زنان باردار اصلا چیپس نخورند!
مهر/ محققان هشدار مي دهند مصرف بيش از حد چيپس سيب زميني و روغن گياهي در طول بارداري منجر به افزايش ريسک مشکلات بارداري و رشد بد نوزادان مي شود. مواد خوراکي نظير چيپس و روغن گياهي حاوي چربي هاي اُمگا۶، بخصوص اسيد لينولئيک، هستند و تحقيقات نشان مي دهد مصرف بيش از حد اين مواد غذايي مي تواند منجر به بروز التهاب شده و با افزايش ريسک بيماري قلبي مرتبط است. «دين اسکلي»، استاد دانشگاه گريفيت استراليا، در اين باره مي گويد: «براي زنان باردار توجه به تغذيه بسيار مهم است و تحقيق ما نشان مي دهد مصرف بيش از حد يک نوع ماده غذايي خاص مي تواند تاثير منفي بر رشد نوزاد داشته باشد.» اين مطالعه نشان مي دهد مصرف اسيد لينولئيک سه برابر توصيه روزانه در طول بارداري مضر است. محققان در اين مطالعه بر روي موش ها متوجه شدند در موش هاي مادري که رژيم غذايي شان مملو از اسيد لينولئيک بود، سه تغيير روي داده بود: غلظت پروتئين هاي التهابي کبدشان تغيير کرده بود، غلظت پروتئين خون که مي تواند منجر به انقباض رحم در طول بارداري شود افزايش يافته بود، و هورمون تنظيم کننده رشد کاهش يافته بود. محققان با وجود اين تاثيرات توصيه مي کنند زنان در سن بارداري بايد مصرف ميزان اسيدلينولئيک را در رژيم غذايي شان کاهش دهند. همچنين در اين مطالعه مشخص شد موش هاي که اسيد لينولئيک رژيم غذايي شان بالا بود تعداد نوزادان نر متولدشده از آنها کمتر بود.