خوراکیهایی که در فصل بهار بدن و کبد را پاکسازی میکنند
سايت جامع طب سنتي/ دکتر محبوبه ابريشمکار دستيار تخصصي طب سنتي، در خصوص آشهايي که مناسب فصل بهار هستند و به پاکسازي بدن کمک ميکنند، گفت: يکي از اين آشها، آش غوره است، به اين صورت که کمي گوشت آبپز را با مقداري کدو، گشنيز و اسفناج و يک قاشق غذاخوري عدس و جو و برنج بپزيد و در دقايق آخر آبغوره به آن اضافه کنيد. همچنين ميتوانيد کمي نمک و ادويه يا شکر به آن اضافه کنيد. (در افرادي که مزاج گرم و تر دارند و يا عضلاني هستند ميتوانند اين آش را بدون گوشت تهيه کنند.) وي افزود: آش سماق نيز مانند آش غوره تهيه ميشود ولي در آن به جاي افشره غوره، سماق استفاده ميشود، ميتوان به اين مخلوط مقداري چغندر و هويج هم اضافه کرد، همچنين با گوشت گرد شده کوچک(قلقلي) هم تهيه ميشود. ابريشم کار اضافه کرد: آش ريواس، آش آلو و تمر هندي و سيب ترش نيز از آشهاي بهار هستند که تفاوت آنها فقط در افزودن نوع ترشي است. اين دانشجوي دکتراي تخصصي طب سنتي گفت: توجه کنيد در کساني که دچار يبوست هستند آش غوره و سماق با احتياط مصرف شود و در صورت بروز يبوست در هر پياله دو قاشق روغن زيتون اضافه کنند. وي افزود: اگر تمايل به پاکسازي بدن و کبد داريد آشهاي ملين ترش مانند آلو و تمرهندي را آبکي و به همراه روغن بادام يا زيتون تهيه کنيد و سه روز به جاي هرگونه غذا از اين آش استفاده کنيد. دکتر ابريشم کار، مصرف لواشکهاي بهداشتي و خانگي را براي فصل بهار بسيار مناسب دانست و گفت: از اين لواشکها براي پذيرايي استفاده کنيد، همچنين ميتوانيد به تناسب سليقه بجاي شيريني و آجيل از کاهو و سکنجبين و شربتهاي آلبالو، ليمو، خيار، گلاب، عرق-کاسني، سکنجبين و تخم خرفه براي پذيرايي استفاده کنيد؛ با مصرف اين خوراکيها احساس سبکي و آرامش خوبي را تجربه خواهيد کرد.