برای مشاهده نسخه قدیمی وب سایت کلیک کنید
logo

تغذیه/ غذاها را با«مصلح» آنها مصرف کنید

منبع
سلامانه
بروزرسانی
تغذیه/ غذاها را با«مصلح» آنها مصرف کنید
سلامانه/ در تهيه، توليد ، مصرف و نگهداري هر غذا، ميوه يا دارويي، بايد نکاتي را رعايت کرد که مهم ترين نکته آن هم اين است که غذاها را با«مصلح» آن ها مصرف کنيم. به نقل از روزنامه خراسان ، درواقع رعايت اين نکته باعث هضم و جذب بهتر موادغذايي دربدن مي شود و چنان چه غذايي، داراي عوارض جانبي خاصي باشد، مصرف کننده درصورت مصرف با مصلح ،کمتر دچار آن عوارض خواهد شد.از نظر لغوي ؛ کلمه مصلح بر وزن مفعل ؛ اسم فاعل و به معناي «اصلاح کننده» طبع غذا و هر خوردني و آشاميدني است. چنين واژه اي در علم تغذيه و پزشکي نوين وجود ندارد چون در طب نوين و علم تغذيه معاصر ، هيچ توجهي به طبع و سرشت غذاها نشده است.در ادامه به مصلحات بعضي از خوراکي ها در طب سنتي اشاره مي کنيم : در طب ايراني،حکيمان و پزشکان قديم،توجه زيادي به اين موضوع و تاکيد فراواني در خصوص به کارگيري مصلحات در مصرف داروها ، غذاها ، ميوه ها و هر خوردني و آشاميدني داشته اند. مصلحات گاهي نقش کاتاليزور را در هضم و جذب غذاها به عهده دارند.يعني اين که سرعت هضم و جذب مواد غذايي را در معده ، روده ها، کبد ، اندام ها و عروق و حتي سلول هاي بدن بيشتر و بيشتر مي کنند. مثلا در خصوص مصرف ماهي، روش اهالي شمال در پخت ماهي يا نگهداري آن، در هيچ جاي دنيا ديده نشده است.در طب طبرستان و طب گيلان زمين، براي مصرف ماهي از مصلحاتي چون گردو ، چوچاغ يا شيشاک ، سير نعناع يا اوجي استفاده مي کنند که هر کدام فلسفه اي را در خود نهفته دارند. در اين ترکيب ،سبزي چوچاغ يا شيشاک که در زبان ترکي به آن بوقناق گويند، مصلحي است که به عنوان کاتاليزور عمل مي کند و سرعت هضم و جذب ماهي را در بدن افزايش مي دهد. گاهي مصلحات نقش «بالانس کننده و متعادل کننده » را ايفا مي کند .مثلا درخصوص گوشت گاو که باعث غلظت خون مي شود، توصيه و تاکيد شده است همراه با سماق فراوان که رقيق کننده خون است ميل شود.(مصرف گوشت گاو در طب ايراني مطرود است.) گاهي مواقع مصلحات ،نقش «سينرژيسمي» در بدن دارند.سينرژيسم يعني هم افزايي. زماني که دو يا چند عنصر، با هم ، برهمکنش (تعامل) داشته باشند معمولاً اثري به وجود مي‌آيد که مجموع آثاري را که هر کدام از آن عناصر جداگانه مي‌توانستند به وجود آورند، بيشتر مي کند. مثلا مصلح پرتقال، باقلا و لوبيا، گلپر است . مصلح انار و زرشک هم گلپر است.پرتقال ، لوبيا ،باقلا، انار و زرشک، طبعي سرد و تر دارند و بايد در کنار گلپر که طبعي گرم و خشک دارد مصرف شود.در اين صورت است که آثار تغذيه اي اين مواد غذايي بهتر و بيشتر مي شود. گاهي اوقات ، مصلحات، نقش پيشگيرنده داشته و عوارض جانبي مواد غذايي را کمتر و کمتر مي کنند.چون هر خوردني و آشاميدني از سه قسمت دارو، سم و غذا تشکيل مي شود. مصلحات، آثار سمي و دارويي اين خوردني ها و نوشيدني ها را به مراتب کمتر مي کند.مثلا ماست و دوغ هر دو باعث بالارفتن بلغم و تري گليسريد خون (چربي خون نوع سرد)مي شوند. بنابراين بهتر است همراه با کمي شويد يا نعناع خشک يا پودر موسير که کاهنده بلغم و چربي خون (چربي سوز)است، مصرف شود. مصرف برنج ؛ موجب کبد چرب و متعاقبا افزايش پرخاشگري و عصبانيت در افراد مي شود. به همين دليل بهتر است همراه با زعفران يا سبوس که هر دو آرام بخش هستند، مصرف شود. ما را در کانال «آخرين خبر» دنبال کنيد
اخبار بیشتر درباره
اخبار بیشتر درباره