برای مشاهده نسخه قدیمی وب سایت کلیک کنید
logo
جذاب ترین ها
سلامت

با این خوراکی‌ها چشمان‌تان را به تلسکوپ تبدیل کنید!

منبع
مجله پزشکي دکتر سلام
بروزرسانی
با این خوراکی‌ها چشمان‌تان را به تلسکوپ تبدیل کنید!
مجله پزشکي دکتر سلام/ با مواد غذايي مفيد براي بينايي آشنايي داريد؟ آيا مي دانيد کدام يک از مواد غذايي تاثير چشمگيري بر بينايي شما مي گذارد؟ تا چه اندازه بايد از اين مواد غذايي استفاده کنيم؟ در اين مقاله از بخش چشم پزشکي و تغذيه دکتر سلام به بررسي مواد غذايي مفيد براي بينايي مي پردازيم. مواد غذايي مانند ماهي تن، بلوبري، پرتقال و حتي تخم مرغ تاثير بسزايي در سلامتي چشم مي گذارند. ماهي تون: اسيدهاي چربي مانند امگا 3 براي سلامت چشم ها بسيار مفيد اند. تحقيقات نشان مي دهد افرادي که بيشترين مصرف ماهي را دارند کمتر در معرض خطر بيماري هاي چشمي هستند. حتي اگر در هفته دو يا سه وعده از ماهي هايي مانند تون و سالمون استفاده کنند. بلوبري: اين الماس هاي بنفش رنگ منبع غني آنتوسيانين ها و آنتي اکسيدان ها هستند که به عبور جريان خون از شبکيه چشم کمک مي کنند و از بينايي محافظت مي کنند. همچنين موجب بهبود آب سياه نيز مي شوند. اگر شما مدت زيادي را در آفتاب مي گذرانيد آنتوسيانين موجود در بلوبري مي تواند از شبکيه چشم شما در برابر خطرات پرتو UV  محافظت کند. در مواد غذاييي به رنگ قرمز تيره، آبي و بنفش مانند توت سياه، مويز و انگور سياه نيز آنتوسيانين وجود دارد. شکلات تلخ: تحقيقات نشان مي دهد افرادي که از شکلات تلخ استفاده مي کنند، حدودا دو ساعت بعد از مصرف، اشياء را با وضوح بهتري مي بينند. اين مسئله احتمالا به دليل افزايش شدت جريان خون است. همچنين فلاونوئيدهاي موجود در شکلات تلخ به درمان آب سياه کمک مي کند و خطر به وجود آمدن لکه هاي چشمي را کاهش مي دهد. اسفناج: اسفناج و ديگر برگ هاي سبز مانند کلم پيچ حاوي دو نوع آنتي اکسيدان (لوتئين و زاکسانتين) هستند که در برابر پرتوهاي مضر از چشم محافظت مي کنند. لوتئين از چشم ها در برابر پرتوهاي آبي منتشر شده از رايانه، تلفن همراه و… محافظت مي کند. همچنين اين آنتي اکسيدان ها به عبور جريان خون از شبکيه نيز کمک مي کنند. بهتر است حداقل هفته اي دو وعده از اين مواد استفاده کنيد. لوتئين و زاکسانتين چربي هاي حل شدني هستند از اين رو مي توان آن ها را در کنار روغن زيتون استفاده کرد و طعم و خاصيت بيشتري به غذا داد. تخم مرغ: زرده تخم مرغ هم مانند برگ هاي سبز منبع غني آنتي اکسيدان هاي لوتئين و زاکسانتين است. با استفاده از زرده تخم مرغ مي توانيد به راحتي آنتي اکسيدان ها را جذب کنيد. تحقيقات نشان مي دهد مصرف يک تخم مرغ در روز به مدت پنچ هفته، لوتئين موجود در بدن را تا 26 درصد و زاکسانتين بدن را تا 38 درصد افزايش مي دهد. نکته قابل توجه اين است که اين يک تخم مرغ در روز هيچ اثر منفي اي روي کلسترول و تري گليسريد بدن ندارد. زرده تخم مرغ منبع غني ويتامين D نيز هست که از به وجود آمدن لکه در چشم جلوگيري مي کند. صدف خوراکي: صدف خوراکي منبع غني زينک است که براي داشتن چشماني سالم ضروري است. زينک به همراه ويتامين A ملانين بدن را تامين مي کند و موجب محافظت از چشم مي شود. کمبود زينک مي تواند موجب تاري ديد در شب، شب کوري يا آب مرواريد شود. همچنين با مصرف زياد زينک مي توانيد از به وجود آمدن لکه در چشم جلوگيري کنيد؛ اما مصرف بيش از هشت ميلي گرم در روز براي خانم ها و بيش از يازده ميلي گرم براي آقايان توصيه نمي شود. با مصرف صدف خوراکي زينک مورد نياز بدن تامين مي شود اما در کنار آن مي توان از گوشت گاو، غلات و حلزون نيز استفاده کرد. چاي: افرادي که هرروز چاي مي نوشند، تا 74 درصد کمتر از افراد ديگر در معرض خطر آب سياه قرار دارند. پژوهشگران دريافتند هيچ ارتباطي بين به وجود آمدن آب سياه و مصرف زياد نوشيدني ها ( کافئين دار يا بي کافئين، چاي سرد، نوشيدني بدون الکل و…) وجود ندارد. پرتقال: ويتامين C موجود در پرتقال بيش از آنچه فکرش را بکنيد به بينايي شما کمک مي کند. آنتي اکسيدان هاي موجود در آن از به وجود آمدن آب سياه و لکه هاي چشمي جلوگيري مي کنند و از چشم ها در برابر اشعه هاي مضر محافظت مي کنند. پرتقال همچنين عمل کلاژن سازي را براي محافظت از قرنيه چشم انجام مي دهد. توت فرنگي، فلفل دلمه اي قرمز و مرکبات منابع غني ويتامين C هستند. طبق يک پژوهش کساني که روزانه حداقل يک وعده پرتقال مصرف مي کنند تا 61 درصد کمتر از ساير افراد در معرض پيرچشمي هستند. دانه آفتابگردان: افرادي که از رژيم غذايي سالم استفاده مي کنند و در روز حداقل هشت ميلي گرم ويتامين E مصرف مي کنند کمتر در معرض خطر آب مرواريد و تهديدات ناشي از قند خون هستند. مقدار پيشنهاد شده براي اين آنتي اکسيدان قوي 15 ميلي گرم در روز است که اين مقدار در حدود 60 گرم دانه آفتابگردان موجود است. از ديگر منابع غني ويتامين E لوزتين، فندق و کره بادام زميني هستند.  هويج: هويج از مهم ترين منابع حفظ سلامت بينايي است. همان طور که مي گويند: هيچ خرگوشي عينکي نيست! هويج منبع غني بتاکاروتن است؛ آنتي اکسيداني که سازنده اصلي ويتامين A است و براي بينايي بسيار ضروري است. ويتامين A به ساخت سلول هاي ميله اي و مخروطي کمک مي کند که اين دو نوع سلول عوامل اصلي ديد در تاريکي و ديدن رنگ ها هستند. بتاکاروتن از چشم ها در برابر پرتوهاي خطرناک نيز محافظت مي کند. استفاده از آن از چشم ها در برابر آب سياه، آب مرواريد و لکه هاي چشمي محافظت مي کند. بتاکاروتن در ميوه هاي زرد، نارنجي و قرمز رنگ و همچنين سبزيجاتي مانند سيب زميني شيرين و کلم بروکلي يافت مي شود. ما را در کانال «آخرين خبر» دنبال کنيد
اخبار بیشتر درباره
اخبار بیشتر درباره