باشگاه خبرنگاران/ خورش گوشت و لوبیا یکی از غذا‌های محلی استان کاشان بوده که حاوی انواع ویتامین‌های A ، C ، D ، E ، گروه ویتامین‌های B مانند B۱، B۲، B۳، B۶، B۹، B۱۲ ، کربوهیدرات، سدیم، پتاسیم، پروتئین، کلسیم، منیزیم، آهن، منگنز، فیبر، نشاسته، سلنیوم، کولین، روی (زینک)، اسید فولیک و اسید چرب امگا ۳ است.
برای بررسی خواص خورش گوشت و لوبیا و اینکه مصرف این خورش برای چه افرادی مفید است، با حیدر عظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی گفت‌وگو کردیم که در ادامه مشروح آن را می‌خوانید.

مهم‌ترین خواص خورش گوشت و لوبیا
حیدر عظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران؛ درباره مهم‌ترین خواص خورش گوشت و لوبیا اظهار کرد: این خورش به علت داشتن پروتئین فراوان نقشی موثر در تقویت عمومی، افزایش انرژی و عضلانی شدن بدن دارد بنابراین برای ورزشکاران به ویژه بدنسازان بسیار مفید است.

وی درباره خواص دیگر خورش گوشت و لوبیا بیان کرد: این خورش به علت وجود آهن، اسید فولیک و ویتامین B۱۲ تعداد گلبول‌های قرمز خون را افزایش می‌دهد بنابراین کم‌خونی را رفع می‌کند، خورش گوشت و لوبیا برای زنان باردار و جنین بسیار مفید است.

این محقق و پژوهشگر طب سنتی افزود: خورش گوشت و لوبیا به علت داشتن کلسیم، فسفر، منیزیم، سلنیوم و ویتامین D استخوان‌ها و دندان‌ها را محکم و از بروز پوکی استخوان و آرتروز در افراد جلوگیری می‌کند.
عظمایی تاکید کرد: فیبر موجود در خورش گوشت و لوبیا به بهبود عملکرد روده‌ها، هضم بهتر غذا و رفع یبوست کمک می‌کند، مصرف این خورش تاثیری چشمگیر در شادابی و طراوت پوست و مو دارد.
وی تصریح کرد: خورش گوشت و لوبیا به علت وجود ویتامین‌های A ، C و E خاصیت آنتی‌اکسیدانی دارد بنابراین سیستم ایمنی بدن را تقویت و بدن را در برابر بیماری‌های مختلف به ویژه انواع سرطان‌ها محافظت می‌کند.
عظمایی یادآوری کرد: خورش گوشت و لوبیا به علت داشتن اسید چرب امگا ۳ و ویتامین B۱۲ شادی و نشاط را در افراد ایجاد و اضطراب، استرس و افسردگی را برطرف می‌کند.

ما را در کانال «آخرین خبر» دنبال کنید