ايسنا/ خوب است براي بهتر شدن زندگي تغذيه اي مناسب داشته باشيم. در اين بين سالمندان بيشتر از همه بايد مراقب سلامتي خود باشند.
کارشناسان تغذيه و سلامت در مطالعهاي جديد به شواهد بيشتري از ارتباط بين رژيم غذايي و حفظ سلامت مغز با بالا رفتن سن دست پيدا کردند.
متخصصان با بيان اينکه بين مواد مغذي موجود در رژيم غذايي مديترانهاي با عملکرد ذهني و شبکههاي مغزي در افراد مسن ارتباط وجود دارد، اظهار داشتند: در بررسيهاي پيشين مشخص شده بود افراد ميانسالي که اين رژيم غذايي را دنبال ميکنند از عملکرد مغزي بهتري برخوردارند.
در اين بررسي متخصصان آمريکايي علاوه بر انجام آزمايشاتي روي عملکرد شناختي بيماران با استفاده از MRI به ارزيابي کارايي شبکههاي مغزي پرداختند.
آنها اظهار داشتند: پرسش اصلي مطرح شده اين است که آيا رژيم غذايي و تغذيه با سلامت مغز در دوران پيري مرتبط است؟ همچنين در اين مطالعه براي ارزيابي سلامت مغز به طور مستقيم به مطالعه روي MRI پرداخته شد و تستهاي شناختي به کار گرفته نشدند.
در اين بررسي متخصصان به اندازهگيري نشانگرهاي خوني ۳۲ ماده مغذي رژيم غذايي مديترانهاي در ۱۱۶ فرد ۶۵ تا ۷۵ ساله پرداختند.
آنها با بررسيهاي انجام داده و ارزيابي اسکن مغزي اين افراد دريافتند بين پنج الگوي زيست شاخص مغذي و عملکرد بهتر در تستهاي هوش و حافظه ارتباط وجود دارد. مواد مغذي موجود در اين الگوهاي زيست شاخص با يکديگر فعاليت دارند که شامل اسيدهاي چرب امگا ۳، اسيدهاي چرب امگا ۶، ليکوپن، کاروتنوئيد، ريبوفلاوين، اسيد فوليک، ويتامين B۱۲ و ويتامين D است.
متخصصان همچنين به ارتباط بين سه الگوي زيست شاخص مغذي ديگر و بهبود کارايي شبکه مغز پي بردند که مواد مغذي موجود در اين الگوها اسيدهاي چرب امگا ۳، امگا ۶ و کاروتن را شامل ميشود.
بازار