درماني خيارشور اين را بيشتر بايد مديون قديمي ها باشيم تا طب جديد. هنگام سکسکه خوردن يک نصف استکان آب خيارشور سکسکه را برطرف مي کند. کاهش دردهاي عادت ماهيانه اين بيشتر يک تجربه شخصي است. خيلي از زنان قبل يا با شروع عادت ماهيانه درد دارند که با خوردن کمي خيارشور يا آب آن حالشان بهتر مي شود. با توجه به خواص مفيد خيارشور بر روي گرفتگي عضلات اين تجربه شايد پر بي راه هم نباشد. ولي بعضي از زنان قسم مي خورند با خوردن چيزي ترش مثل خيارشور دردهاي شان خيلي کم مي شود. شايد شما هم دوست داشته باشيد خيارشور را خودتان در خانه تهيه کنيد. به هر حال چه آن را آماده از بازار بخريد چه خودتان در خانه تهيه کنيد از امروز به بعد بدانيد نه تنها يک چاشني که يک داروي گياهي خوب و خوشمزه در خانه داريد.