برای مشاهده نسخه قدیمی وب سایت کلیک کنید
logo

آیا میوه خطر دیابت را افزایش می‌دهد؟

منبع
ايسنا
بروزرسانی
آیا میوه خطر دیابت را افزایش می‌دهد؟
ايسنا/ متخصصان سلامت هنوز نسبت به تمام عوامل موثر در بروز ديابت نوع دو اطمينان کامل ندارند اما تاکيد دارند که سابقه خانوادگي و داشتن اضافه وزن مي‌توانند از فاکتورهاي خطرزا به حساب ‌آيند. انواع ميوه‌ها حاوي مقاديري از مواد قندي هستند و درصورتيکه بخشي از يک رژيم غذايي سالم باشند براي سلامتي خطري به همراه ندارند. بر اثر بيماري ديابت قند خون يا گلوکز افزايش پيدا مي‌کند که اين بيماري به نوبه خود به دو نوع شامل ديابت نوع يک و دو تقسيم مي‌شود. معمولا افراد در دوران کودکي به ديابت نوع يک مبتلا مي‌شوند که بر اثر آن بدن ميزان کافي از هورمون انسولين توليد نمي‌کند. ديابت نوع دو شايع‌ترين شکل اين بيماري است که امکان ابتلا به آن در هر سني وجود دارد. در مبتلايان به اين بيماري، سلول‌هاي بدن به درستي به انسولين واکنش نشان نمي‌دهند. مصرف ميوه مي‌تواند عامل ابتلا به ديابت باشد؟ مصرف زياد مواد قندي موجب افزايش وزن مي‌شود که با بالا رفتن سطح قند خون يا پيش‌ديابت همراه است. به طور معمول، گنجاندن ميوه در رژيم غذايي نمي‌تواند خطر ابتلا به ديابت را افزايش دهد. با اين حال مصرف بيش از حد توصيه شده از ميوه‌ها به اين مفهوم است که بدن ميزان بيشتري از مواد قندي را دريافت کرده‌ است. همچنين رژيم‌هاي غذايي سرشار از مواد قندي، کربوهيدرات تصفيه شده، چربي‌هاي اشباع شده نسبت به رژيم‌هاي غذايي حاوي مقدار کمي از اين مواد، بيشتر سلامت را به خطر مي‌اندازند. در مجموع ميوه‌ها حاوي انواع بسياري از ويتامين‌ها، مواد معدني و فيبر هستند و بخش کليدي از يک رژيم غذايي سالم به حساب مي‌آيند. همچنين مصرف ميوه تازه به جاي ميوه‌هاي خشک و خودداري از مصرف زياد آب‌ميوه به کاهش قند دريافتي کمک مي‌کند. آيا افراد در معرض خطر بايد ميزان ميوه کمتري مصرف کنند؟ افراد مبتلا به اضافه وزن بيشتر در معرض ابتلا به ديابت نوع دو هستند. يکي از دلايل اضافه وزن اين است که بدن ميزان کمتري از کالري دريافتي را مي‌سوزاند. مواد غذايي قندي و نوشيدني‌ها به طور معمول حاوي ميزان بالايي از کالري هستند. در مورد ميوه نيز مصرف مقدار توصيه شده از انواع مختلف ميوه‌ها نمي‌تواند خطر ابتلا به ديابت را افزايش دهد. مصرف ميوه به بيماران ديابتي توصيه مي‌شود؟ در افراد مبتلا به ديابت بخش مهمي از کنترل بيماري، انتخاب رژيم غذايي مناسب است و لازم است اين بيماران وعده‌هاي غذايي خود را طبق برنامه مصرف کنند. همچنين بايد ميزان مواد قندي موجود در رژيم غذايي را کنترل کرده و از مصرف زياد کربوهيدرات‌ها خودداري کنند. ميوه حاوي مواد قندي و کربوهيدرات است و فرد مبتلا به ديابت نيز بايد ميزان مصرف اين دو ماده را کنترل کند. علاوه بر اين، فيبر خوراکي موجود در ميوه‌ها باعث مي‌شود فرآيند هضم در مدت زمان طولاني‌تري انجام شود. بنابراين نسبت به مواد غذايي با ميزان فيبر کمتر با مصرف ميوه‌ روند افزايش قند خون آهسته‌تر انجام مي‌شود ما را در کانال «آخرين خبر» دنبال کنيد
اخبار بیشتر درباره
اخبار بیشتر درباره