مواد غذایی ضد التهاب؛ پیشگیری و درمان طبیعی التهاب بدن
سایز متن
الف الف
لینک کوتاه در کلیبرد کپی شد!http://akhr.ir/5116979
۱.۴K
۰
مجله پزشکي دکتر سلام/ چگونه ميتوان با کمک درمان هاي طبيعي التهاب بدن را درمان کرد؟ آيا با مواد غذايي ضد التهاب آشنايي داريد؟ انسانها ممکن است در طول زندگي از مشکلات متعدد سلامتي رنج ببرند، از مشکلات ساده مانند آفتاب سوختگي گرفته تا بيماري هاي حاد مانند بيماري هاي قلبي. اثبات شده است که بيشتر، التهاب است که باعث اين مشکلات مي شود. بنابراين اگر به دنبال درمان مشکلات سلامتتان هستيد، بهتر است در ابتدا به مقابله با التهابات بپردازيد. در اين مقاله از بخش تغذيه و بيماري هاي دکتر سلام، به بررسي راه هاي پيشگيري و درمان خانگي التهاب مي پردازيم. اين مقاله براي شما اطلاعات مفيدي درباره بهترين غذاها براي کم کردن التهاب در بر دارد. وقت آن است که مقاله را را مطالعه کنيد.
مقابله با التهاب بدن با مواد غذايي ضد التهاب
علم پزشکي مدرن محصولات زيادي براي مقابله با التهابات دارد که از موارد جزئي تا موارد حاد را در بر مي گيرد. يک التهاب جزئي براي زمان کوتاهي باقي مي ماند در حالي که التهابات حاد طي مدت طولاني به وجود مي آيد و بهبود کامل آن براي بيماران سخت تر است.
گفته شده که بهترين محصولاتي که با التهاب مقابله مي کنند از داروخانه نمي آيند بلکه ممکن است از خواروبار فروشي تهيه شوند. مطالعات نشان مي دهد بسياري از ترکيبات در غذاها حاوي بسياري از ضد التهابات است. يعني اينکه شما بايد يک رژيم ضد التهابي داشته باشيد که حاوي غذاهاي ضد التهاب باشد.
18 نوع از بهترين مواد غذايي ضد التهاب
1. سبزيجات برگ سبز
يکي از بهترين مواد غذايي ضد التهاب ، سبزيجات برگ سبز است. آنها به دليل دارا بودن مقدار زياد مواد مغذي داراي رتبه اول هستند. همانطور که مي دانيد سبزيجات تازه و ميوه جات سرشار از آنتي اکسيدان ها هستند که سلامت سلولي را افزايش مي دهند. آنها سرشار از فلاونوئيدها هستند که حامل خاصيت هاي ضد التهابي قوي مي باشند. به علاوه سبزيجات منابع خوبي از ويتامينC ، A و k هستند که بدن شما را از اکسيد شدن و استرس آسوده مي سازند. برخي از گياهان برگ دار سبز با خاصيت هاي قوي ضد التهابي شامل کلم پيچ، بروکلي، تربچه، کلم، شلغم و … هستند.
2. ميوه هاي توتي گروهي از مواد غذايي ضد التهاب
بلو بري قادر به مقابله با التهاب به طور طبيعي است. از آنها به عنوان يکي از برترين مواد غذايي در دنيا ياد مي شود. بلو بري حاوي کوئرستين است که وظيفه مقابله با التهاب را دارد که به شما در کم کردن اکسيد شدن استرس در بدن کمک مي کند، بنابراين التهابات کاهش پيدا مي کنند.
شما براي کم کردن التهاب بدنتان مي توانيد بلوبري را به شکل طبيعي يا به صورت آب ميوه استفاده کنيد.
