حذف چربی مضر فرآورده های لبنی ممکن می شود
ايرنا/ نتايج پژوهش يک دانشجوي واحد علوم و تحقيقات دانشگاه آزاد اسلامي نشان مي دهد که ارده کنجد به عنوان منبع چربي گياهي و غني از ريزمغذي هاي فراوان، امکان جايگزيني را با چربي هاي جانوري مضر در لبنيات دارد. هدي چايچي، پژوهشگر دانشگاه علوم و تحقيقات دانشگاه آزاد درباره اهداف و ضرورت هاي اين پژوهش مي گويد: با توجه به تأثيرات مثبت مصرف ماست بر سلامت و همچنين خواص بي شماري که کنجد و به تبع آن ارده حاصل از آن بر سلامت انسان ايفا ميکند درصدد فرموله کردن ماست طعم دار بر پايه ارده برآمديم. وي اظهار داشت: در اين تحقيق به دنبال جايگزيني چربي جانوري ماست توسط يک منبع با چربي گياهي بوديم تا هم از لحاظ طعم، خوشايند باشد و هم عوارض چربيهاي جانوري را که براي سلامت انسان مضر است، نداشته باشد. براي حصول اين امر دانه کنجد انتخاب شد که سرشار از ترکيبات با خواص تغذيهاي بالا است. بر اساس گزارش روز پنجشنبه روابط عمومي واحد علوم و تحقيقات، اين محقق افزود: به دليل خاصيت آنتي اکسيداني بالا و تأثيرهاي مثبت مصرف کنجد در سلامت انسان نظير کاهش بروز مرگ و مير ناشي از سرطان و بيماريهاي قلبي و عروقي و مغزي، درمان بيماريهاي پوستي، بهبود عملکرد کبد و...، استفاده از اين ماست به مصرفکنندگان توصيه ميشود.