نماد آخرین خبر

روغن سبوس برنج و این همه خاصیت؟!

منبع
مجله سلامت
بروزرسانی
روغن سبوس برنج و این همه خاصیت؟!
مجله سلامت/ روغن سبوس برنج يکي از روغن هاي محبوب در کل دنيا محسوب مي‌ شود و عموما براي پخت ‌و پز، مراقبت از پوست، رشد مو و… به کار مي ‌رود. با اين حال، در حالي که برخي از افراد به خاطر طعم خنثي، تطبيق پذيري و نقطه دود بالا طرفدار اين روغن هستند، برخي ديگر ادعا مي ‌کنند که، بسيار فرآوري شده و کاملا ناسالم است. روغن سبوس برنج براي شما خوب است يا بد؟ آياروغن سبوس برنج براي پوست خوب است؟ و فوايد سلامتي روغن سبوس برنج چيست؟ بياييد نگاهي به چيزي که شما نياز داريد در مورد اين جزء بحث ‌برانگيز بدانيد، بيندازيم. روغن سبوس برنج چيست؟ روغن سبوس برنج نوعي روغن است که از لايه خارجي برنج تهيه مي‌ شود. فرآيند استخراج شامل برداشتن روغن از سبوس و ريشه و سپس پالايش مايع باقيمانده است. اين نوع روغن به خاطر طعم ملايم و نقطه دود بالا که آن را براي استفاده در روش‌ هاي پخت با حرارت بالا مانند سرخ کردن مناسب مي‌ سازد، معروف است. هم چنين گاهي اوقات به خاطر توانايي آن براي تقويت رشد مو و حمايت از رطوبت پوست، به محصولات طبيعي مراقبت از پوست و مو اضافه مي ‌شود. اگرچه در سراسر دنيا مورد استفاده قرار مي ‌گيرد، اما استفاده آن در غذاها در مناطقي مانند چين، ژاپن و هند رايج است. ۶ خاصيت روغن سبوس برنج: نقطه دود بالايي دارد يکي از فوايد عالي اين روغن، نقطه بالاي دود آن است که به ميزان قابل توجهي بالاتر از ساير روغن هاي پخت و پز در ۴۹۰ درجه فارنهايت است. انتخاب يک روغن با يک نقطه دود بالا براي روش‌ هاي پخت ‌و پز با حرارت بالا مهم است چون از تجزيه اسيدهاي چرب جلوگيري مي‌ کند. همچنين از تشکيل راديکال‌ هاي آزاد که ترکيباتي مضر هستند و باعث آسيب اکسيداتيو به سلول ‌ها و کمک به بيماري‌ هاي مزمن مي‌ شوند، محافظت مي‌ کند. طبيعتا غير اصلاح‌ شده ژنتيکي است روغن گياهي نظير روغن کانولا، روغن سويا و روغن ذرت اغلب از گياهان اصلاح‌ شده ژنتيکي مشتق مي ‌شوند. بسياري از مردم مصرف ارگانيسم‌ هاي اصلاح‌ شده ژنتيکي را به خاطر نگراني‌ هاي مربوط به آلرژي‌ ها و مقاومت آنتي بيوتيکي و نيز ديگر خطرات بالقوه سلامتي مرتبط با مصرف اصلاح ‌شده ژنتيکي، محدود مي‌ کنند. با اين حال، به اين دليل که روغن سبوس برنج به طور طبيعي ارگانيک و بدون اصلاح ژنتيکي است، مي ‌تواند مشکلات سلامتي مرتبط با ارگانيسم ‌هاي اصلاح‌ شده را به حداقل برساند. منبع خوبي از چربي هاي غير اشباع است آيا روغن سبوس برنج سالم است؟ اين روغن يک منبع بزرگ از چربي‌هاي تک غير اشباعي است که نوعي چربي سالم هستند که ممکن است در برابر بيماري ‌هاي قلبي مفيد باشند. علاوه بر اين، تحقيقات نشان مي ‌دهند که چربي‌ هاي تک غير اشباعي ممکن است تاثير مثبتي بر ديگر جنبه ‌هاي سلامت، از جمله سطوح فشار خون و متابوليسم کربوهيدرات‌ نيز داشته باشند. هر قاشق سوپ خوري روغن سبوس برنج شامل حدود ۱۴ گرم چربي است که ۵ گرم آن اسيدهاي چرب غير اشباع‌ هستند. سلامت پوست را بهبود مي بخشد علاوه بر افزايش سلامت داخلي، بسياري از مردم براي افزايش هيدراتاسيون پوست و کاهش علائم پيري از روغن سبوس برنج استفاده مي کنند. فوايد روغن سبوس برنج براي پوست تا حد زيادي به خاطر محتواي اسيدهاي چرب و ويتامين E است که آنتي ‌اکسيداني است که به محافظت از پوست در برابر آسيب کمک مي ‌کند و مانع تشکيل راديکال ‌هاي آزاد مضر مي ‌شود. به همين دليل، روغن اغلب به سرم هاي پوست، صابون ها و کرم ها اضافه مي شود تا پوست سالم و صاف نگه داشته شود. از رشد مو پشتيباني مي کند به لطف محتويات چربي ‌هاي سالم، يکي از بهترين فوايد روغن سبوس برنج، توانايي آن براي حمايت از رشد مو و حفظ سلامت مو است. به طور خاص، اين يک منبع عالي ويتامين E است که مطالعات نشان داده رشد مو را براي افرادي که از ريزش مو رنج مي ‌برند افزايش مي ‌دهد. همچنين اين روغن مفيد، حاوي اسيدهاي چرب امگا ۶ است که مي تواند با افزايش توليد فوليکول باعث افزايش رشد مو شود. سطح کلسترول را کاهش مي دهد تحقيقات اميدبخش نشان داده است که روغن سبوس برنج مي تواند سطح کلسترول را براي حمايت از سلامت قلب کاهش دهد. در واقع، بررسي ۲۰۱۶ منتشر شده در تحقيقات هورمون و متابوليک گزارش داد مصرف روغن باعث کاهش کلسترول کلي بدن و کلسترول LDL مي شود. نه تنها اين، بلکه کلسترول HDL را نيز افزايش مي ‌دهد، اگرچه اين اثر فقط در مردان قابل توجه بود. عوارض جانبي روغن سبوس برنج چيست؟ اگرچه فوايد متعددي براي روغن سبوس برنج وجود دارد، اما اين روغن مفيد داراي عوارض جانبي هم مي باشد. روغن سبوس برنج مانند بسياري از روغن هاي گياهي مانند روغن هسته انگور و کلزا بسيار پردازش شده و تصفيه شده است. مطالعات نشان مي‌دهد که مصرف منظم غذاهاي فوق العاده پردازش شده مانند روغن سبوس برنج، ممکن است با خطر بالاي انواع خاصي از سرطان ‌ها از جمله سرطان سينه همراه باشد. براساس مطالعه‌ اي که در سال ۲۰۱۹ در پزشکي داخلي JAMA انجام شد، افزايش ۱۰ درصدي مصرف غذاهاي داراي فرآوري بيش از حد، با افزايش ۱۴ درصدي مرگ و مير در ميان بزرگسالان ميانسال مرتبط بود. علاوه بر اين، بسياري از مردم تعجب مي ‌کنند که آيا واقعا روغن سبوس برنج حاوي امگا ۶ زيادي است؟ در حالي که اين روغن حاوي مقادير زياد چربي‌ هاي تک اشباع ‌نشده و اسيدهاي چرب امگا ۹ است، همچنين در اسيدهاي امگا ۶ نيز بالا است. استفاده از مقادير اضافي امگا ۶ مي ‌تواند منجر به التهاب شود که اين مي ‌تواند به بيماري‌ هاي مزمن نظير بيماري قلبي و سرطان کمک کند. روغن سبوس برنج را از کجا پيدا کنيم و چگونه از آن استفاده کنيم؟ اين روغن مي تواند به طور معمول در کنار ساير روغن هاي پخت و پز در اکثر فروشگاه هاي عمده و همچنين خرده فروشان آنلاين يافت شود. محصولاتي مانند صابون روغن سبوس برنج نيز در بسياري از فروشگاه ها نيز در دسترس هستند. بهتر است از روغن سبوس برنج براي روش ‌هاي پخت ‌و پز با حرارت بالا مانند کباب کردن و سرخ کردن که در آن انواع ديگر روغن مناسب نيستند استفاده شود. با اين حال، به خاطر داشته باشيد که روغن سبوس برنج بايد با انواع ديگر چربي‌ هاي سالم از جمله روغن نارگيل و روغن زيتون بکر در رژيم غذايي خود جفت شوند. شما هم چنين مي ‌توانيد از روغن سبوس برنج براي مو استفاده کنيد و يک الي دو بار در هفته روي پوست سر ماساژ دهيد. به طور متناوب، سعي کنيد چند قطره از آن را به شامپو خود اضافه کرده و يا آن را در يک ماسک صورت خانگي بريزيد تا از ويژگي‌ هاي آرامش‌ بخش آن براي پوست استفاده کني و لذت ببريد. گزينه‌ هاي جانشين گرچه هر از چند گاهي روغن سبوس برنج براي پخت و پز مناسب است اما بسيار تصفيه‌ شده و پر از اسيدهاي چرب امگا ۶ است، بنابراين نبايد در رژيم غذايي روزانه شما به عنوان يک عنصر اصلي در نظر گرفته شود. برخي گزينه ‌ها وجود دارد که مي ‌توانيد به راحتي در دستور آشپزي مورد نظر خود جايگزين روغن سبوس برنج کنيد. براي مثال روغن نارگيل براي پخت ‌و پز با حرارت بالا عالي است. بزرگ ‌ترين تفاوت بين روغن سبوس برنج در برابر روغن نارگيل مقدار چربي است، در حالي که روغن سبوس برنج از ترکيبي از چربي‌ هاي تک و اشباع‌ نشده تشکيل شده‌ است، روغن نارگيل عمدتا داراي چربي اشباع ‌شده است. روغن زيتون يک گزينه ديگر است که به راحتي مي ‌تواند به عنوان يک جزء در سالاد و يا به عنوان يک روغن خوراکي براي سبزيجات پخته ‌شده جايگزين روغن سبوس برنج شود. روغن زيتون نقطه دود پاييني دارد اما غني از آنتي ‌اکسيدان‌ است و غلظت بالاتري از چربي‌ هاي تک اشباعي خوب و سالم دارد. کره‌ي گاوهاي علف ‌خوار جايگزين ساده ديگري است که به طور خاص در محصولات پخته مانند کيک، پنکيک و دسر به کار مي روند. علاوه بر داشتن نقطه دود بالا نسبت به روغن سبوس برنج، هر دو نيز داراي تري گليسيريد و بوتيرات ( اسيد چرب کوتاه زنجيره اي که اثرات ضد التهابي دارد) هستند. هشدارها بعيد به نظر مي رسد که استفاده کم از روغن سبوس ارگانيک، تاثير منفي روي سلامت کلي داشته باشد. با اين حال، نبايد در رژيم غذايي شما يک عنصر اصلي باشد و بايد با مقدار زيادي از چربي‌ هاي سالم مانند روغن نارگيل و روغن زيتون جفت شود. براي افراد مبتلا به بيماري سلياک يا حساسيت به گلوتن، يک سوال مهم در نظر گرفته‌ شده اين است: آيا سبوس برنج فاقد گلوتن است؟ اگر چه روغن سبوس برنج معمولا حاوي گلوتن نيست، اما اگر به دنبال رژيم بدون گلوتن هستيد، مهم است محصولات بدون گلوتن که مي ‌تواند از آلودگي متقابل بالقوه جلوگيري کند را انتخاب کنيد. علاوه بر اين، هر چند غير معمول، برخي افراد ممکن است نسبت به اين روغن حساسيت داشته باشند. اگر پس از مصرف روغن علائم آلرژي غذايي مانند خارش و يا تورم را تجربه مي‌ کنيد، به سرعت استفاده خود را متوقف کرده و با پزشک خود مشورت کنيد. ما را در کانال «آخرين خبر» دنبال کنيد