نماد آخرین خبر
  1. جذاب ترین ها
سلامت

۱۰ خاصیت عسل طبیعی که باورتان نمی‌شود!

منبع
بروزرسانی
۱۰ خاصیت عسل طبیعی که باورتان نمی‌شود!
مجله ديجي کالا/ از گذشته‌هاي دور، فوايد عسل طبيعي هم به عنوان غذايي خوشمزه و هم به عنوان دارويي التيام‌بخش شناخته شده بوده است. خواص عسل طبيعي بسيار زياد است. طعم شيرين و مطبوع عسل آن را به گزينه‌اي بسيار خوب براي جايگزين کردن با شکر تصفيه‌شده و شيرين‌کننده‌هاي مصنوعي تبديل مي‌کند. در اين مقاله ۱۰ مورد از خواص عسل براي پوست، قلب و سلامتي را براي شما شرح مي‌دهيم. ۱. حاوي مواد مغذي مفيد است عسل مايعي شيرين و غليظ است که توسط زنبورهاي عسل توليد مي‌شود. زنبورها قند را از طريق گرده‌هاي گل موجود در طبيعت اطرافشان، جمع‌آوري و درون کندو آن‌ها را به طور مکرر مصرف، هضم و دفع مي‌کنند. محصول نهايي اين فرايند عسل است؛ مايعي که براي زنبورها حکم غذاي ذخيره را دارد. رنگ، بو و طعم عسل با توجه به گل‌هايي که در محل سکونت زنبورها قرار دارد متغير است. از نظر ارزش غذايي، يک قاشق غذاخوري عسل (۲۱ گرم)، حاوي ۶۴ کالري و ۱۷ گرم قند است که شامل فراکتوز، گلوکوز، مالتوز و ساکارز مي‌شود. عسل طبيعي تقريبا فاقد هرگونه فيبر، چربي يا پروتئين است. عسل همچنين ميزان کمي ويتامين و مواد معدني (حدود ۱ درصد) دارد، که براي برطرف کردن نياز روزانه بدن شما کافي‌ نيست؛ مگر اين که روزانه چندين کيلو از آن را بخوريد! نقطه‌قوت اصلي عسل ترکيبات بيواکتيو گياهي و آنتي‌اکسيدان‌هاي آن است. درصد اين ترکيبات در عسل‌هاي تيره‌تر بيشتر است. ۲. از نظر آنتي اکسيدان غني است عسل طبيعي با کيفيت حاوي بسياري از آنتي‌اکسيدان‌هاي مهم است که شامل اسيدهاي طبيعي و ترکيبات فنول مانند فلاونويدها مي‌شود. محققين بر اين باورند که همين ترکيبات هستند که به عسل خواص آنتي‌اکسيداني قوي مي‌دهند. براي مثال نتايج به دست آمده از دو تحقيق نشان داد عسل گندم سياه ميزان آنتي‌اکسيدان موجود در خون را افزايش مي‌دهد. آنتي‌‌اکسيدان باعث کاهش خطر حمله قلبي، سکته و برخي از سرطان‌ها مي‌شود و همچنين براي سلامت چشم مفيد است. ۳. در مقايسه با شکر براي ديابتي‌ها ضرر کمتري دارد شواهد در مورد رابطه‌ي عسل و ديابت تا حدي ضدونقيض است. از يک سو عسل مي‌تواند چند عامل خطر ابتلا به بيماري‌هاي قلبي را که در ميان افراد مبتلا به ديابت نوع رايج است کاهش دهد. براي مثال مي‌تواند ميزان کلسترول بد LDL، تري‌گليسيريد و التهاب را کاهش و ميزان کلسترول خوب HDL را افزايش دهد. از طرف ديگر برخي از تحقيقات نشان داده‌اند عسل باعث افزايش ميزان قند خون نيز مي‌شود؛ البته نه به اندازه‌ي شکر تصفيه شده. بنابراين، با اين که عسل براي ديابتي‌ها از شکر تصفيه‌شده گزينه‌ي نسبتا بهتري است، اما باز هم بايد آن را با احتياط و کنترل‌شده مصرف کرد. در واقع بهترين رژيم براي افراد ديابتي پرهيز کردن از هر نوع مواد غذايي با کربوهيدرات بالا است. اين را هم به ياد داشته باشيد که برخي از عسل‌ها که به اسم عسل چهل‌گياه، عسل يونجه، عسل آويشن يا هر نوع عسل طبيعي ديگر در بازار وجود دارد، ممکن است تقلبي باشند. با اين که فروش عسل تقلبي در بيشتر کشورها غيرقانوني است، اين کار هنوز در اکثر نقاط دنيا انجام مي‌شود. ۴. به کاهش فشار خون کمک مي‌کند فشار خون بالا يکي از عوامل مؤثر در بسياري از بيماري‌هاي قلبي است و عسل ممکن است به کاهش آن کمک کند. اين خاصيت عسل به دليل وجود ترکيبات آنتي‌اکسيدان است که موجب کاهش فشار خون مي‌شوند. تحقيق روي موش‌ها و انسان‌ها نشان داده است، مصرف عسل مي‌تواند، هر چند کم، فشار خون را پايين بياورد. ۵. به بهبود کلسترول کمک مي‌کند بالا بودن سطح کلسترول بد يا LDL در خون، يکي از عوامل اصلي ابتلا به بيماري‌هاي قلبي است. اين نوع کلسترول نقش بزرگي در تصلب شرائين، بازي مي‌کند. تصلب شرائين يا گرفتگي عروق، رسوب چربي در سرخ‌رگ‌هاست که مي‌تواند به حمله‌ي قلبي و سکته منجر شود. تحقيقات زيادي نشان داده است که عسل طبيعي با کاهش کلسترول بد LDL و افزايش قابل توجه کلسترول خوب HDL مي‌تواند براي سلامت عروق مفيد باشد. براي مثال در يک پژوهش روي ۵۵ بيمار، عسل و شکر سفيد با هم مقايسه شد. نتايج اين پژوهش نشان داد مصرف عسل ۵.