نماد آخرین خبر
  1. جذاب ترین ها
سلامت

همه آنچه که باید درباره مضرات گوشت مرغ بدانید

منبع
بروزرسانی
همه آنچه که باید درباره مضرات گوشت مرغ بدانید
نت نوشت/ گوشت مرغ بهتر از گوشت قرمز است اما بهترين گزينه نيست چرا که مضرات گوشت مرغ بسيار زياد است. اگر درصدد کاهش چربي و يا افزايش ماهيچه‌هاي بدن‌ تان هستيد، گوشت مرغ به سبب دارا بودن پروتئين بدون چربي مي‌تواند يکي از بهترين گزينه‌ها باشد. اما با وجود آن‌که اين خوراکي يکي از گزينه‌هاي خوب است، اما فارغ از عوارض جانبي نيست. البته اين سخن به معناي آن نيست که گوشت مرغ عاري از مواد مغذي با ارزش است. خير! گوشت مرغ با دارا بودن ويتامين B، ويتامين C، فولات و همچنين سلنيوم، کلسيم، آهن، روي، منيزيم، پتاسيم و فسفر گزينه‌ي خوبي براي دريافت پروتئين بدون چربي است. اما در عين حال، اين خوراکي بهتر از ماهي نيست و يا گزينه‌اي بهتر از ميوه‌جات و سبزيجات روزانه نيست. در ادامه نت‌نوشت به بررسي مضرات گوشت مرغ مي‌پردازد. عوارضي که گاه مستقيماً به خود مرغ مربوطند و گاه به سبب پخت و پز اشتباه آن به وجود مي‌‌ آيند. ۱- مسموميت غذايي: امکان مسموميت غذايي ناشي از سالمونلا، کمپيلوباکتر و ديگر باکتري‌ها به سبب خوردن مرغ وجود دارد. در ايالات متحده، که از بالاتري مصرف مرغ در جهان برخوردار است، سالانه از هر ۶ نفر ۱ نفر دچار مسموميت غذايي ناشي از خوردن گوشت مرغ مي‌شود. نتايج مطالعات صورت گرفته در اروپا، بريتانيا و سواحل آمريکا درباره مضرات گوشت مرغ نگران کننده اند. در اين مطالعات دريافته شده که حدود ۹۷ درصد از مرغ‌هاي نمونه داراي باکتري‌هاي مضر هستند. ۲- خطر عفونت باکتريال مقاوم به آنتي بيوتيک: خطر عفونت باکتريال مقاوم به آنتي بيوتيک ناشي از مرغ از مضرات گوشت مرغ است که هنوز هم که هنوز است جامعه‌ي پزشکي درگير آن است. توليد انبوه مرغ نيز نتوانسته اين مشکل را حل کند. همچنين استفاده‌ي گسترده از آنتي بيوتيک در مرغ‌ها براي کاهش خطر عفونت‌ها، نه تنها نتوانسته‌اند از مشکل بکاهند بلکه به مشکل نيز افزوده‌اند. افزون بر اين، اخباري مبني بر وجود باکتري‌هاي سالمونلاي مقاوم به آنتي بيوتيک نيز در مرغ وجود دارد. ۳- ميزان کلسترول بالاي موجود در مرغ، حتي بدون پوست: يکي از مضرات گوشت مرغ داشتن کلسترول بالا است. البته که مرغ بدون پوست به نسبت مرغ با پوست از کلسترول کمتري برخوردار است اما اين به معناي آن نيست که مرغ بدون پوست کلسترول کمي دارد. در ۳٫۵ اونس از گوشت گاو حدود ۸۹ ميلي‌گرم کلسترول وجود دارد. اين در حالي است که در همين ميزان از گوشت مرغ بدون پوست، حدود ۸۵ ميلي‌گرم کلسترول وجود دارد. مورد ديگري که در ارتباط با کلسترول گوشت مرغ بهتر است گفته شود اين است که اگر گوشتِ مرغ با روغن‌هاي حيواني و يا چربي‌هاي ترانس پخته شود خطر افزايش کلسترول بالاتر نيز مي‌رود. ۴- خطر ابتلا به سرطان: يکي از مضرات گوشت مرغ که البته درباره گوشت هاي ديگر هم صدق مي کند بالا بردن ريسک ابتلا به سرطان است. تحقيقات نشان از آن دارند که خطر ابتلا به سرطان در ميان گياه‌ خواران به نسبت گوشت‌خواران تا ۴۰ درصد کمتر است. آن هم به سبب آن که مصرف زياد پروتئين حيواني و در عين حال مصرف کم ميوه و سبزي مي‌تواند موجب افزايش خطر ابتلا به سرطان شود. بنابراين مهم نيست که تا به چه اندازه گوشت مرغ را صحيح پخته‌ايد، چرا که با کاهش مصرف ميوه و سبزي و افزايش مصرف گوشت مرغ، خود به خود، خطر ابتلا به سرطان را افزايش مي‌دهيد. اما افزون بر اين، شرايط طبخ مرغ نيز در افزايش خطر ابتلا به سرطان نقش دارد. عموماً براي پخت مرغ به درجه حرارت بالايي نياز است و همين درجه حرارت بالا مي‌تواند موجب ايجاد ترکيبات سرطان‌زا شده و نتيجتاً خطر ابتلا به سرطان را در پي داشته باشد. کباب کردن و همچنين سرخ کردن مرغ، موجب افزايش خطر اين ترکيبات سرطان‌زا مي‌شود و در واقع بدترين کاري که مي‌توان انجام داد سرخ کردن مرغ است. ما را در کانال «آخرين خبر» دنبال کنيد
اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره