در فصل پاییز این خوراکیها را بخورید
فرتاک/ با تغيير فصل ها، خلق و خو و سيستم بدن تغيير مي کند. طب سنتي توصيه مي کند در هر فصل متناسب با مزاج آن فصل تغذيه و سبک زندگي را تنظيم کنيم تا بدن در مقابل بيماري ها و تغييرات فصلي مقاوم شود. فصل پاييز با سردي و آلودگي هوا همراه است و بهتر است تغذيه اي جهت مقاوم کردن سيستم ايمني بدن داشته باشيم. در ادامه اين مطلب مواد غذايي مفيد براي فصل پاييز را معرفي مي کنيم. در پاييز چه بخوريم؟ با توجه به اينکه فصل پاييز سرد و خشک است بايد از مصرف غذاهايي که سردي و خشکي زياد دارند همچون ترشيجات، عدس، بادمجان، کلم، قارچ، گوجهفرنگي، ميوههاي ترش و آب يخ پرهيز کنيد و برعکس تابستان، از غذاهايي که مزاج گرم دارند و خونساز هستند استفاده کنيد. آبگوشت، گوشت گوسفند و شتر و بلدرچين، تخممرغ، کنجد، حبوبات، غذاهاي ادويهدار و موادي که طعم شيرين دارند مانند شيره خرما و انگور، فرني بادام، شيربرنج، مرباها، ميوههاي شيرين مانند کشمش، توت خشک، مويز، انجير و از ميان ميوههاي تازه مصرف به، سيب، انار و گلابي توصيه ميشود . مصرف مغز بادام و پسته بخصوص به صورت حريره را از مقويترين و بهترين ميانوعدهها در اين فصل بخصوص براي کودکان عنوان ميکند و ميافزايد براي وعده صبحانه يا ميانوعدهها استفاده از منابع غذايي حاوي اسيدهاي چرب مفيد مانند کنجد و مشتقات آن مانند ارده نيز توصيه ميشود. براي کمک به افزايش رطوبت بدن در فصل پاييز، غذاهاي آبپز و رقيق مثل انواع سوپها و آشها را جايگزين مواد سرخکردني و تا حدي کبابي کنيد و از مصرف غذاهاي فرآوري شده نظير کنسروها و کمپوتها، سوسيس، کالباس، پنير شور و ماست و دوغ ترش دوري کنيد. علاوه بر اين نوشيدن چاي، قهوه و نسکافه را کاهش داده و از نوشيدنيهايي مانند شربت ليمو و عسل و خاکشير بهره ببريد. چايهاي مناسب فصل پائيز چاي گل گاوزبان همراه يک قاشق غذاخوري عسل، چاي بنفشه همراه يک قاشق غذاخوري عسل چاي نعنا، پونه، آويشن و مرزنجوش به همراه يک قاشق غذاخوري عسل براي درمان زکام و سرماخوردگي چاي پنيرک و خطمي به همراه عسل براي درمان سرفههاي خشک