بهداشت نيوز/ خرما ميوهاي قديمي است و از درختي به عمل ميآيد که جزو تيره نخل هاست و در مناطق نيمه گرمسيري و گرمسيري پرورش مييابد. عدهاي خاستگاه خرما را هندوستان ميدانند و باستان شناسان معتقدند کاشت اين درخت به پنج هزار سال پيش برمي گردد. اين ميوه به علت داشتن منيزم ضدسرطان بوده و همچنين براي شنوايي، بينايي، درد کمر، درد مفاصل، درمان سينه و ريه مفيد است. خرما به علت داشتن منيزيم، انرژي عضلاني بدن را تقويت ميکند و نيروي عمومي بدن را افزايش ميدهد و به علت داشتن فسفر و منيزيم موجب تقويت حافظه ميشود.
همچنين خرما جايگزين مناسبي براي مصرف شيريني و دسر است؛ خرما نوعي دسر و شيريني سالم براي بدن و روح است که علاوه بر برطرف کردن ميل شيريني خوردن، سريع به انسان انرژي ميدهد و اين انرژي براي مدت طولاني در بدن باقي ميماند.
در اين گزارش علاوه بر بيان خواص خرما عنوان شده است که اگر هر روز به مدت يک هفته اين ميوه شيرين و لطيف را مصرف کنيم ميتوان منتظر نتايج زير باشيم.
۱- کاهش خطر ابتلاء به سرطان روده بزرگ
مصرف روزانه سه عدد خرما علاوه بر اينکه باعث ميشود غذا به روش سالمي در سيستم گوارشي حرکت کند، روده را عاري از باکتريهاي مضر ميسازد. همچنين زماني که دستگاه گوارش و روده فعاليت خوبي داشته باشند در اين صورت روده بزرگ نيز سالم خواهد بود که در نتيجه خطر ابتلاء به سرطان روده بزرگ کاهش مييابد.
يک مطالعه که توسط محققان گروه علوم غذايي انجام شد، نشان داد که سلامت روده بزرگ در افرادي که خرما مصرف ميکنند بيشتر است. دليل آن اين است که خرما موجب افزايش رشد باکتريهاي خوب و مهار رشد سلولهاي سرطاني در روده بزرگ ميشود.
۲- تأمين سريع انرژي
خرما حاوي قندهاي طبيعي، گلوکز، فروکتوز و ساکاروز است، بنابراين مصرف خرما باعث تأمين سريع انرژي ميشود و اين انرژي بر خلاف انرژي نوشيدنيها و شکلاتها مدت طولاني در بدن باقي ميماند زيرا خرما حاوي مواد سالم ديگري مانند فيبر، پتاسيم، منيزيم، ويتامينها و آنتياکسيدانها نيز هست که باعث ميشود سطح انرژي حاصله از خرما را تقويت کنند و باعث شوند که اين انرژي به سرعت از بين نرود.
۳- تقويت سلامت دستگاه گوارش
از ديگر فوايد مصرف خرما اين است که باعث عملکرد منظم و صحيح دستگاه گوارش ميشود. با مصرف تنها سه عدد خرما، ۱۲ گرم فيبر در بدن آزاد ميشود که اين ميزان ۴۸ درصد ميزان فيبر توصيه شده براي مصرف روزانه است.
مصرف ميزان مناسب انواع فيبر از طريق جلوگيري از ابتلاء به يبوست و تقويت حرکات منظم روده، به سلامت دستگاه گوارش کمک ميکند.
خرما حاوي نوع مناسب فيبر براي تقويت دستگاه گوارش است. يک مطالعه که در مجله انگليسي «تغذيه» منتشر شده بود، نشان داد افرادي که روزي هفت عدد خرما به مدت ۲۱ روز مصرف کرده بودند نسبت به افرادي که خرما مصرف نکرده بودند، از عملکرد تقويت شده دستگاه گوارش برخوردار بودند و شکم آنها کارکرد طبيعي و تقويت شدهاي داشت.
۴- مصرف خرما انسان را باهوشتر ميسازد
خرما حاوي ويتامين B6 است که با کمک به ساخت سروتونين و نوراپينفرين باعث تقويت عملکرد مغز ميشود.
سروتونين به نوبه خود خلق و خوي انسان را تنظيم ميکند و نوراپي نفرين به بدن در مقابله با استرس کمک ميکند. نتايج يک تحقيق نشان داده است که سطح کم ويتامين B6 با ابتلاء به افسردگي ارتباط دارد. بنابراين زماني که مغز فارغ از استرس است و از نظر خلق و خوي در وضعيت خوبي بسر ميبرد، انسان براي فراگيري و حفظ اطلاعات آماده و هشيار است.
۵- درمان هموروئيد
هموروئيدها رگهايي در مقعد و راست روده هستند که ملتهب و متورم شدهاند. اين وضعيت اغلب به واسطه يبوست ايجاد ميشود که به بخش انتهايي دستگاه گوارش فشار شديدي وارد ميکند. هموروئيد يک وضعيت بد و اغلب بسيار دردناک اما قابل درمان است و حتي با تغيير رژيم غذايي ميتوان يبوست را کاهش و اين وضعيت را التيام داد. بسياري از پزشکان يک رژيم غذايي پر فيبر را توصيه ميکنند که شامل خرما ميشود؛ زيرا خرما با حرکت دادن مناسب غذا در دستگاه گوراش ميتواند باعث التيام هموروئيد شود.
۶- تقويت سلامت قلب و سيستم قلبي- عروقي بدن
اين ميوه کوچک حاوي پتاسيم است که مشخص شده موجب پايين آمدن ميزان کلسترول بد (LDL) ميشود. کلسترول بد با مسدودکردن شريانها موجب ابتلاء به سکته مغزي و حتي حمله قلبي ميشود. يک مطالعه بر روي زنان مسن نشان داد که مصرف زياد پتاسيم با کاهش خطر ابتلاء به سکته مغزي و حتي ميزان مرگ و مير ارتباط دارد.
بنابراين با سرمايهگذاري در زمينه مصرف خرما - حتي مصرف چند عدد خرما در يک بازه زماني طولاني - ميتوان شاهد فوايد سلامتي طولاني مدت و بادوام اين ميوه کوچک بود که انسان را شادتر از قبل ميسازد.
بازار