برای مشاهده نسخه قدیمی وب سایت کلیک کنید
logo
جذاب ترین ها
سلامت

مصرف گوجه فرنگی برای تقویت سلامت کبد

منبع
عصر ايران
بروزرسانی
مصرف گوجه فرنگی برای تقویت سلامت کبد
عصر ايران/کبد يکي از اندام هاي کليدي بدن انسان محسوب مي شود که وظايف مختلفي را بر عهده دارد. امروزه اين اندام به واسطه شرايط زندگي انسان ها شايد بيش از هر زمان ديگري زير استرس قرار گرفته است. آمار چاقي و ديابت رو به افزايش است که هر دو به يکي از شايع‌ترين بيماري هاي کبد يعني بيماري کبد چرب غير الکلي منجر مي شوند. بيماري کبد چرب غير الکلي ظاهري آسيب ديده مشابه با شرايطي که به واسطه مصرف الکل شکل مي گيرد را به کبد مي بخشد. و اگرچه بيماري کبد چرب غير الکلي معمولا علائم و نشانه خاصي ندارد (در بيشتر موارد ممکن است کمي خستگي يا معده درد را تجربه کنيد)، اين بيماري فرد را در معرض خطر بيشتري براي ابتلا به سرطان کبد قرار مي دهد. خوشبختانه روش هايي براي پيشگيري از حضور در اين مسير خطرناک وجود دارند. در همين راستا، رسيدگي به شرايطي مانند چاقي و ديابت و زير کنترل گرفتن آنها بايد در اولويت امور قرار بگيرد. اما اينها اهداف بزرگي هستند که به صرف زمان، تعهد و فداکاري نياز دارند. اما شما مي توانيد موردي ساده و بي خطر را براي ايجاد تغيير در شرايط سلامت کبد و کاهش خطر ابتلا به سرطان کبد مد نظر قرار دهيد که شامل افزايش مصرف گوجه فرنگي مي شود. يک ماده غذايي ضد سرطان که کبد به آن علاقه دارد مطالعه اي جديد که توسط پژوهشگران دانشگاه تافتس انجام شد، نشان داده است که گوجه فرنگي مي تواند از انسان در برابر سرطان کبد محافظت کند. در اين مطالعه، پژوهشگران موش هاي نوزاد را با يک عامل سرطان‌زاي کبد آلوده کردند. سپس، آنها اين موش ها را با يک رژيم غذايي ناسالم (نمونه اي که به چاقي، ديابت و در نهايت مشکلات کبد منجر مي شد) تغذيه کردند. در رژيم غذايي برخي از اين موش ها پودر گوجه فرنگي نيز وجود داشت. پژوهشگران دريافتند موش هايي که پودر گوجه فرنگي مصرف مي کردند، نسبت به موش هاي ديگر از محافظت بيشتري در برابر التهاب، بيماري کبد چرب، و سرطان کبد برخوردار شده اند. اما چرا اين گونه بود؟ گوجه فرنگي حاوي آنتي اکسيداني قدرتمند به نام ليکوپن است. ليکوپن از خواص ضد التهاب و ضد سرطان سود مي برد. در حقيقت، مصرف گوجه فرنگي و محصولات تهيه شده از آن با خطر کمتر سرطان هاي پروستات، ريه، پستان و روده بزرگ و همچنين بيماري هايي مانند بيماري قلبي‌عروقي، پوکي استخوان و ديابت پيوند خورده است. همچنين، پژوهشگران دريافتند موش هايي که پودر گوجه فرنگي مصرف کرده بودند از ميکروبيوم سالم‌تري برخوردار بوده که مي تواند عاملي موثر در کسب فوايد سلامت بيشتر باشد. مصرف گوجه فرنگي براي تقويت سلامت کبد اگرچه اين مطالعه با حضور سوژه هاي حيواني انجام شد، اما پشتيباني علمي کافي براي ارائه توصيه اي ساده و بي خطر وجود دارد: گوجه فرنگي بيشتري مصرف کنيد. تضميني وجود ندارد که اين کار از ابتلا به سرطان کبد پيشگيري کند، اما به تقويت سلامت کلي شما کمک خواهد کرد. زماني که گوجه فرنگي پخته مي شود يا با يک چربي، مانند روغن زيتون، ترکيب مي شود، ليکوپن هرچه بهتر در بدن جذب مي شود. اگر به مصرف گوجه فرنگي علاقه نداريد، باز هم جاي نگراني نيست زيرا مي توانيد ليکوپن را از منابع ديگر تامين کنيد. شما مي توانيد مصرف مکمل هاي ليکوپن را مد نظر قرار دهيد، اما ممکن است به اندازه يک ماده غذايي تازه کارايي نداشته باشد. در اين مطالعه، پژوهشگران دريافتند که پودر گوجه فرنگي سود بيشتري نسبت به مقدار مشابه از ليکوپن خالص دارد. آنها فکر مي کنند مواد مغذي سالم ديگري مانند ويتامين E، ويتامين C، فولات، مواد معدني، ترکيبات فنلي و فيبر موجود در گوجه فرنگي در اين زمينه نقش دارند. از ديگر منابع غذايي خوب براي ليکوپن مي توان به موارد زير اشاره کرد: - گواوا - هندوانه - گريپ فروت - پاپايا - فلفل دلمه اي قرمز - خرمالو - مارچوبه - کلم قرمز - انبه اما بايد توجه داشت که شايد اين مواد غذايي نيز به اندازه گوجه فرنگي موثر نباشند. گوجه فرنگي حداقل زماني که پردازش شده يا پخته شود با اختلاف قابل توجهي غني‌ترين منبع براي ليکوپن است. محتواي ليکوپن گوجه فرنگي خام اندکي کمتر از گواواي خام و هندوانه است. ما را در کانال «آخرين خبر» دنبال کنيد
اخبار بیشتر درباره
اخبار بیشتر درباره