روش 1:
هر روز چند عدد بلوبري بخوريد
روش 2:
يک فنجان بلو بري را بشوييد و در يک فنجان سرکه سيب به مدت 20 دقيقه بگذاريد بماند
دوباره آن را با آب تميز بشوييد
با دستگاه خرد کن آن را خرد کنيد و يک قاشق شکر قهوه اي به آن اضافه کنيد
يک فنجان آب ليمو و يک فنجان آب معمولي به آن اضافه بکنيد
آنها را به خوبي با هم مخلوط کنيد و روزي يک بار از آن بنوشيد
3. آناناس
آناناس حاوي آنزيم بروملين است که نه تنها براي درمان التهاب مفيد است بلکه موجب تقويت سيستم ايمني شما نيز مي شود. آناناس ميوه اي بسيار عالي براي جلوگيري از حمله قلبي است. همچنين شما مي توانيد از ديگر خواص آن از قبيل ويتامين C، B1، آنتي اکسيدان ها و مواد مغذي گياهي استفاده کنيد. دو راه براي استفاده کردن از آناناس هست که شما مي توانيد براي کاهش التهاب آنرا به کار گيريد.
روش 1
روزي نصف آناناس رسيده بخوريد.
روش 2
نصف آناناس رسيده را پوست کنيد و به اندازه تکه هاي کوچک خرد کنيد
با آب ميوه گيري آن را له کنيد
يک فنجان آب و چندين قطره عسل به آن اضافه کنيد و از خوردن آن لذت ببريد
اين کار را دو بار در روز تکرار کنيد
4. ماهي چرب گروهي از مواد غذايي ضد التهاب
به جاي خوردن گوشت قرمز براي تامين پروتئين بدن تان از ماهي هاي چرب استفاده کنيد مانند تونا، سالمون، ساردين، کد و غيره. اين ماهي ها سرشار از امگا 3 و اسيدهاي چرب هستند که به کاهش التهاب در بدن شما کمک مي کنند.
طبق مطالعات، ماهي حاوي مقدار زيادي امگا 3، امگا 6 و همچنين اسيدهاي چرب اشباع نشده است که شيوع بسياري از بيماري هايي که منجر به عفونت مي شوند مانند عفونت ريه، روماتيسم، بيماري هاي قلبي عروقي، آرتروز و سرطان را کاهش مي دهد.
نکته شايان ذکر اين است که، در بين ماهي هاي چرب بهترين خاصيت ضد التهابي در ماهي سالمون و ساردين مشهود است.
ماهي سالمون مي تواند يک پيشنهاد عالي براي کاهش التهاب باشد. بدون شک ماهي سالمون حاوي مقدار زيادي از اسيدهاي چرب، به خصوص امگا 3 است که اين اسيدها به خوبي براي از بين بردن التهاب کار مي کنند. نشان داده شده است که بسياري از بيماري هاي مزمن مثل بيماري هاي قلبي تحت کنترل اين اين اسيد ها هستند.
دو نمونه از اسيدهاي چرب (DHA) و (EPA) از خوردن سالمون، باعث تقويت فعاليت هورمون Adiponection مي شوند. عملکرد اين هورمون افزايش متابوليسم و ازدياد انرژي است. همه نياز به اين دارند که ماهي سالمون را در رژيم غذايي خود جاي دهند. پس حتما اين مواد غذايي ضد التهاب را به سبد غذايي خود اضافه کنيد.
5- ساردين
ساردين حاوي مقدار زيادي اسيد چرب امگا 3 است که براي تسکين التهاب مفيد است. ساردين نيز به اندازه سالمون مفيد است. شما مي توانيد هر روزه از مواد مغذي در ساردين لذت ببريد. در ابتدا، اين ماهي سرشار از ويتامين هاي ضروري مثل ويتامين A، ويتامين B12، ويتامين E، ويتامين K، سپس حاوي املاح معدني مثل آهن، پروتئين، پتاسيم و غيره است. به طور خاص چربي هاي سالم در مبارزه با بسياري از مسائل بهداشتي همچنين تقويت ايمني به شما کمک مي کنند.
