خبرآنلاين/ رئيس دفتر بهبود تغذيه و سلامت وزارت بهداشت گفت که براي پيشگيري از بروز بيماريهاي غيرواگير مانند چاقي و ديابت، بايد از مصرف آجيل شور و شيريني پرهيز کرد.
زهرا عبداللهي رئيس دفتر بهبود تغذيه و سلامت وزارت بهداشت در گفتوگويي، اظهار کرد: در ايام تعطيلات عيد نوروز به دليل افزايش تعداد مهماني و ديد و بازديد مردم، افراد بايد با رعايت الگوي غذايي سالم از مصرف غذاهاي چرب، شور جداً بپرهيزند.
وي ادامه داد: در ايام تعطيلات عيد نوروز افراد بايد به شدت مراقب نوع موادغذايي مصرفي خود باشند تا دچار بيماريهاي غيرواگير مانند افزايش وزن، چاقي، ديابت، فشار خون و قلبي و عروقي پس از پايان تعطيلات نشوند.
عبداللهي افزود: مصرف آجيل شور به دليل اينکه حاوي ميزان زيادي نمک است براي بدن به شدت ضرر دارد و در افراد مستعد و حتي مردم عادي باعث بروز بيماري فشار خون و در نهايت مشکلات قلبي – عروقي ميشود و من به همه توصيه ميکنم در ايام تعطيلات نوروز از آجيلهاي کم نمک و مغزهاي طبيعي مانند برگ انجير، کنجد و ديگر تنقلات سالم استفاده کنند.
رئيس دفتر بهبود تغذيه و سلامت وزارت بهداشت بيان کرد: مصرف بيش از حد شيريني به دليل قند و چربي بالا باعث افزايش وزن و گرفتگي رگهاي قلب ميشود و از اين رو بايد مصرف شيريني و شکلات را از برنامه غذايي خود کم کرده و به جاي آن از ميوه و سبزي استفاده کرد.
وي تأکيد کرد: متأسفانه به دليل شرايط اقتصادي موجود برخي از ميوهها گران قيمت است، اما ميوه ريز و درشت داراي ارزش غذايي يکسان است و افراد براي تأمين ويتامين و املاح مورد نيا بدن خود لازم نيست حتما ميوه درشت را جهت مصرف خريداري کنند.
عبداللهي گفت: به جاي مصرف آجيلهاي شور و چرب ميتوان از گندم، کشمش، شاهدانه، عدس و ماش بو داده و ديگر تنقلات سالم مصرف کنند، زيرا اين مواد داراي ارزش غذايي بالا بوده و جايگزين خوبي براي آجيل محسوب ميشود.
بازار