چند غذا که بیشترین مسمومیت را ایجاد میکنند
خبرآنلاين/ وقتي صحبت از مواد غذايي خطرناک و بيماريزا ميشود کمتر کسي به فکر سبزيجات و ميوههاي تازه ميافتد. درست است که در صورت خوردن گوشتي که کامل پخته نشده و يا مصرف ماهي يا مرغي که تازه نيست، در معرض مشکلات گوارشي و سلامتي مختلف قرار ميگيريم، اما تحقيقات نشان داده است که برخي در اين زمينه مشکلات بيشتري را ايجاد ميکنند. در اينجا با چند ماده غذايي که بيشتر باعث مسموميت غذايي ميشود آشنا شويد. *اسفناج خام يا نشسته تقريبا نيمي از تمامي موارد مسموميت غذايي ثبتشده به محصولات کشاورزي مربوط ميشود و در کمال تعجب، گفته شده که ۲۲ درصد اين محصولات از نوع سبزيجات برگداري مانند اسفناج هستند.از آنجايي که ميوه و سبزيها اکثرا به صورت خام مصرف ميشوند، وارد شدن هر عامل بيماريزا به اين محصولات در هر کدام از مراحل توليد تا عرضه ميتواند باعث مسموميت هاي غذايي شود؛ به عنوان مثال اسفناج آلوده ميتواند در خود نورو ويروس داشته باشد و باعث ايجاد اسهال و حالت تهوع در مصرفکننده شود. گفته شده که آبکشي و شستن يکي از قدمهاي ابتدايي براي از بين بردن اين خطر به شمار ميرود، اما نميتوان با اطمينان کامل گفت که اين روش پاکسازي هميشه موثر است. *جوانه دانهها دانههاي جوانهزده يکي از بخشهاي اصلي برخي از رژيمهاي خام خواري به حساب ميآيند و جالب است بدانيم که شرايط مرطوب عمل آمدن اين جوانهها براي رشد باکتريهايي مانند سالمونلا ايده آل است.سالمونلا باعث بروز اسهال، تب و دردهاي شکمي ميشود. *تخم مرغ و لبنيات به طور کلي محصولات حيواني که با يکديگر ترکيب ميشوند، مانند شرايطي که در مخازن بزرگ شير و يا تخم مرغهاي عمده و مخلوط شده پيش ميآيد، جزو خوراکيهايي هستند که احتمال مسموميت غذايي در مصرفکننده را بالا ميبرند؛ دليل چنين مشکلي هم اين است که در صورت آلوده بودن يکي از محصولات حيواني واردشده به مخازن، عوامل بيماريزاي مورد نظر در کل محصولات گسترش مييابند و کل محصولات ترکيبشده را آلوده ميکنند. در اين زمينه هم سالمونلا عامل بيماريزاي اصلي شناختهشده که به عنوان مثال در تخم مرغها مشکلات جدي را ايجاد ميکند؛ متخصصان اعلام کردهاند که تنها يکي از روشهاي مسموم شدن تخم پرندههايي مانند مرغ، آلوده شدن تخمدان جاندار به نوعي باکتري خاص است که بدون ايجاد تغييرات ظاهري در محصول، ماده غذايي را مسموم ميکند. *گوشت چرخکرده همانند مورد قبلي ليست، خوراکيهايي مانند گوشت چرخکرده و يا غذاهايي مثل مرغ سوخاري که حاصل کنار هم گذاشتن محصولات چند حيوان هستند هم شانس بالايي براي آلوده شدن به عوامل بيماريزاي مختلف دارند. از طرف ديگر اگر اين محصولات به طور مناسب پخته نشوند، احتمال تجمع و تکثير باکتريهايي مانند اي کولي و کلوستريديوم در آنها بالا ميرود و شانس بروز مسموميت غذايي در مصرفکننده را افزايش ميدهند.