6. سوپ قلم گروهي ديگر از مواد غذايي ضد التهاب
سوپ قلم يکي از منابع املاح معدني مانند سولفور،منيزيم و غيره است. همچنين حاوي گلوکوزامين که مانند سولفور براي تسکين التهاب مفيد است.
يک راه ساده براي تهيه سوپ قلم:
نيم کيلو استخوان را با يک پياز خرد شده و مقداري هويج خرد شده در آن بريزيد به اضافه کمي کرفس و دو قاشق چايخوري سرکه سيب وبه مدت نيم ساعت بگذاريد روي حرارت کم تا پخته شود. سپس از خوردن آن لذت ببريد.
7. زردچوبه
زرد چوبه نيز يکي از بهترين مواد غذايي ضد التهاب است به دليل کورکومين موجود در آن که يک ضد التهاب قوي به شمار مي آيد. زردچوبه رسما جهت درمان التهاب استفاده مي شود.
به خصوص بدن را در برابر مولکول هايي که موجب التهاب و بوجود آمدن مشکلاتي ديگر در بدن مي شوند، محافظت مي کند. اين ترکيب فايده هاي بسياري دارد و براي مشکلات ديگر سلامتي از جمله بيماري هاي قلبي و برخي از سرطان ها نيز موثر است.
روش 1
يک قاشق چايخوري زردچوبه و يک ليوان شير را با هم مخلوط کنيد
در يک ظرف آن را بجوشانيد
اين مايع گرم را دو بار در روز بخوريد
روش 2
کپسول هاي زردچوبه را طبق توصيه پزشک مصرف کنيد.
نکته: اگر داروي ضد فشار خون مي خوريد از مصرف بيش از حد زردچوبه خودداري کنيد.
8. زنجبيل گروهي از مواد غذايي ضد التهاب
شما مي توانيد از اين ماده خوراکي براي کم کردن التهاب استفاده کنيد چون زنجبيل حاوي Gingrol است که قابليت مقابله با التهاب را در بدن زياد مي کند. زنجبيل قطعا براي درمان بسياري از مشکلات سلامتي از جمله ويار زنان باردار، درد و رنج التهابات، بيماري قلبي و غيره مفيد مي باشد. راه هاي زيادي براي آماده کردن زنجبيل در خانه براي کاهش التهاب شما وجود دارد که به چند مورد اشاره مي کنيم:
روش 1
يک تکه تميز زنجبيل برداريد و آن را با يک فنجان آب بجوشانيد
مخلوط را به مدت 15 دقيقه روي حرارت کم بگذاريد
چاي را صاف کنيد و چند قطره عسل در آن بريزيد
هر روز رو فنجان آز آن را بنوشيد
روش 2
سه قطره از روغن زنجبيل و روغن کنجد و مقداري پودر دارچين تهيه کنيد
آن را در قسمت ملتهب بگذاريد
چند دقيقه به آرامي ماساژ دهيد
اين کار را دو بار در روز انجام دهيد
نکته: زنجبيل را به مقدار کم مصرف کنيد چون موجب کم خوني مي شود
9. فلفل قرمز ( پودر)
به نظر مي رسد فلفل دلمه اي يکي ديگر از غذاهاي موثر بر کاهش التهاب است. در ابتدا فلفل قرمز حاوي Casaicinoids است که خاصيت ضد التهابي دارد، پس از آن مقدار زيادي ويتامين و املاح معدني در فلفل قرمز وجود دارد مانند ويتامين A، ويتامين E، فيبر، پروتئين، منيزيم و غيره.
بنابراين واضح است که فلفل قرمز نه تنها براي درمان التهاب بلکه براي تقويت سيستم ايمني شما مفيد است. مي توانيد دستورالعمل هاي زير را دنبال کنيد:
روش 1
مکمل کاپساسين را طبق توصيه پزشک مصرف کنيد.
