تغذیه/ چه زمانی برای جویدن آدامس مناسب است؟
بهداشت نيوز/ جويدن آدامس نه تنها يکي از تفريحات نيست بلکه براي سلامتي دهان و دستگاه گوارش نيز مفيد است.اما خوردن اين تنقلات خوشمزه زمان خاصي را طلبيده و در هر زمان دلخواهي نمي توان آدامس جويد. جويدن آدامس علاوه بر خوشبو کردن دهان ، موجب تحريک دستگاه گوارش و ترشح شيره معده مي گردد. دکتر پيام فرح بخش متخصص تغذيه در خصوص انواع آدامس و خواص آن مي گويد:آدامس ها دو نوع هستند، يکي قند معمولي يا ساکارز که مصرف آن موجب پوسيدگي دندان مي شود و ديگري آدامس هايي که از قندهاي مصنوعي ساخته شده است و فاقد قند و شکر طبيعي هستند که قابل هضم در بدن مي باشند. در بدن ما آنزيمي به نام پتاآلين وجود دارد که موجب هضم کربوهيدرات هاي اوليه مي گردد. بنابراين آدامس هاي بدون قند موجب آسيب به دهان و دندان نمي شوند. برخلاف تصور عامه مردم جويدن آدامس موجب چاقي نمي گردد و فرقي نمي کند آدامس معمولي يا آدامس بدون قند باشد. جويدن آدامس موجب تحريک شيره هاي گوارش و بهبود کارکرد دستگاه گوارشي مي شود، بنابراين جويدن آدامس موجب لاغري افراد مي گردد. اما اين لاغري محسوس نيست. جويدن آدامس موجب تقويت عضلات جونده مي گردد، اما مصرف آن به صورت ناشتا توصيه نمي شود. بهترين زمان براي جويدن آدامس بعد از مصرف غذا است، چرا که بدن را فريب مي دهد که گويا غذايي وارد دستگاه گوارش شده است و در نتيجه دستگاه گوارش توليد شيره بيشتري مي کند و اين موضوع به هضم غذا کمک مي کند.