سبزیجاتی که باید همیشه در سبد خرید خانواده باشند
شفقنا/ يکي از ساده ترين راه ها براي بهبود سلامت شخص خوردن سبزيجات است. سبزيجات حاوي ويتامين ها، مواد معدني، مواد مغذي مانند آنتي اکسيدان ها و فيبر هستند. افرادي که سبزيجات بيشتري مصرف مي کنند، کمتر در معرض خطر بيماري هاي قلبي و سرطان قرار مي گيرند. مفيد ترين سبزيجات عبارتند از: اسفناج اسفناج يک منبع عالي از کلسيم، ويتامين ها، آهن و آنتي اکسيدان ها است. کلم پيچ کلم حاوي ويتامين A، C و K و مفيد براي افراديست که کلسترول بالا دارند. کلم بروکلي کلم بروکلي يک سبزي فوق العاده سالم است که حاوي ويتامين K و ويتامين C است. نخود فرنگي نخود فرنگي حاوي فيبر، پروتئين، ويتامين هاي A، C و K و برخي از ويتامين هاي گروه B است. سيب زميني سيب زميني حاوي ويتامين A، ويتامين C و B-6 ، پتاسيم، بتا کاروتن است. بتا کاروتن سلامت چشم را بهبود مي بخشد و با سرطان مبارزه مي کند چغندر چغندر براي سلامتي قلب مفيد است و آب آن باعث کاهش قابل توجه فشار خون در افراد مي شود. چغندر حاوي آنتي اکسيدان است که براي مشکلات عصبي مربوط به ديابت مفيد است. چغندر جاوي پتاسيم و فولات است. هويج هويج داراي ويتامين A به شکل بتا کاروتن است. گوجه فرنگي گوجه فرنگي حاوي پتاسيم، ويتامين C و آنتي اکسيدان ليکوپن است. ليکوپن مي تواند به جلوگيري از سرطان پروستات کمک کند. ديگر آنتي اکسيدان هاي قوي در گوجه فرنگي لوتئين و زاکسنتين هستند که از بينايي محافظت مي کنند. سير سير يک آنتي بيوتيک طبيعي است . سير کم کالري و ويتامين و مواد معدني کمي نيز دارد. پياز پياز داراي ويتامين C، ويتامين B-6و منگنز است. پياز حاوي ترکيبات گوگرد است و در برابر سرطان مقاوم است.