روش 2
قسمت ملتهب را با پماد حاوي کاپساسين چرب کنيد. پماد بايد حاوي 25% تا 75% کاپساسين باشد.
روش 3
آب مقطر را بجوشانيد و يک قاشق چايخوري فلفل به آن اضافه کنيد سپس نصف ليمو را فشار دهيد و به آب در حال جوش فلفلي اضافه کنيد.
آنرا خوب مخلوط کنيد و حرارت را خاموش کنيد.
باقي مانده ليمو را به آن اضافه کنيد.
بگذاريد مخلوط براي چند دقيقه بماند.
در طول روز آنرا مصرف کنيد.
10. سير گروهي ديگر از مواد غذايي ضد التهاب
سير به دليل قابليت شگفت انگيزي که در مقابله با التهاب دارد يکي از بهترين مواد غذايي ضد التهاب است.
سير مي تواند شدت التهاب را در مدت کوتاهي کاهش دهد. همچنين حاوي آنتي اکسيدان هاي فراواني است که موجب کاهش التهاب مي شوند. در نتيجه مصرف آن التهاب شما بهبود خواهد يافت.
دو راه براي آماده کردن سير جهت کاهش التهاب وجود دارد:
دانه هاي سير را پوست کنده و آنها را هر روز مصرف کنيد.
کپسول هاي سير را طبق توصيه پزشک تهيه و مصرف کنيد.
11. روغن زيتون
روغن زيتون حاوي Oleocanthag است که از رشد آنزيم هايي که در بدن شما ايجاد التهاب مي کنند، جلوگيري مي کند. بنابراين استفاده از آن مي تواند التهاب شما را خاتمه دهد و شما را از ابتلا به بيماري هاي مزمن رهايي مي بخشد. راههاي آساني براي استفاده از روغن زيتون وجود دارد:
روش 1
از روغن زيتون براي پخت و پز استفاده کنيد.
روش 2
دو قاشق چايخوري روغن زيتون را گرم کنيد و روي قسمت ملتهب بماليد.
براي چند دقيقه ناحيه را ماساژ دهيد.
دو با در روز اين کار را تکرار کنيد.
12. دارچين
دارچين نه تنها يک ادويه معروف در آشپزي، بلکه يک ضد التهاب بسيار مفيد نيز به شمار مي رود. اين ادويه آشپزي منبع آنتي اکسيدان ها و ضد التهاب هاي بسيار قوي است. بنابراين علاوه بر مبارزه با التهاب، يک ترکيب بسيار خوب براي درمان بيماري هاي قلبي، ديابت و انواع سرطان است.مي توانيد اين دستورالعمل ها را دنبال کنيد:
روش1
يک دوم قاشق چايخوري و يک قاشق چايخوري عسل را برداريد
آن را دريک فنجان آب ولرم بريزيد
اين مخلوط را هر روز با معده خاي مصرف کنيد
روش 2
پودر دارچين را در غذايتان بريزيد
13. گيلاس ترش
خوردن هر روزه گيلاس ترش يک روش براي درمان التهاب است. گيلاس حاوي فلاونوئيد و آنتوسيانين است که به التهاب شما خاتمه مي دهد. از طرفي گيلاس پروتئين هاي که موجب التهاب مي شوند را کاهش مي دهد. مهم تر اينکه خاصيت آنتي اکسيداني آن را نبايد ناديده گرفت. گيلاس ترش اثرات التهاب و درد آن را کاهش مي دهد.
14. گوجه فرنگي گروهي از مواد غذايي ضد التهاب
گوجه فرنگي منشا ليکوپن است که يک آنتي اکسيدان ضروري براي بدن انسان است. بنابراين خوردن گوجه فرنگي موجب محافظت بدن شما از التهاب مي شود. اگر اين براي شما به اندازه کافي القا کننده نيست که آن را مصرف کنيد، بايد بدانيد که اين ماده غذايي کوچک منبع ويتامين ها و املاح معدني بسياري است مانند ويتامينC، بتا کاروتن، پتاسيم، فيبر و غيره.
