همه راهکارهایی که طب سنتی برای کبد چرب و گرم دارد
بهداشت نيوز/ ، کبد چرب يا گرم ( fatty liver) در پزشکي حالتي برگشتپذير از تجمع واکوئولهاي چربي در سلولهاي کبدي است که با التهاب کبد مشخص ميشود.اين حالت ممکن است در افرادي که الکل مصرف ميکنند ايجاد شود، ولي در ايران اين بيماري علل ديگر دارد و «کبد چرب غيرالکلي» ناميده ميشود. فرم غيرالکلي اين بيماري در تعدادي از اختلالات باليني مانند ديابت، چاقي و سوء تغذيه رخ ميدهد. بيماري هپاتيت يا کبد گرم:قبل از بارداري بايد بانوان تست اين بيماري را انجام دهند و بعداقدام به بارداري کنند؛ زيرا اين بيماري برايسلامت مادر و جنين مضر است. در طب اسلامي منشأ بيماري هپاتيت گرمي کبد است و بر اين اساس مي توان بيان کرد که همه مردم در معرض بيماري هپاتيت هستند اما بيشتر کساني دچار بيماري مي شوند که کبدهاي گرم و خشکي دارند. اگر کبد کسي در حد اعتدال باشد دچار بيماري هپاتيت نمي شود واحساس داغي و حرارت، تيرگي پوست، کهير، خارش جوش، لکه هاي پوستي، حساسيت تنفسي و پوستي از جمله مهم ترين علائم کبد گرمهستند و بايد دقت کرد که استرس نيز موجب گرم شدن کبد مي شود. کبد مادران قبل از بارداري بايد اصلاح شوند و بايد حساسيت، قارچ و تيرگي ها پوست در آنها درمان شود و بايد دقت کرد که گرمي کبد مي تواند با چربي کبد همراه باشد ولي هميشه به اين شکل نيست. بايد دقت کرد که کساني که دارايکبد گرم هستند احتمالبيماري کبد چرب در آنها نيز بيشتر است. براي پيشگيري از کبد چرب و گرم روش هاي زيادي وجود دارد ولي بايد توجه داشت که يکي از مهم ترين علائمي که موجب گرم شدن و چرب شدن کبد مي شود، يبوست است زيرا يبوست اجازه نمي دهد که صفرا و حرارت از بدن دفع شود و در نتيجه بدن را خشک مي کند و مواد باقي مانده در معده در کبد رسوب مي کند؛ بنابراين فرد دچار بيماري کبد گرم مي شود بر اين اساس براي پيشگيري از بيماري کبد چرب و گرمبايد از يبوست جلوگيري کرد و با خوردن ميوه، سبزي و مواد پر از فيبر مي توان يبوست را برطرف کرد و همچنين خوردن آش، آبگوشت، خوراک کدو،؛خوراک به، قيمه، قورمه سبزي به و انواع غذاهاي سنتي مي توان يبوست را درمان و از بروز آن پيشگيري به عمل آورد. علت اينکه امروز بيماري کبد گرم يا چرب زياد شده استاين است که نسل جوان به خوردن غذاهاي سرد و بي خاصيت مانند الويه، مرغ سوخاري و جوجه کباب عادت کرده اند و همواره غذاهاي سرد با خاصيت کم را مصرف مي کنند. هرچه رطوبت و فيبر غذا بيشتر باشد به سلامت بدن به ويژه کبد کمک مي کند بنابراين اگر مي خواهيم سلامتي خود را حفظ کرده و به بيماري کبد گرم و چرب مبتلا نشويم بايد غذاهاي داراي رطوبت به ويژه غذاهايي خورشتي را بيشتر مصرف کنيم. همچنين بايد دقت کرد که آبکش کردن برنج تمام خاصيت آن را از بين مي برد و مصرف زياد برنج آبکش ضمن اينکه بدن را سرد مي کند هيچ فايده اي براي بدن ندارد.کبد در سمت راست بدن، زير دنده قرار دارد، و مرکز ثقل بدن است. غذاهاي مفيد براي کبد: آب، ميوهجات، سالاد(کاهو، خيار، هويج، جوانهها)، ليمو ترش تازه، سوپ جو هفتهاي يکبار به همراه آلو بخارا، استفاده ۲ تا ۳ قاشق عسل بصورت شربت عسل، استفاده از ترشيجات طبيعي( زرشک، شاتوت،…)، انواع مرکبات، توت فرنگي، هويج، روغن زيتون ،عناب، بالهنگ و خاکشير. نشانهها و علايم سوء مزاج گرم کبد: ۱٫ تشنگي زياده از حد ۲٫کاهش اشتها به غذا و خوراک ۳٫ التهاب و حرارت ۴٫زرد و رنگين شدن ادار ۵٫ نبض سريع و متوالي ۶٫ تب ۷٫ گرماي شديد خون و گوشت نسخه گياهي براي درمان کبد گرم: ترکيب عرق کاسني و شاتره خورده شود. رب انار را با آبغوره مخلوط و يک جوش کوچک روي گاز بدهيد و در يخچال بگذاريد و از آن هر شب ۳ الي ۴ قاشق يک ساعت قبل از خواب ميل نماييد. حجامت انجام دهيد که حجامت بدن را خنک مي کند.. استفاده از صدر و ماست به صورت موضعي هم به رفع مشکل کمک مي کند. فوايد زرشک بر درمان کبد گرم: در طب سنتي تاکيد بر اين است که موادخوراکياي که داراي مزاج سرد و خشک هستند، با موادغذايياي مزاج گرم و تر که باعثافزايش فشارخون، چاقي و غلظت خونميشوند مصرف شوند تا به اين ترتيب تعديل اصلاح مزاج صورت بگيرد. مزاج زرشک هم سرد و خشک است و زماني که بهتنهايي به برنج که مزاج سرد و تري دارد، مخلوط شود کار درستي نيست مگر اينکه به آن زعفران، خلال بادام و پسته هم اضافه شود.