نماد آخرین خبر

آب پرتقال برای شما خوب است یا بد؟

منبع
مجله پزشکي دکتر سلام
بروزرسانی
آب پرتقال برای شما خوب است یا بد؟
مجله پزشکي دکتر سلام/ آب پرتقال يک آب ميوه بسيار محبوب و عمومي در سرتاسر دنيا است و مدت ها از آن به عنوان يک نوشيدني به همراه صبحانه استفاده کرده اند. آگهي هاي تلويزيوني و شعار هاي تبليغاتي آن را به عنوان يک نوشيدني بي نظير معرفي مي کنند. هنوز دانشمندان و متخصصان نگران اين مسئله هستند که آيا اين نوشيدني شيرين مفيد است يا مي تواند مضر باشد؟ اين مقاله از بخش تغذيه دکتر سلام به بررسي اين که آيا آب پرتقال براي شما مفيد است يا نه؟ پرداخته است. آب پرتقال از باغچه تا درون ليوان شما اکثر مغازه ها آب ميوه هاي را خريداري مي کنند که از پرتقال هاي تازه تهيه نشده اند و تنها پوره هاي آن ها را درون شيشه ها مي ريزند و آن ها را بسته بندي مي کنند. اين نوع آب ميوه ها طي فرآيند چند مرحله اي آماده مي شوند و آب ميوه تهيه شده مي تواند براي حتي يک سال در مخازن بزرگي قبل از بسته بندي، انباشته شوند. ابتدا، پرتقال ها شسته مي شوند و توسط ماشين هايي پوست کني مي شوند. آلودگي ها و اضافات از آن ها حذف مي شود. سپس آب آن را توسط حرارت پاستوريزه مي کنند تا آنزيم ها غير فعال شوند و باکتري هايي که باعث خرابي و فساد مي شوند را از بين ببرند. در مرحله بعد، اکسيژن موجود در آن را خارج مي کنند. زيرا اکسيژن موجب اکسيد شدن ويتامين C موجود در آن مي شود. سپس آب ميوه براي تبخير آب موجود در آن در تغليظ کننده ها ذخيره مي شوند. متاسفانه، اين فرايند ها ترکيبات توليد کننده طعم و عطر را از بيم مي برند. برخي از اين ترکيبات را بعد از تهيه آب ميوه با دقت به آن ها اضافه مي کنند. در نهايت، قبل از بسته بندي، اين اقدامات باعث مي شود که برداشت از آب ميوه تغييرات در کيفيت آن را به  حداقل برساند. در برخي از مواقع بعد از انجام فعاليت استخراج آب ميوه، تکه هايي از آن را به آب ميوه اضافه خواهند کرد. آب پرتقال بهتر است يا پرتقال؟ آب پرتقال و پرتقال به طور کلي مشابه يکديگر هستند اما تفاوت هايي بين آن ها وجود دارد. آب پرتقال در برابر پرتقال از فيبر کمتري برخوردار است همچنين دو برابر کالري و کربوهيدرات دارد. مواد مغذي موجود در پرتقال و آب پرتقال مشابه يکديگر هستند. هر دو منبع خوبي براي ويتامين C مي باشند. ويتامين C به سيستم ايمني بدن براي مقابله با بيماري هاي کمک مي کند. همچنين هر دو منبع خوبي براي فيبر هستند. فولات به کاهش ريسک تولد زود رس نوزاد در بارداري کمک مي کند. با اين وجود آب ميوه مي تواند مقدار بيشتري از اين ترکيبات را درخود داشته باشد اگر آن ها را حين فرآيند تهيه آب ميوه و ذخيره سازي از دست نداده باشد. به عنوان مثال تحقيقي نشان داده است که آب پرتقال بازاري 15 درصد کمتر ويتامين C و 27 درصد کمتر فولات نسبت به آب ميوه تهيه شده در منزل دارد. به ليست مواد مغذي که بر روي برچسب آب ميوه ها چسبانده شده است دقت نکنيد زيرا اکثر آن ها در اثر فرايند آب ميوه گيري و ذخيره سازي کاهش مي يابند. از طرفي در تحقيقي ديگر مشاهده شده است که آب پرتقال بازاري در مقايسه با آب پرتقال خانگي، آنتي اکسيدان فعال آن بعد از فرآيند حرارت 26 درصد کمتر است در حالي که بعد از ذخيره سازي آب پرتقال اين درصد به 67 مي رسد. بدين مفهوم که با ماندگاري آب پرتقال ميزان آنتي اکسيدان آن کاهش مي يابد. سالم ترين نوع آب پرتقال کدام است؟ بهترين و سالم ترين نوع آب پرتقال آني است که در منزل و از پرتقال تازه تهيه مي شود. اما ممکن است که مدت زمان استفاده از آن محدود باشد. بنابراين بيشتر افراد ترجيح مي دهند که آب پرتقال را از سوپرمارکت ها تهيه کنند. پس حداقل گزينه اي که بايد در نظر بگيريد اين است که از آب ميوه اي خريداري کنيد که حاوي مقدار کمتري از مواد افزودني مثل شربت فرکتوز و رنگ هاي افزودني باشد. بهترين گزينه آب پرتقالي است که 100 درصد طبيعي باشد حتي اگر از پرتقال فريز شده تهيه شده باشد يا حتي پرتقالي که فريز نشده باشد. هر دو اين پرتقال هاي مواد مغذي و ارزش غذايي يکساني دارند. فروشگاه ها معمولا آب ميوه هايي را مي فروشند که کلسيم، ويتامين D و ديگر مواد مغذي به آن ها اضافه شده است. اگر چه به دليل وجود اين ترکيبات نبايد تنها از اين آب پرتقال ها استفاده کرد زيرا علاوه بر اين مواد مغذي حاوي کالري بالايي هستند. در عوض مي توانيد از مکمل هاي غذايي که بدون کالري هستند استفاده کنيد. اگر در حال کنترل ميزان قند ورودي به بدن خود هستيد مي تواند از نوشيدني هايي که 50 درصد کالري کمتر و قند کمتري هستند استفاده کنيد.  ما را در کانال «آخرين خبر» دنبال کنيد
اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره