نماد آخرین خبر
  1. جذاب ترین ها
سلامت

6 ترفند برای کاهش مصرف نمک

منبع
بهداشت نيوز
بروزرسانی
6 ترفند برای کاهش مصرف نمک
بهداشت نيوز/ نمک براي عملکرد سلول هاي بدن تحت عنوان عنصر سديم، عنصري ضروري است. مشکل اما از جايي آغاز مي شود مصرف نمک در رژيم غذايي ما بيش از اندازه مي شود و باعث بروز مشکلات قلبي و عروقي، از جمله فشار خون بالا، مشکلاتي ديگر مثل اختلال در عملکرد کليه ها و پوکي استخوان وغيره مي شود. به تازگي نيز مطالعات نشان داده اند که در موش و سپس در انسان، نمک با از بين بردن فضا براي برخي از باکتري ها، بر روي ميکروب هاي اينتستينال اثر مي گذارد. بر هم خوردن تعادل اين ميکروب ها در روده انسان، باعث برهم خوردن تعادل غذايي، بروز آلرژي و بيماري هاي خود ايمني مي شود. نکته جالب اينجاست که مصرف نمک بيشتر از آنچه که پيدا و مشخص باشد، در مواد غذايي که روزانه مصرف مي کنيم در قالب طعم دهنده ها و نگه دارنده ها، مخفي است. به گونه اي که 80 درصد از مصرف نمک روزانه ما، در مواد غذايي مثل نان، شيريني جات، غلات صبحانه، محصولات گوشتي فراوري شده، سوپ هاي نيمه آماده، بيسکوئيت هاي صنعتي، پنير و انواع سس و غيره يافت مي شود. بنابراين، لازم است با توجه به خطراتي که مصرف زياد نمک براي سلامتي ما در پي دارد، در مصرف آن دقت کنيم. به همين دليل در اين مطلب براي کاهش مصرف نمک در رژيم غذايي شما، توصيه هايي داريم : از مصرف مواد غذايي فوق العاده پردازش شده يا فراوري شده پرهيز کنيد. تا جايي که امکان دارد از محصولات و مواد غذايي تازه، خانگي و اورگانيک استفاده کنيد. نمک هاي طبيعي از جمله نمک هيماليا، تامارية گوماسيو ( مخلوط کنجد و نمک)، سس سويا و غيره را جايگزين نمک صنعني کنيد. از چاشني ها و طعم دهنده هاي طبيعي مثل گياهان معطر (نعنا، ريحان، پونه، جعفري، آويشن و غيره ) استفاده کنيد از ادويه جات طبيعي ( زيره، دارچين، زردچوبه و غيره) بيشتر استفاده کنيد. دانه ها ( آفنابگردان، کنجد و غيره) را جايگزين نمک کنيد. جوانه گندم، پياز، سير و غيذه را به جاي نمک در تهيه دسر و سالادها استفاده کنيد. ترکيب ادويه هاي تند را در تهيه غذا، دسر و انواع پيش غذا امتحان کنيد. از سبزيجات، ميوه ها و ماهي تن ها به جاي ميان وعده هاي صنعتي مثل انواع بيسکوئيت ها استفاده کنيد. طعم دهنده هاي طبيعي را جايگزين نمک روي ميز غذا کنيد. براي اين منظور اولين قدم اين است که نمک دان را از روي ميز ناهارخوري برداريد. حذف نمک از رژيم غذايي آنقدر ها هم که تصور مي کنيد، دشوار نيست. با حذف نمک، مي توانيد در دنياي طعم ها و مزه ها ماجراجويي کنيد و هر روز با به خرج دادن خلاقيت يک ترکيب جديد کشف کنيد و از خوردن غذاي سالامت و بدون نمک لذت ببريد. منتشر شده در MSN درتاريخ 4 ژوئن 2019 ترجمه از گلنوش محب علي ما را در کانال «آخرين خبر» دنبال کنيد
اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره