شرایط استفاده از شیرین کنندههای طبیعی در موادغذایی
باشگاه خبرنگاران/ علي خوشخو کارشناسان سازمان ملي استاندارد ايران حاشيه جلسه هم انديشي صاحبان صنايع غذايي شرکت کننده در نخستين کنگره ملي نوآوري در علوم و فناوري غذايي در جمع خبرنگاران گفت: توليد کنندگان بر اساس استانداردهاي سازمان ملي استاندارد کشور مي توانند از قند و شکر در موادغذايي استفاده کنند. وي افزود: استفاده از شيرين کنندههاي طبيعي در صورتي مجاز است که آيتم هاي کيفيت فرآورده ها تحت تاثير قرار نگيرد و افزودن شيرين کنندههاي طبيعي اثر منفي بر سلامت فرآورده نداشته باشد. کارشناس سازمان ملي استاندارد ايران اظهارکرد: اگر قرار است شيرينکننده طبيعي به مواد غذايي اضافه شود نبايد فاکتورهاي در نظر گرفته شده سازمان ملي استاندار در موادغذايي تحت تاثير قرار گيرد. خوشخو گفت: ما توليد کنندگان صنايع غذايي را محدود نمي کنيم که از چه شيرين کننده هايي استفاده کنند اما شيرين کننده طبيعي که به مواد غذايي اضافه ميشود نبايد آن را دستخوش تغييرات کند و کيفيت آن تحت تاثير قرار گيرد. کارشناس سازمان ملي استاندارد ايران بيان کرد: ما در استفاده از قند شکر و انواع شيرين کننده ها الزاماتي داريم و اگر شرکتي اين الزامات را رعايت نکنند با آنها برخورد ميکنيم. وي در پاسخ به سوالي درباره استفاده از ذرت دامي براي توليد اسنک پفدار و نحوه نظارت بر کارخانههاي صنايع غذايي، گفت: ما به طور مداوم نظارت خود را بر صنايع غذايي انجام ميدهيم و در تمام کارخانه ها يک مسئول کنترل کيفي داريم که مواد اوليه مورد استفاده در مواد غذايي را چک مي کنند و با متخلفان جدي برخورد ميکنيم.