سلامانه/ یادداشتی از دکتر محمدحسین صالحی سورمقی، متخصص فارماکوگنوزی، استاد دانشکده داروسازی دانشگاه علوم پزشکی تهران
گیاهان خوراکی و دارویی موثر در تقویت حافظه و پیشگیری از فراموشی (بخش 3)
سلامانه: یکی دیگر از گیاهان دارویی که می‌تواند از تضعیف حافظه و فراموشی پیگشیری کند، مریم گلی است که خاصیت ضدآلزایمر آن نیز در سال‌های اخیر مورد مطالعه و تایید قرار گرفته است.
یکی از گیاهان دارویی که از زمان باستان مصرف می‌شده، مریم گلی است. در زمان امپراطوری روم، به عنوان نوشدارو برای انواع بیماری‌ها مورد مصرف بوده و در قرون وسطی آن را دارای قدرت جادویی می‌دانستند. امروزه نیز از مریم گلی استفاده‌های زیادی می‌شود.
این گیاه از خانواده نعناع است و برگ‌های آن که قابل استفاده دارویی هستند، معطرند. خواص مهم مریم گلی که تاکنون گزارش شده، شامل آثار ضدنفخ، ضددرد و گرفتگی عضلات، کاهش‌دهنده میل جنسی، قندخون و فشارخون، تشنج‌آور، قاعده‌آور، محرک سیستم ایمنی، آرام‌بخش، مقوی معده و متوقف‌کننده ترشح شیر زنان است. خاصیت ضدآلزایمر آن نیز در سال‌های اخیر مورد مطالعه و تایید قرار گرفته است.

طریقه مصرف: می‌توانید روی 2 تا 3 گرم برگ خشک مریم گلی (یک قاشق غذاخوری برگ خشک) را در یک لیوان آب جوش بریزید و 15 تا 20 دقیقه روی بخار (کتری) قرار دهید. سپس آن را صاف و میل کنید. می‌توان روزی یک نوبت این فراورده را مصرف کرد. مریم گلی به صورت چای کیسه‌ای، قرص، کپسول و قطره در خارج از ایران عرضه می‌شود.
* دکتر محمدحسین صالحی سورمقی، متخصص فارماکوگنوزی، استاد دانشکده داروسازی دانشگاه علوم پزشکی تهران

ما را در کانال «آخرین خبر» دنبال کنید

نسخه جديد
آگهی