اين مواد مغذي بسيار مفيد هستند و موجب تقويت سيستم ايمني شما مي شوند و شما را در مقابله با مشکلات سلامتي کمک مي کنند. دو روش براي اضافه کردن گوجه فرنگي در رژيم روزانه وجود دارد:
روش1
گوجه ها را بپزيد يا به صورت سالاد آماده کنيد و هر روز آنرا مصرف کنيد.
روش 2
دو عدد گوجه رسيده را بشوييد
به صورت تکه هاي خرد شده در آوريد
همه را داخل يک مخلوط کن بريزيد، دو قاشق چايخوري شکر و يک قاشق چايخوري نمک در آن بريزيد
مقداري فلفل سياه به آن اضافه کنيد
هر روز يک ليوان از اين مخلوط را مصرف کنيد
15. دانه چيا
دانه چيا به عنوان يک ضد التهاب شگفت انگيز عمل مي کند. فايده هايي که در طي مصرف اين ماده غذايي بدست مي آيد شامل اسيدهاي چرب امگا 3 و امگا 6 و همچنين پروتئين و فيبر است که به کاهش التهاب، درمان فشار خون پايين و غيره کمک مي کنند. همچنين داراي آلفا آکوپيد و آنتي اکسيدن هايي که التهاب را کاهش مي دهند، است. شما مي توانيد دانه چيا را در يک ليوان آب يا داخل شير ريخته و مصرف کنيد.
16. آجيل ها گروهي از مواد غذايي ضد التهاب
انتظار مي رود که آجيل ها يکي از بهترين مواد غذايي ضد التهاب مي باشند. آجيل هايي مانند گردو و بادام حاوي اسيد چرب امگا 3 است که مي توانند قلب و چشم شما را در شرايط سالم نگه دارند. آنها سرشار از پروتئين و فيبر هستند که سابقه خوبي در محافظت از سيستم ايمني شما دارند. شما مي توانيد اين تاثيرات را از آجيل هاي گوناگون مانند گردو، بادام، گردوي آمريکايي و غيره دريافت کنيد و براي گرفتن نتيجه بهتر آنها را هر روز مصرف کنيد.
17. سيب زميني شيرين
سيب زميني شيرين سرشار از ويتامين E، بتاکاروتن و آلفا کاروتنيد است. همچنين حاوي مقدار زيادي املاح مانند کلسيم، آهن و سديم است که حداقل فايده آن اين است که به سالم بودن شما کمک مي کند و همچنين يک مواد غذايي ضد التهاب است.
آسان ترين راه براي آماده کردن سيب زميني شيرين اين است که آنرا بجوشانيد و هر روز آن را مصرف کنيد يا اينکه آن را در فر بگذاريد و به مدت 20 دقيقه آن را بپزيد سپس مصرف کنيد.
18. باقلا يکي از گروه هاي مواد غذايي ضد التهاب
بر اساس تحقيقات باقلا منبع پروتئين و فيبر است به اضافه آنتي اکسيدان ها که همه اين مواد مغذي کمک مي کنند، التهاب شما در زمان کوتاهي کاهش يابد. همچنين حاوي املاح معدني، فيتونوترينت و همچنين ويتامين هايي است که براي سلامتي عمومي شما مفيد است.
آسانترين روش استفاده باقلا پختن يک فنجان از آن در مقداري آب در درجه حرارت پايين است.
19. فلفل قرمز
سه نوع فلفل وجود دارد که نوع قرمز آن براي ضد التهاب مفيد تر است چون منبع خوبي از بتاکاروتن و کورستين است و اينها عامل خنثي کردن آنتي اکسيدان هايي هستند که دليل اصلي التهاب به شمار مي روند.
ما را در کانال «آخرين خبر» دنبال کنيد