خراسان/ هنوز هوا آن قدر گرم نشده که براي يک شام سبک نتوان به سراغ سوپ رفت. از سويي قرار دادن سوپ در وعدههاي غذايي آن قدر پرفايده است که اگر از آن اطلاع داشته باشيد، شايد به اين نتيجه برسيد که بهتر است به شکل روزانه سوپ را در برنامه غذايي خود قرار دهيد، اما فوايد خوردن سوپ چيست و چرا بايد اين گروه را در برنامه غذايي روزانه خود جا دهيم؟
کمک به کاهش وزن
مطالعات متعدد نشان دادهاند زماني که افراد به شکل منظم پيش از خوردن غذاي اصلي خود، يک کاسه سوپ ميخورند، در طولاني مدت، وزنشان کاهش پيدا ميکند. در واقع سوپ باعث پر شدن معده و احساس سيري ميشود و ميتواند به فرد کمک کند تا کمتر بخورد، اما اگر خيال کاهش وزن به کمک سوپ را داريد، ميتوانيد به شکلي ديگر نيز سراغ آن برويد.
در مطالعهاي در دانشگاه پنسيلوانيا مشخص شد زماني که افراد به جاي چيپس يا بيسکويتهاي نمکي، در ميان وعدههاي خود سوپ مصرف ميکنند، ميتوانند تا ۵۰ درصد بيشتر وزن کم کنند. اين درحالي بود که ميزان کالري دريافتي افراد از سوپ با چيپسي که گروه ديگر ميخوردند، يکسان بود. به عقيده پژوهشگران مقدار بيشتر سوپ در اين مورد ميتواند يکي از دلايل کاهش وزن بيشتر باشد. در واقع بازهم پرنگه داشتن معده و احساس سيري طولانيمدتتر به کمک افراد آمده بود.
تنوع درشکل و بافت
مزيت ديگر سوپها تنوع زياد آنها در طعم، رنگ و بافت است. سوپها اين مزيت را دارند که به راحتي ميتوانيد متناسب با ذائقه هر کدام از اعضاي خانواده، کمي طعم سوپ را براي آن فرد تغيير دهيد و به عنوان مثال آن را ترشتر يا تندتر کنيد. تبديل بافت سوپ با کمک غذاساز به بافتي نرم و يکدست، يکي ديگر از راههاي آسان براي تنوعبخشي به اين غذاست. البته اگر به بافت کاملا يکدست علاقه نداريد، ميتوانيد تکههاي نان تست را کمي تفت دهيد و روي سوپ بريزيد. در عين حال تنوع بالاي سوپها کمک خوبي است براي افرادي که در پي کاهش وزن هستند چرا که افراد بدون اين که احساس کنند ناچار از مصرف غذاي تکراري هستند، ميتوانند از سوپها براي کاهش وزن خود بهره بگيرند.
غني از فيبر
اين روزها برخي افراد به منظور بهرهمندي از مزيتهاي سبزيجات، به خوردن آب سبزيجات روي آوردهاند. اگر شما هم در فکر پاک سازي به کمک آب سبزيجات و ميوهها هستيد، شايد بد نباشد به گزينه سوپها نگاهي دوباره بيندازيد.
متخصصان معتقدند در برخي زمينهها، سوپها نسبت به آب ميوه و سبزيجات مزيتهاي بيشتري دارند؛ چرا که در سوپ، سبزيجات به صورت کامل و همراه با فيبر وجود دارد. وجود فيبر سبزيجات در سوپ باعث ميشود ميزان قند خون افراد بعد از مصرف سوپ نوسان کمتري داشته باشد و فرد براي مدت طولانيتري احساس سيري کند.
در حالي که وقتي افراد از آب سبزيجات يا ميوهها استفاده ميکنند، به صورت معمول هم قند بيشتري دريافت و هم به واسطه پايين بودن فيبر، نوسان قند بيشتري را تجربه ميکنند. اين بالا وپايين شدن قند خون، به صورت معمول به بيشتر خوردن منجر ميشود. براين مبنا افرادي که در پي کاهش وزن هستند، هر چه بتوانند از بالا و پايين شدن زياد قند خون خود جلوگيري کنند، بهتر ميتوانند وزن کم کنند. اما در کنار کمک به ثابت نگه داشتن قند خون، فيبر موجود در سبزيجات، کمک خوبي براي دستگاه گوارش ما نيز هست و داشتن رژيمي سرشار از فيبر به افرادي که از مشکل يبوست رنج ميبرند توصيه ميشود.
از دهن نميافتد!
در روزهاي پايان سال که به صورت معمول همه ما درگيريهاي زيادي داريم، ميتوانيد از قبل سوپ را آماده و هر زمان خواستيد آن را ميل کنيد. ميتوانيد براي تنوع دادن، در زماني که آن را گرم ميکنيد، کمي جعفري يا آب ليموي تازه به آن اضافه کنيد.
مقوي ساده
مزيت ديگر سوپها تنوع بالاي مواد تشکيلدهنده آن هاست. شما ميتوانيد مواد غذايي مختلفي را به سوپ خود اضافه کنيد و به واسطه آن، ترکيبهاي متفاوتي از گروههاي غذايي داشته باشيد. در واقع لازم نيست حتي به دنبال دستورهاي خاص و جديد باشيد، به عنوان مثال کافي است همان دستور قبلي را با ميزان بيشتري پروتئين، آماده يا براي افزايش ميزان گروه سبزيجات، کمي قارچ، کدو يا جعفري به سوپ جو ساده خود اضافه کنيد.
واقعيت اين است که پخت سوپها از نظر مهارت آشپزي چندان پيچيده نيست و با يکي دو بار پختن، غالب افراد امکان دستيابي به غذايي خوشمزه را دارند.
بازار