علائم و روشهای درمانی مسمومیت غذایی
باشگاه خبرنگاران/ محمدحسين فرقاني متخصص داخلي درباره بروز مسموميتهاي غذايي و راهکارهاي مبارزه با آن اظهار کرد: مسموميتهاي غذايي اغلب از طريق استفاده از خوراک يا آب آلوده، به خصوص سبزيجات ناسالم ايجاد ميشود. وي ادامه داد: مسموميتهاي غذايي اغلب با علائم مشابه دل درد، دل پيچه، اسهال، تب و لرز، سردرد و غيره بروز پيدا ميکند و تشخيص آنها نسبتاً آسان است؛ بهترين راهکارهايي که پزشکان براي درمان مسموميتهاي غذايي و گوارشي پيشنهاد ميکنند مصرف نکردن غذاهاي پختني و ميوههاست. فرقاني درباره راههاي درمان اين اختلال تشريح کرد: متخصصان در اين شرايط پيشنهاد ميکنند که مدت کوتاهي از خوردن غذاهاي پختني و ميوهجات اجتناب کنيد؛ ميتوانيد در اين زمان با مصرف نوشيدنيهايي مثل ترکيب عرق شاهتره و عسل که خواص آنتيبيوتيکي هم دارد يا استفاده از پودر ORS انرژي مورد نياز خود را دريافت و به بهبود اختلال کمک کنيد. اين متخصص داخلي تصريح کرد: بعد از مصرف مواد غذايي فوق براي حدود ۲ وعده ميتوانيد کم کم با استفاده از غذاهايي که هضم آسانتري دارند مثل حريرهها يا کته ماست شروع به خوردن غذا کنيد؛ بعد از ۲ روز بدن شما آمادگي پذيرش مجدد غذاهاي پختني را دارد. وي با اشاره به اينکه احتمال بروز خطر بر اثر مسموميت وجود دارد، گفت: در صورتي که با علائم شديد مسموميت مواجه شديد احتمال ابتلا به آميب وجود دارد؛ اين اختلال ممکن است با علائمي مانند سردرد، تب، لرز شديد يا اختلالات گوارشي شديد مثل اسهال شديد خوني همراه شود. فرقاني ادامه داد: ابتلا به اين اختلال احتمال بروز آسيبديدگي را افزايش ميدهد پس اگر با چنين علائمي مواجه شديد به پزشک مراجعه کنيد؛ انجام آزمايشات مربوطه سلامت يا بيمار بودن شما را مشخص ميکند، مراقب باشيد که بيتوجهي به اين اختلال ممکن است منجر به ايجاد آسيبهاي شديد در کبد و ريهها و حتي تشکيل بافتهاي اضافي در آنها شود که خطراتي را براي فرد بيمار به همراه دارد. اين متخصص داخلي يادآوري کرد: در صورتي که بيمار مبتلا به آميب با علائم شديدي مواجه شود که با دارو قابل کنترل نباشد ممکن است نياز به بستري شدن پيدا کند، معمولا بيماران بستري با استفاده از سرم به حالت طبيعي برميگردند و بيمار تا زماني که اختلالات ايجاد شده جبران شود بايد بستري بماند.