۸ درصد کلسترول LDL را کاهش و ۳.۳ درصد کلسترول HDL را افزايش داده و همچنين باعث کاهش وزن مختصر (۱.۳ درصد) شده است. ۶. باعث کاهش تري‌گليسريد مي‌شود تري‌گليسريد بالا در خون يکي ديگر از عوامل مؤثر در افزايش احتمال بروز بيماري‌هاي قلبي است. تري‌گليسريد با مقاومت به انسولين نيز مرتبط است که از محرک‌هاي مهم ديابت نوع دو محسوب مي‌شود. ميزان تري‌گليسريد در خون با مصرف زياد قند و کربوهيدرات، افزايش پيدا مي‌کند. مطالعات زيادي مصرف منظم عسل را با کاهش ميزان تري‌گليسريد مرتبط دانسته‌اند؛ خصوصا هنگامي که جايگزين قند و شکر شده باشد. براي مثال در يکي از تحقيقات روي شکر و عسل، در گروهي که عسل را جايگزين شکر کرده بودند ۱۱ الي ۱۹ درصد کاهش تري‌گليسريد ديده شد. ۷. فوايد ديگري هم براي قلب دارد همانطور که قبلا اشاره کرديم، عسل سرشار از فنول‌ها و ديگر ترکيبات آنتي‌اکسيداني است. اکثر اين ترکيبات در کاهش خطر ابتلا به بيماري‌هاي قلبي مفيدند. اين آنتي‌اکسيدان‌ها مي‌توانند به گشاد کردن سرخ‌رگ‌ها، افزايش جريان خون در قلب و جلوگيري از لخته شدن خون، که باعث سکته و حمله قلبي مي‌شود، کمک کنند. علاوه بر اين، تحقيقي روي موش‌ها به اين نتيجه رسيد که عسل مي‌تواند از قلب در برابر استرس اکسيداتو محافظت کند. اما هنوز تحقيقات بلندمدتي درباره‌ي خواص عسل براي قلب روي انسان انجام نشده است. ۸. خواص عسل طبيعي در بهبود زخم و سوختگي مصرف موضعي براي استفاده از خواص عسل در درمان زخم و سوختگي از زمان مصر باستان تا به امروز رواج داشته است. مطالعه‌اي روي ۲۶ تحقيق در مورد خواص عسل براي پوست سوخته يا زخم شده وجود دارد که نشان مي‌دهد، عسل براي درمان سوختگي سطحي و زخم‌هايي که بعد از جراحي دچار عفونت شده‌اند، بسيار مؤثر است. اين ماده علاوه بر اين براي درمان زخم پا در افراد ديابتي، مفيد است. اين نوع زخم‌ها به‌قدري جدي و خطرناک هستند که در صورت درمان نشدن مي‌توانند منجر به قطع عضو شوند. در يکي از تحقيقات، استفاده از عسل براي درمان زخم تا ۴۳ درصد موفقيت‌آميز گزارش شده است. در تحقيقي ديگر، استفاده از عسل روي پوست به صورت موضعي تا ۹۷ درصد از زخم‌هاي بيماران ديابتي را درمان کرد. محققين اعتقاد دارند قدرت التيام‌بخشي عسل به دليل خواص آنتي‌باکتريال و ضدالتهابي آن و همچنين توانايي آن در تغذيه کردن بافت‌هاي اطراف زخم است. به طور کلي خواص عسل براي پوست بسيار زياد است و مي‌تواند در درمان مشکلات پوستي متنوعي از جمله پسوريازيس و تبخال مؤثر باشد. ۹. براي مهار سرفه در کودکان مفيد است سرفه کردن در کودکاني که دچار عفونت دستگاه تنفسي هستند، بسيار رايج است. اين نوع عفونت مي‌تواند روي خواب و کيفيت زندگي کودکان و بزرگسالان تأثير منفي بگذارد. اما داروهايي که براي درمان سرفه تجويز مي‌شوند هميشه مؤثر نيستند و در برخي از مواقع عوارض جانبي هم به دنبال دارند. شواهد نشان داده است عسل براي درمان سرفه گزينه‌اي خوب و بسيار مؤثر است. يکي از تحقيقات نشان داد عسل حتي نسبت به دو نوع از داروهاي رايج ضدسرفه تأثير بهتري دارد. تحقيق ديگري هم نشان داد عسل تأثير بهتري در کاهش سرفه و افزايش کيفيت خواب نسبت به داروهاي آرام‌کننده‌ي سرفه دارد. البته فراموش نکنيد کودکان زير ۱ سال به هيچ عنوان نبايد عسل بخورند چرا که در معرض خطر بوتوليسم قرار مي‌گيرند. ۱۰. خوشمزه اما سرشار از کالري و قند است عسل جايگزيني خوشمزه و سالم‌تر براي قند تصفيه‌شده است. دقت کنيد حتما عسل را از يک برند با کيفيت بخريد، چراکه برخي برندهاي ناشناخته ممکن است آن را با شهد مصنوعي ترکيب کنند. ما را در کانال «آخرين خبر» دنبال کنيد
اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره