برای مشاهده نسخه قدیمی وب سایت کلیک کنید
logo
جذاب ترین ها
سلامت

این مواد غذایی را به هیچ وجه خام نخورید!

منبع
برترين ها
بروزرسانی
این مواد غذایی را به هیچ وجه خام نخورید!
برترين ها/ مي‌دانيد که تخم مرغ و گوشت را نبايد خام بخوريد، اما مواد غذايي زياد ديگري هم وجود دارند که قطعا بايد پيش از مصرف پخته شوند. از شنيدن نام بعضي از آن‌ها متعجب خواهيد شد. سيب زميني بله اين ماده‌ي غذايي پُرطرفدار و پُرمصرف را نبايد خام بخوريد. خوردن سيب زميني به صورت خام مي‌تواند موجب نفخ و عوارض ناخوشايند گوارشي بشود، زيرا سيب زميني حاوي نشاسته‌هايي است که نسبت به هضم مقاومند. شايد بترسيد، اما بايد بدانيد که اگر سيب زميني خام براي مدت طولاني در مکاني گرم و مرطوب بماند، سبز شده و سمي به نام سولانين تشکيل مي‌دهد. اگر لکه‌هاي سبز رنگي روي سيب زميني ديديد، به طور کل از مصرف آن صرفنظر کنيد، زيرا سولانين مي‌تواند مسموم‌تان کند. لوبيا قرمز اين هم يک غذاي سالم ديگر که اگر به روش نادرست مصرف شود خطرناک است. لوبيا قرمز سرشار از پروتئين، فيبر و آنتي اکسيدان است، اما خوردن آن به صورت خام مي‌تواند اثرات بسيار بدي بر معده بگذارد. لوبيا قرمز خام حاوي سم فيتوهماگلوتينين است که ناراحتي‌ها گوارشي مشابه مسموميت غذايي ايجاد مي‌کند. حتما لوبيا را دست کم ده دقيقه بپزيد. هات داگ هات داگ غذايي نيست که مفيد و مغذي باشد، اما خام خوردن آن خطرناک نيز هست. اين باور اشتباه وجود دارد که، چون هات داگ، از قبل پخته شده است مي‌توان آن را بعد از باز کردن بسته بندي‌اش مصرف کرد. هات داگ‌هاي بسته بندي شده مي‌توانند به باکتري ليستريا آلوده باشند که فقط با حرارت دادن هات داگ از بين مي‌رود. شير شير خام چه معني مي‌تواند داشته باشد؟! شما شير را نمي‌پزيد، اما شير خام وجود دارد و خطرناک هم هست. شيري که مستقيما از گاو گرفته مي‌شود، بدون اينکه پاستوريزه شود، مي‌تواند حاوي باکتري‌هاي مضري به نام‌اي کولي و سالمونلا باشد. شير خام نسبت به هر محصول لبني ديگري، ۱۵۰ برابر بيشتر ممکن است که منجر به مسموميت غذايي شود. هميشه شير پاستوريزه مصرف کنيد. جوانه‌ها جوانه‌ها بسيار غذاي سالمي هستند، اما جوانه‌ي آلفالفا و تربچه مي‌توانند حاوي باکتري‌هاي مضر‌اي کولي، سالمونلا و ليستريا باشند. جوانه‌ها در شرايط گرم و مرطوب رشد مي‌کنند و اين باکتري‌ها نيز در همين شرايط رشد و نمو مي‌کنند. به همين دليل بايد جوانه‌ها را به صورت تازه و ترجيحا از فروشگاه‌هايي که محصولات محلي ارا‌ئه مي‌دهند بخريد و البته، آن‌ها را بشوييد و بپزيد. بادام تلخ بادامي که ما دوست داريم و از خوردنش لذت مي‌بريم بادام شيرين نام دارد که براي سلامتي بسيار مفيد است. اما بادام تلخ با اينکه از خانواده‌ي بادام شيرين است، حاوي هيدروسيانيک اسيد مي‌باشد که ترکيب خطرناک از هيدروژن سيانيد و آب است. تنها ۷۰ عدد بادام تلخ خام کافيست تا يک فرد بزرگسال سالم را بکُشد. اما اگر بادام‌هاي تلخ را بپزيد خوردن‌شان مشکلي ندارد. بادمجان بادمجان خام حاوي سولانين است؛ همان سمي که سيب زميني خام را درد سرساز مي‌کند. مخصوصا بادمجان‌هاي جوان داراي بيشترين سم هستند. البته شما بايد مقدار بسيار زيادي بادمجان خام بخوريد تا عوارض ناخوشايند مسموميت با سولانين را در گوارش خود احساس کنيد، اما باز هم بهتر است بادمجان را خام مصرف نکنيد. ضمنا بعضي از افراد حتي به مقدار بسيار کمي از بادمجان خام هم آلرژي دارند. لوبيا ليما لوبياي ليما نيز مشابه لوبيا قرمز هميشه بايد کاملا پخته مصرف شود. لوبيا ليما حاوي گليکوزيد‌هاي سيانوژنيک مي‌باشد که ترکيبي گياهي بوده و در صورت خام مصرف شدن، هيدروژن سيانيد ِ کُشنده را توليد مي‌کند. هسته‌ي سيب، انبه، هلو و زردآلو هرچند بايد دست کم يک فنجان از اين هسته‌ها و دانه‌ها بخوريد تا مسموم شويد، اما دانه‌ي سيب، انبه، هلو، گلابي و زردآلو حاوي ماده‌اي است که مي‌تواند به سيانيد تبديل شود. قارچ‌ قارچ‌ها خواص زيادي براي سلامتي دارند و سرشار از آنتي اکسيدان‌ها، ويتامين‌هاي گروه B و پتاسيم هستند، اما مقداري حرارت لازم است تا اين مواد مغذي آزاد شوند و بتوانند اثر کنند. ضمنا قارچ خام به سختي هضم مي‌شود و يکي از متراکم‌ترين منابع سم طبيعي به نام آگاريتين است. مطالعات گوناگوني نشان داده‌اند آگاريتين خاصيت کارسينوژنيک (سرطانزايي) دارد، اما پختن قارچ، اين ترکيبات را از بين مي‌برد، بنابراين مي‌توانيد با خيال راحت قارچ بخوريد. ما را در کانال «آخرين خبر» دنبال کنيد
اخبار بیشتر درباره
اخبار بیشتر درباره