بهداشت نیوز/ نمک برای عملکرد سلول های بدن تحت عنوان عنصر سدیم، عنصری ضروری است. مشکل اما از جایی آغاز می شود مصرف نمک در رژیم غذایی ما بیش از اندازه می شود و باعث بروز مشکلات قلبی و عروقی، از جمله فشار خون بالا، مشکلاتی دیگر مثل اختلال در عملکرد کلیه ها و پوکی استخوان وغیره می شود. به تازگی نیز مطالعات نشان داده اند که در موش و سپس در انسان، نمک با از بین بردن فضا برای برخی از باکتری ها، بر روی میکروب های اینتستینال اثر می گذارد. بر هم خوردن تعادل این میکروب ها در روده انسان، باعث برهم خوردن تعادل غذایی، بروز آلرژی و بیماری های خود ایمنی می شود.

نکته جالب اینجاست که مصرف نمک بیشتر از آنچه که پیدا و مشخص باشد، در مواد غذایی که روزانه مصرف می کنیم در قالب طعم دهنده ها و نگه دارنده ها، مخفی است. به گونه ای که 80 درصد از مصرف نمک روزانه ما، در مواد غذایی مثل نان، شیرینی جات، غلات صبحانه، محصولات گوشتی فراوری شده، سوپ های نیمه آماده، بیسکوئیت های صنعتی، پنیر و انواع سس و غیره یافت می شود. بنابراین، لازم است با توجه به خطراتی که مصرف زیاد نمک برای سلامتی ما در پی دارد، در مصرف آن دقت کنیم. به همین دلیل در این مطلب برای کاهش مصرف نمک در رژیم غذایی شما، توصیه هایی داریم :

از مصرف مواد غذایی فوق العاده پردازش شده یا فراوری شده پرهیز کنید.
تا جایی که امکان دارد از محصولات و مواد غذایی تازه، خانگی و اورگانیک استفاده کنید.
نمک های طبیعی از جمله نمک هیمالیا، تاماریة گوماسیو ( مخلوط کنجد و نمک)، سس سویا و غیره را جایگزین نمک صنعنی کنید.
از چاشنی ها و طعم دهنده های طبیعی مثل گیاهان معطر (نعنا، ریحان، پونه، جعفری، آویشن و غیره ) استفاده کنید
از ادویه جات طبیعی ( زیره، دارچین، زردچوبه و غیره) بیشتر استفاده کنید.
دانه ها ( آفنابگردان، کنجد و غیره) را جایگزین نمک کنید.
جوانه گندم، پیاز، سیر و غیذه را به جای نمک در تهیه دسر و سالادها استفاده کنید.
ترکیب ادویه های تند را در تهیه غذا، دسر و انواع پیش غذا امتحان کنید.
از سبزیجات، میوه ها و ماهی تن ها به جای میان وعده های صنعتی مثل انواع بیسکوئیت ها استفاده کنید.
طعم دهنده های طبیعی را جایگزین نمک روی میز غذا کنید. برای این منظور اولین قدم این است که نمک دان را از روی میز ناهارخوری بردارید.
حذف نمک از رژیم غذایی آنقدر ها هم که تصور می کنید، دشوار نیست. با حذف نمک، می توانید در دنیای طعم ها و مزه ها ماجراجویی کنید و هر روز با به خرج دادن خلاقیت یک ترکیب جدید کشف کنید و از خوردن غذای سالامت و بدون نمک لذت ببرید.


منتشر شده در MSN درتاریخ 4 ژوئن 2019
ترجمه از گلنوش محب علی



ما را در کانال «آخرین خبر» دنبال کنید