تغذیه/ خواص سرکه نارگیل
بهداشت نيوز/ سرکه نارگيل از شيره درختان نارگيل درست شده است. اين شيره به مدت ۸ تا ۱۲ ماه تخمير مي شود و به طور طبيعي به سرکه تبديل مي شود. سرکه نارگيل نسبت به سرکه سيب داراي ظاهري سفيد و مزه اي ملايم است. اين عصاره يک طعم شيرين به سس سالاد، ماريناد، سوپ و بشقاب داغ غذاي شما مي افزايد. ادعا مي شود که سرکه نارگيل طيف وسيعي از مزاياي سلامتي از جمله کاهش وزن، بهبود هضم، سيستم ايمني قوي تر و قلب سالم تر را ارائه مي دهد. با اين حال، تمام مزايا توسط تحقيقات پشتيباني نمي شود. سرکه نارگيل در اينجا به بررسي ۵ فايده و استفاده از سرکه نارگيل، که توسط علم و تحثقيقات علمي پشتيباني مي شود، مي پردازيم. با ما همراه باشيد. حاوي پروبيوتيک، پلي فنل ها و مواد مغذي است سرکه نارگيل اغلب به عنوان منبع غني بسياري از مواد مغذي، به عنوان شيره استفاده مي شود و غني از ويتامين C و پتاسيم است. اين سرکه همچنين حاوي choline، ويتامين هاي B، آهن، مس، بور، منگنز، منگنز، فسفر و روي است. تحقيقات بيشتر نشان مي دهند که سرکه نارگيل طيف وسيعي از ترکيبات گياهي مفيد که ممکن است در برابر بيماري هايي مثل ديابت و بيماري هاي قلبي از بدن محافظت کنند را فراهم مي کند علاوه بر اين، به خاطر فرآيند تخمير ۸ تا ۱۲ ماهه، سرکه نارگيل نيز منبعي از باکتري هاي دوست دار روده است که به پروبيوتيک ها مشهور هستند. با اين وجود، تحقيقاتي بر روي اين که چگونه تخمير، ويتامين و مواد معدني سرکه را تحت تاثير قرار مي دهد، وجود دارد. هم چنين خوب است به خاطر داشته باشيد که برخي از توليدکنندگان به جاي شيره نارگيل، سرکه نارگيل را از آب نارگيل درست مي کنند. آب نارگيل حاوي مواد مغذي کمتري نسبت به شيره است و براي مدت زمان کوتاه تر تخمير مي شود. اعتقاد بر اين است که سرکه آب نارگيل مواد مغذي کمتري توليد مي کند – گرچه مطالعاتي در حال حاضر نمي تواند اين را تاييد کند. با اين حال، معمولا اين سرکه در مقادير کم مصرف مي شود و به همين دليل بعيد است که مقادير زياد مواد غذايي آن براي رژيم غذايي شما موثر باشد. مي تواند قند خون را پايين بياورد و به مبارزه با ديابت کمک کند سرکه نارگيل ممکن است به کاهش سطح قند خون کمک کرده و در برابر ديابت نوع ۲ از بدن محفاظت کند. درست مانند سرکه سيب، سرکه نارگيل حاوي اسيد استيک (ترکيب اصلي فعال در سرکه) است. مطالعات متعدد گزارش مي دهند که اسيد استيک ممکن است به کاهش قند خون پس از يک غذاي غني از کربوهيدرات کمک کند. تحقيقات همچنين نشان ميدهند که سرکه ممکن است ميزان قند خون را در افراد مبتلا به ديابت کاهش دهد و به بهبود حساسيت انسولين تا ۳۴ % کمک کند. اثرات کاهش قند خون در هنگام خوردن سرکه نارگيل با غذا، قوي تر به نظر مي رسد. سرکه نارگيل ممکن است مزاياي مشابهي را مانند انواع ديگر سرکه ارائه دهد. با اين حال، هيچ مطالعه اي در مورد اثرات مستقيم اين نوع سرکه بر ميزان قند خون يا خطر ديابت مشاهده نشده است. بنابراين براي تأييد اين اثرات، تحقيقات بيشتري لازم است. مي تواند گرسنگي را کاهش دهد و به شما در کاهش وزن خود کمک کند. روغن نارگيل هم چنين مي تواند به کاهش وزن ناخواسته کمک کند. اين نه تنها حامل کالري است بلکه شامل اسيد استيک است، ترکيبي که به کاهش گرسنگي کمک کرده و به شما کمک مي کند احساس سيري بيشتري براي مدتي طولاني تر داشته باشيد. مطالعات مختلف حيواني، اسيد استيک را به اشتهاي کمتري ربط مي دهند. اين ترکيب همچنين مي تواند ژن هاي ذخيره سازي چربي را غيرفعال کرده و ژن هاي سوزاندن چربي را فعال کند. علاوه بر اين، تحقيقات در انسان ها نشان مي دهد که مصرف سرکه به همراه وعده هاي غذايي مي تواند به شما کمک کند که احساس سيري بيشتري براي مدت طولاني تر داشته باشيد. در يک مطالعه، افرادي که سرکه را به يک وعده غذايي اضافه کره بودند در مقايسه با آن هايي که سرکه را اضافه نکرده بودند، مقدار کالري کمتري را در طول روز مي خوردند. يک مطالعه کوچک نيز گزارش مي دهد که خوردن سرکه با وعده هاي غذايي مي تواند سرعت خالي شدن معده را کاهش دهد و به طور بالقوه منجر به افزايش احساس سيري مي شود. تحقيقات حاکي از آن است که مصرف سرکه با کاهش وزن ارتباط دارد در يک مطالعه ۱۲ هفته اي، شرکت کنندگاني که ۱-۲ قاشق غذاخوري (۱۵-۳۰ ميلي ليتر) سرکه را در روز دريافت کرده بودند، ۳.۷ پوند (۱.۷ کيلوگرم) از وزنشان را از دست داده و چربي بدن شان را نيز تا ۰.۹ درصد کاهش دادند. در مقايسه، شرکت کنندگان در گروه کنترل ۰.۹ پوند (۰.۴ کيلوگرم) وزن دريافت کردند. به طور خاص مطالعاتي بر روي سرکه نارگيل وجود ندارد. با اين حال، از آنجايي که ترکيب فعال مشابه با انواع ديگر سرکه را شامل مي شود، ممکن است به همان شکل عمل کند. با اين وجود، تحقيقات بيشتري براي تاييد اين موضوع مورد نياز است. مي تواند سلامت قلب را بهبود بخشد بخشي از اين فايده ممکن است به دليل محتواي پتاسيم شيره نارگيل که براي توليد اين سرکه استفاده مي شود باشد. پتاسيم يک ماده معدني است که به کاهش فشار خون و کاهش خطر ابتلا به بيماري هاي قلبي و سکته مغزي مرتبط است مطالعات حيواني بيشتر نشان مي دهد که سرکه مي تواند سطح کلسترول LDL “بد” و تري گليسيريد را کاهش دهد در حالي که کلسترول HDL “خوب” را افزايش مي دهد. علاوه بر اين، مطالعات بر روي موش ها نشان ميدهد که سرکه فشار خون را که يک عامل خطر بزرگ براي بيماري هاي قلبي است را کاهش دهد. يک مطالعه حيواني به طور خاص در مورد سرکه نارگيل گزارش داد که اين عصاره مي تواند التهاب، وزن بدن و سطح کلسترول را کاهش دهد، که همه اين موارد مي توانند به داشتن قلبي سالم تر کمک کنند. در انسان ها، تحقيقات نشان مي دهد که مصرف ۱ – ۲ قاشق سوپ خوري (۱۵ تا ۳۰ ميلي ليتر) سرکه در روز مي تواند به کاهش چربي شکم و سطوح تري گليسريد خون که دو عامل خطر ديگر براي بيماري هاي قلبي به شمار مي روند، کمک کند. يک مطالعه ديگر خاطرنشان مي کند که زناني که سس سالاد را با روغن و سرکه ۵-۶ بار در هفته خورده بودند، تا ۵۴ درصد احتمال ابتلا به بيماري قلبي را کاهش داده بودند. با اين حال، به خاطر داشته باشيد که اين نوع مطالعه نمي تواند نشان دهد که سرکه باعث کاهش خطر بيماري هاي قلبي شده است. مطالعات انساني بر روي اثرات مخصوص به سرکه نارگيل انجام نشده اند، بنابراين براي تأييد اين اثرات، تحقيقات بيشتري لازم است. مي تواند هضم و گوارش را بهبود بخشد سرکه نارگيل مي تواند به سلامتي روده و سيستم ايمني کمک کند. بخشي از اين تاثير سرکه نارگيل به خاطر اين است که ۸ تا ۱۲ ماه تخمير مي شود. اين فرآيند به طور طبيعي باعث افزايش پروبيوتيک ها که باکتري هاي مفيد براي روده شما هستند، مي شود. علاوه بر اين، سرکه نارگيل شامل اسيد استيک، ترکيباتي است که ممکن است به مبارزه با ويروس ها و باکتري ها کمک کند. به عنوان مثال، اسيد استيک در برابر باکتري E.coli ، که علت شناخته شده مسموميت غذايي است، موثر است. کمي سرکه را به آب اضافه کنيد و ميوه ها و سبزيجات تازه خود را به مدت دو دقيقه در محلول بيندازيد و خيس کنيد. يک مطالعه نشان داد که اين روش شستشوي ساده مي تواند باکتري ها را تا ۹۰ % و ويروس ها را تا ۹۵ % کاهش دهد. سرکه نارگيل همچنين مي تواند در جلوگيري از رشد G. vaginalis، عامل اصلي عفونت واژن مفيد باشد. با اين حال، اين مزايا در يک مطالعه آزمايشگاهي مشاهده شد. بنابراين، هنوز مشخص نيست که چگونه از سرکه براي رسيدن به اين مزيت در زندگي واقعي استفاده کنيد. علاوه بر اين، اين سرکه به خاطر محتواي مواد مغذي بالقوه آن، براي افزايش سيستم ايمني به کار مي رود. شيره استفادهشده براي ايجاد سرکه نارگيل به راستي منبع عالي آهن و ويتامين C که دو ماده مغذي مرتبط با سيستم ايمني قوي تر هستند، مي باشد. با اين حال، مشخص نيست که چه مقدار از ويتامين سي بعد از تخمير در سرکه باقي مي ماند، پس تحقيقات بيشتري براي حمايت از اين ادعا مورد نياز است. آيا سرکه نارگيل امن است؟ سرکه نارگيل به طور کلي بي خطر در نظر گرفته مي شود. گفته مي شود، اين ماده اسيدي است، به طوري که اگر به طور منظم آن را مستقيما بنوشيد ممکن است به مري و ميناي دندان هايتان آسيب برساند. به همين دليل، بهتر است سرکه نارگيل در آب رقيق شود يا با ترکيبات ديگر مثل روغن در سالاد مخلوط شود. مانند ديگر انواع سرکه، سرکه نارگيل ممکن است به کاهش فشار خون و سطح قند خون کمک کند. بنابراين افراد مبتلا به قند خون و يا کساني که داروهاي کاهش فشار خون مصرف مي کنند ممکن است بخواهند قبل از افزودن سرکه نارگيل به رژيم غذايي خود با پزشک خود مشورت کنند.