سلامت. جذاب ترین ها2019-03-04T08:30:00+03:30 (۸:۳۰) ۱۳۹۷/۱۲/۱۳
چایخورها سالمترند یا قهوهخورها؟
سایز متن
الف الف
لینک کوتاه در کلیبرد کپی شد!http://akhr.ir/5061450
۱۰.۴K
۱
وبمد/ يک فنجان قهوه داغ صبحگاهي مي تواند شما را براي فعاليت روزانه آماده کند. در حالي که يک فنجان چاي آرامش بخش شما را از استرس هاي روزمره دور مي کند. طبق آخرين تحقيقات هر دو اين نوشيدني ها در بهتر شدن حالتان کمک کننده هستند.
پس از سال ها مطالعه درباره چاي و قهوه که برخي از آن ها هشدار هاي هولناکي درباره مصرف نوشيدني هاي کافييني مي داد و برخي ديگر سرشار از وعده هاي دلخوش کننده بود، مشخص شد قهوه و چاي هر دو در کل نوشيدني هاي مفيدي هستند.
سازمان جهاني سلامت « WHO» در آخرين تحقيقاتش روي مواد سرطان زا به اين نتيجه رسيده است که قهوه جلوي عود سرطان کولن را پس از درمان آن مي گيرد. تحقيقات ديگر نشان مي دهد مصرف قهوه ممکن است از آلزايمر و پارکينسون جلوگيري کند.
مطالعات زيادي نشان مي دهد احتمال ابتلاي چاي خور ها به سرطان هاي پوست، سينه و پروستات کمتر است. محققان در تلاشند مکانيزم دقيق آن را متوجه شوند، اما چاي، به ويژه چاي سبز سرشار از «آنتي اکسيدان» است که مي تواند آسيب سلولي را کاهش دهد و سيستم ايمني را تقويت کند. همچنين «پلي فنول» هاي موجود در آن فشار خون و کلسترول را کم مي کند. نوشيدن چاي به ويژه چاي سبز از ابتلا به آلزايمر جلوگيري مي کند، زيرا ترکيبات پلي فنول آن از تشکيل پلاک و آسيب به سلول هاي مغزي پيشگيري مي کند.
چاي بهتر است يا قهوه؟
کارشناسان مي گويند پاسخ دادن به اين پرسش آسان نيست. زيرا تمايز بين ترکيبات آن ها، نقش آن ها در رژيم غذايي و تاثيرآن ها در دستگاه بدن مشکل است.
«اليوت ميلر»، متخصص موسسه ملي سلامت امريکا، مي گويد: «هم قهوه و هم چاي روي سرطان، بيماري هاي قلبي عروقي و بيماري هاي گوارشي تاثير گذار هستند.» ميلر و همکارانش روي نشانه هاي بيماري قلبي 6800 نفر با سوابق متفاوت مطالعه کرده اند که 75 درصد آن ها قهوه و 40 درصد چاي مي نوشيدند. نوشيدن بيش از يک فنجان چاي در روز باعث جلوگيري از تجمع کلسيم در رگ هاي خوني قلب مي شود و از بيماري قلبي پيشگيري مي کند.
ميلر مي گويد: «قهوه روي بيماري هاي قلبي تاثير ويژه اي ندارد و اين خودش شگفت انگيز است.» اوادامه مي دهد: «بسياري از مبتلايان به فشار خون بالا، بيماري عروق کرونر و کلسترول بالا از پزشک مي پرسند خوردن قهوه برايشان ضرر دارد يا خير، زيرا فکر مي کنند قهوه به قلب انرژي اضافي وارد مي کند و نوشيدني مضري است، اما بهتر است بدانند قهوه هيچ تاثيري روي اين بيماري ها ندارد.»
محققان مي گويند مشخص کردن اينکه هر کدام از اين نوشيدني ها دقيقا چه تاثيري روي سلامت مي گذارند مشکل است. هر دو داراي ترکيبات پيچيده هستند که کافيين، پلي فنول ها و آنتي اکسيدان ها -ترکيباتي که به احتمال زياد ضد سرطان هستند- از آن جمله اند.
برخي به دنبال ماده اي در چاي يا قهوه هستند که روي عامل ويژه اي تاثير گذار باشد، اما در واقع نتيجه واکنش پوياي چندين ماده است که چنين تاثيراتي ايجاد مي کند.
«سيپرمن»، يک محقق و متخصص رژيم، مي گويد: «نوشيدن چاي باعث کاهش احتمال سرطان و بيماري هاي قلبي، سرعت بخشيدن به کاهش وزن و تقويت سيستم ايمني مي شود، در حالي که قهوه امکان ابتلا به پارکينسون و ديابت نوع دو را کم مي کند.»
مطالعه اي ديگر روي 1000بيمار در موسسه سرطان بوستون نشان داده است نوشيدن منظم قهوه -روزانه 4 فنجان به بالا- از بازگشت سرطان درمان شده کولن جلوگيري مي کند. هرچه ميزان قهوه بيشتر بود خطر عود بيماري هم کمتر مي شد. در اين مطالعه نوشيدن چاي نقش مثبت يا منفي در عود بيماري نداشت.
محققان موسسه سرطان مي گويند نوشيدن قهوه به ميزان دو فنجان يا بيشتر مفيد است و هيچ ضرري ندارد، اما اگر قهوه دوست نداريد مي توانيد با رژيم غذايي سالم و ورزش وجلوگيري از چاق شدن همان نتايج را به دست آوريد.
توجه داشته باشيد که نوشيدن هر نوشيدني داغ احتمال سرطان مري را افزايش مي دهد، همچنين نوشيدن چاي يا قهوه با شکر يا خامه فراوان تمام فوايد آن را از بين مي برد.
هيچ نوشيدني يا غذاي منحصر به فردي نمي تواند بخش عمده رژيم غذايي شما را تشکيل دهد. هميشه به يک مجموعه سالم و کامل فکر کنيد.
ما را در کانال «آخرين خبر» دنبال کنيد