یک روز جهانی برای دانه های خوشمزه و مقوی
ايرنا/ مجمع عمومي سازمان ملل با توجه به آثار مطلوب مصرف پروتئين گياهي براي محيط زيست، مصرف اين دانه هاي خوراکي را به عنوان يک منبع جايگزين پروتئين تشويق مي کند. مجمع عمومي سازمان ملل در تلاش براي جهاني کردن اقداماتي که در سال 2016 ميلادي به عنوان سال بين المللي حبوبات انجام گرفت، روز جهاني حبوبات را تعيين کرده است. حبوبات متشکل از دانه هاي خوراکي خانواده بنشن از جمله انواع عدس، لوبيا، نخود و نخودفرنگي هستند. تمام اين دانه ها حاوي مقادير زيادي پروتئين هستند و بايد در يک رژيم غذايي گياهي مصرف شوند تا پروتئين موردنياز روزانه را تامين کنند. همچنين اين دانه ها منبعي غني از فيبر، منيزيم، پتاسيم، فسفر، اسيدهاي آمينه، آهن و روي محسوب مي شوند.مقادير زياد آهن در اين دانه هاي خوراکي اثر مطلوبي بر سلامت زنان در سنين باروري دارد. محيط زيست نيز از کشت دانه هاي حبوبات منتفع مي شود. اين گياهان قابليت عجيبي در تثبيت نيتروژن اتمسفر در خاک دارند.