باشگاه خبرنگاران/ البته قرار نيست که اين غذاها از رژيم غذايي به طور کامل حذف شوند و فقط کافيست در مورد آنها جلوي پرخوري خود را بگيريد.
همه ما ميدانيم که خوردن مواد و خوراکيهاي شيرين، مضر است، اما شايد هنوز به اين نکته واقف نباشيم که مصرف بيش از حد بسياري ديگر از مواد غذايي که به ظاهر مفيدند، هم خطرناک است.
البته قرار نيست که اين غذاها از رژيم غذايي به طور کامل حذف شوند و فقط کافيست در مورد آنها جلوي پرخوري خود را بگيريد.
پرتقال و گوجه فرنگي
اين دو ميوه اسيد زيادي دارند و افزايش مصرف آنها ميتواند منجر به بروز ريفلاکس شود. طي يک دوره طولاني مصرف بيش از حد پرتقال و گوجه فرنگي منجر به عارضه مري بارت ميشود و زمينه را براي ابتلا به سرطان مري فراهم ميکند. توصيهها بر اين است که روزي بيش از دو پرتقال يا گوجه فرنگي خورده نشود و در صورتي که از قبل علائم ريفلاکس داريد، به کلي آنها را کنار بگذاريد.
کنسرو تن
اين ماهي بيشتر با سالاد و يا ساندويچ استفاده ميشود، ولي خوردن بيش از حد ماهي تن ميتواند منجر به افزايش سطوح جيوه گردد. سطح جيوه اين ماهي بيشتر از ماهيهاي ديگر است و مشکلاتي را براي بينايي، شنوايي، گفتار ايجاد ميکند ضمن اين که باعث ضعف عضلاني ميشود. مطمئن باشيد که بيش از ۳ تا ۵ قوطي ماهي تن در هفته مصرف نميکنيد.
آب
در حالي که هيدراتاسيون براي سلامت کلي بدن خوب است، اما مصرف بيش از حد آب ميتواند منجر به مسموميت با آب شود. مصرف بيش از حد آب منجر به رقيق شدن سديم و کاهش غير طبيعي سطح سديم ميشود که همين امر اختلال در عملکرد مغز و حتي مرگ را به دنبال دارد.
سويا
در حالي که سويا ميتواند سطح کلسترول را کنترل کرده و فشار خون را پايين بياورد، بايد در حد متعادلي آن را مصرف کرد، چرا که سويا جذب آهن را هم مهار ميکند، بنابراين بالقوه ميتواند به کمخوني فقر آهن منجر شود. همچنين به دليل اين که سويا حاوي ترکيبات استروژن مانند ايزوفلاون است، مصرف طولاني مدت آن منجر به هيپرپلازي آندومتر و گسترش پوشش داخلي رحم ميشود که ميتواند خطر ابتلا به سرطان رحم را زياد کند.
اسفناج
اين برگ همه کاره خوشمزه منبع عالي از پروتئين، فيبر، ويتامين و مواد معدني مختلف است. لوتئين اسفناج نيز بسيار بالا است. لوتئين يک کاروتنوئيد است که ممکن است از دژنراسيون ماکولا وابسته به سن جلوگيري کند. با اين حال اسفناج حاوي مقادير زيادي اکسالات هم هست، ترکيبي که ميتواند به تشکيل سنگهاي کليوي منجر شود؛ بنابراين افرادي که دچار سنگهاي کليوي اکسالات کلسيمي هستند بايد از مصرف بيش از حد اين سبزي خودداري کنند.
پروتئينهاي لخم حيواني
اگر عمدتا از مصرف مواد غدايي پروتئين دار کم چربي مانند سينه مرغ يا سفيده تخم مرغ براي تامين پروتئين روزانه تان استفاده ميکنيد، شايد بهتر باشد، در اين کار تجديدنظر کنيد. مصرف بيش از حد پروتئينهاي حيواني ميتواند زيانبار باشد، چرا که باعث ميشود بدن مقدار زيادي فاکتور رشد شبه انسوليني توليد کند. ميزانهاي بالاي اين هورمون در بدن باعث تشديد روند پيري ميشود و خطر دچار شدن به سرطان (به خصوص سرطان سينه) را افزايش ميدهد. افرادي که دست کم ۲۰ درصد کالري روزانه شان را از پروتئين لخم حيواني به دست ميآورند، نسبت به افرادي که اين ميزان در آنها ۱۵ درصد يا کمتر است، چهار برابر بيشتر در معرض خطر مرگ مربوط به سرطان قرار دارند و ميزان مرگ و مير کلي شان نيز ۷۵ درصد افزايش مييابد.
تلاش کنيد که بيشتر پروتئين روزانه تان از منابع گياهي مانند لوبياها، مغزها و تخمههاي خوراکي، و غلات کامل به دست آوريد.
بازار