دمپختک بخورید تا دچار پوکی استخوان نشوید
باشگاه خبرنگاران/ دمپختک يکي از غذاهاي محلي استان کهگيلويه و بويراحمد (شهر ياسوج) بوده که حاوي انواع ويتامينهاي A ، C ، D ، E ، گروه ويتامينهاي B مانند B۱، B۲، B۳، B۶، B۹، B۱۲ ، کربوهيدرات، سديم، پتاسيم، اسيد فوليک، روي، سلنيوم، کولين، پروتئين، کلسيم، منيزيم، منگنز، آهن و اسيد چرب امگا ۳ است. براي بررسي خواص دمپختک و اينکه مصرف اين غذا براي چه افرادي مفيد است، با حيدر عظمايي محقق و پژوهشگر طب سنتي گفتوگو کرديم که در ادامه مشروح آن را ميخوانيد. مهمترين خواص دمپختک حيدر عظمايي محقق و پژوهشگر طب سنتي درباره مهمترين خواص دمپختک اظهار کرد: اين غذا به علت داشتن کلسيم، منيزيم، فسفر و ويتامين D استخوانها و دندانها را محکم و از بروز پوکي استخوان در افراد جلوگيري ميکند. وي در باره خواص ديگر دمپختک بيان کرد: اين غذا به علت داشتن ويتامين B۱۲ و اسيد چرب امگا ۳ با بهبود عملکرد سيستم عصبي شادي و نشاط را در افراد ايجاد و استرس، اضطراب و افسردگي را برطرف ميکند، دمپختک به علت وجود ويتامينهاي A ، C و E خاصيت آنتي اکسيداني دارد بنابراين سيستم ايمني بدن را تقويت و بدن را در برابر بيماريهاي مختلف به ويژه انواع سرطانها محافظت ميکند. اين محقق و پژوهشگر طب سنتي افزود: سلنيوم موجود در دمپختک به بهبود آرتروز در افراد کمک ميکند، اين غذا به علت داشتن ويتامين B۱۲، آهن و اسيد فوليک تعداد گلبولهاي قرمز خون را افزايش ميدهد بنابراين کمخوني را رفع ميکند، دمپختک براي زنان باردار و جنين بسيار مفيد است. عظمايي تأکيد کرد: دمپختک به علت داشتن پروتئين فراوان تأثيري چشمگير در تقويت عمومي، افزايش انرژي و عضلاني شدن بدن دارد. وي يادآوري کرد: مصرف دمپختک نقشي مؤثر در شادابي و طراوت پوست و مو دارد، اين غذا براي افراد لاغر و ضعيف بسيار مفيد است و موجب چاق شدن آنها ميشود، دمپختک به علت داشتن کولين نقشي مؤثر در افزايش سوخت و ساز بدن و چربيسوزي دارد.