مهر/ پژوهشهاي تازه نشان ميدهد رژيم غذايي پرنمک ميتواند خطر ابتلا به فيبريلاسيون دهليزي و آريتمي را افزايش دهد.
فيبريلاسيون دهليزي نوعي ضربان قلبي نامنظم است که منجر به لخته شدن خون و مشکلات ديگر ميشود. ميليونها نفر در جهان به اين مشکل دچارند و در معرض ريسک بيشتري نسبت به سکته و نارسايي قلبي هستند.
اين پژوهش ۷۱۶ مرد و زن ميانسال در فنلاند را انتخاب کرده و به مدت ۱۹ سال بررسي کرده است. در بازه مورد بررسي ۷۴ نفر از مشارکتکنندگان دچار فيبريلاسيون دهليزي شدند.
پس از بررسي چندين عامل محتمل ديگر شامل سن، چربي بدن، فشار خون و استعمال دخانيات پژوهشگران متوجه شدند که مصرف نمک به تنهايي نسبت مستقيمي با ابتلا به اين عارضه دارد و کساني که ميزان نمک بيشتري در غذاي آنها داشتند صرفنظر از عوامل ديگر نسبت به کساني که نمک کمتر مصرف ميکردند دچار درجه بالاتري از فيبريلاسيون دهليزي بودند.
اين پژوهش پيشنهاد ميکند که افراد براي پيشگيري از عوارض قلبي مصرف نمک را دررژيم غذايي خود محدود کنند. به ويژه بايد در نظر داشت که بسياري از غذاها و حتي مواد خوراکي آماده همچون غذاهاي فرآوري شده ميزان بالايي از نمک را در خود دارند.
بازار