مرگ زودرس با افراط در نوشیدن آبمیوههای طبیعی
ايرنا/ نتيجه يک تحقيق جديد نشان داد که افراط در نوشيدن آبميوههاي 100 درصد طبيعي خطر مرگ زودرس را تا 42 درصد افزايش ميدهد. بر کسي پوشيده نيست که نوشيدني هاي حاوي شکر براي سلامتي مضر بوده و چاق کننده اند اما برخي افراد به اشتباه فکر مي کنند که آبميوههاي 100 درصد طبيعي انتخاب سالمي هستند، فرضيه اي که چندان صحت ندارد. نتايج تحقيقات جديد محققان نشان داد که اگرچه شکر موجود در آبميوه هاي طبيعي، مصنوعي و افزودني نيست اما افراط در نوشيدن اين آبميوهها به اندازه نوشيدنيهاي شيرين شده براي بدن مضر بوده و خطر مرگ زودرس را تا 42درصد افزايش مي دهد. محققان به مدت 6 سال پروندههاي مرگ و پرسشنامههاي عادات غذايي 13 هزار نفر با سن بالاي 45 سال را بررسي کرده و دريافتند که خطر مرگ زودرس در افرادي که 10 درصد يا بيشتر از کالري روزانه خود را از نوشيدنيهاي حاوي شکر دريافت مي کنند، 14 درصد بيشتر است و مصرف هر مقدار اضافي خطر مرگ را 24 درصد افزايش مي دهد. مصرف بيش از اندازه نوشيدنيهاي حاوي شکر مقاومت به انسولين را افزايش داده و باعث انباشت چربي دور کمر مي شود که براي سلامتي خطرناک است. به توصيه محققان، نبايد بيش از 4 تا 8 اونس (حدود نيم ليتر) در روز آبميوه نوشيد. توصيه پزشکان در مورد کودکاني که آبميوه مي نوشند نيز اين است که ضمن کاستن از ميزان مصرف، آبميوههاي آنها با افزودن آب رقيق شود. بهترين گزينه استفاده از خود ميوه به جاي آب آن است، يک سيب يا پرتقال سرشار از فيبر و مواد مغذي ديگر است که نمي توان آن را با مصرف آبميوه به دست آورد.