7 دلیل برای اضافه کردن مواد غذایی ارگانیک به سفرهتان
مجله پزشکي دکتر سلام/ غذاي ارگانيک غذايي است که بدون استفاده از آفت کش هاي مضر و ساير مواد افزودني خوراکي توليد مي شود. اما از طرفي، آيا غذاي ارگانيک با ديگر غذاها تفاوت دارد؟ آيا واقعا باعث افزايش سلامتي مي شود؟ اجازه دهيد براي پيدا کردن جواب چنين سوالاتي به شما کمک کنيم. در اين مقاله به بررسي غذاي ارگانيک و اهميت آن مي پردازيم. علم پشت غذاي ارگانيک “ارگانيک” به روشي مي گويند که کشاورزان محصولات کشاورزي را رشد مي دهند و توليد مي کنند و شامل بهبود خاک و کيفيت آب و کاهش آلودگي مي شود. در کشاورزي ارگانيک از کودها و آفت کش هاي مصنوعي استفاده نمي شود مگر آنهايي که منشا گياهي دارند. علاوه بر اين، در اين روش از آنتي بيوتيک ها، هورمون هاي رشد (براي دام) يا مهندسي ژنتيک استفاده نمي شود. مواد غذايي (ميوه ها، سبزيجات، غلات، دانه ها يا غيره) که با اين روش تهيه مي شوند سالم تر هستند و مواد مغذي بيشتري هم دارند. به هر حال، براي گرفتن نتايج صحيح تحقيقات بيشتري نياز است. برخي مطالعات نشان مي دهند که غذاهاي ارگانيک داراي مواد مغذي مفيدتري مانند آنتي اکسيدان ها نسبت به همتايان متداول آنها هستند. به هر حال، برخي مطالعات اظهار دارند که کشاورزي ارگانيک مي تواند به بهبود وضعيت سلامتي و همچنين کاهش خطر ابتلا به بيماري هاي وخيم کمک کند. همه اينها به ما نشان مي دهند که غذاي ارگانيک از ساير غذاها بهتر است. حال ما بايد به جزئيات بپردازيم. مزاياي غذاي ارگانيک چيست؟ غذاي ارگانيک مواد مغذي بيشتري دارد مطالعات نشان مي دهند که غذاي ارگانيک باعث افزايش مواد مغذي اصلي مي شود. اين ويژگي به خصوص درمورد برخي فلاونوئيدها که خواص آنتي اکسيداني دارند صدق مي کند. به هر حال، تحقيقات زيادي در حال انجام است. مطالعاتي که روي حيوانات انجام شد، مقدار کمي از اسيد آسکوربيک (ويتامين C) را در سبزيجات برگ سبز و سيب زميني هايي که به صورت ارگانيک رشد کرده اند نشان داد. همچنين، غلاتي که به صورت ارگانيک رشد کرده اند، پروتئين با کيفيت تري دارند. خطر ابتلا به بيماري هاي مزمن را کاهش مي دهد افرادي که غذاي ارگانيک مصرف مي کنند، تمايل دارند بيشتر سبزيجات تازه، ميوه ها و غلات مصرف کنند، بنابراين، زندگي سالم تري دارند و خطر ابتلا به بيماري، کمتر تهديدشان مي کند. محصولات ارگانيک شامل سطح بالايي از ترکيبات زيست فعال هستند. در مقايسه با محصولات کشاورزي معمولي هم سطح کمتري از مواد ناسالم (مانند کادميم و آفت کش ها و کودهاي مصنوعي) دارند. مطالعه اي در دانشگاه آکسفورد انجام شد که نشان داد مصرف غذاي ارگانيک خطر ابتلا به سرطان را کاهش مي دهد و يا حتي به صفر مي رساند. ايمني بدن را افزايش مي دهد برخي مطالعات روي حيوانات نشان مي دهند که مصرف غذاي ارگانيک مي تواند ايمني بدن را افزايش دهد. در يک مطالعه که روي مرغ ها انجام شد، به مرغ هايي که سيستم ايمني بدنشان آسيب ديده بود غذاي ارگانيک داده شد و مشاهده شد که سريع تر بهبود يافتند. از پيري زودرس جلوگيري مي کند غذاي ارگانيک سطح بالاتري از ويتامين C و همچنين کيفيت بهتري دارد. مطالعات نشان مي دهند که ويتامين C به آهسته کردن فرايند پيري کمک مي کند. دوستدار محيط زيست است غذاي ارگانيک براي محيط زيست مناسب است، پس در نتيجه براي ما هم خوب است. کشاورزي ارگانيک، اثرات طولاني مدت روي اکوسيستم را در نظر مي گيرد. غذاي ارگانيک باعث تعادل اکولوژي و در نتيجه حفظ حاصلخيزي خاک و پيشگيري از مشکلات آفات مي شود. استفاده از کودهاي آلي (مانند کود حيواني يا کمپوست) براي توليد محصولات ارگانيک باعث بهبود ساختار خاک و جلوگيري از آلودگي آب مي شود. محصولات ارگانيک از فرسايش خاک هم جلوگيري مي کنند. چون خاک اساس کشاورزي ارگانيک است، غذايي که به چنين روشي توليد شود براي محيط زيست مفيد است. فاقد ارگانيسم هاي اصلاح شده ژنتيکي (GMO) است. استفاده از ارگانيسم هاي اصلاح شده ژنتيکي (GMO) در غذاهاي ارگانيک ممنوع است. براساس قوانين ارگانيک USDA، کشاورزان اجازه ندارند که از GMOها در محصولاتشان استفاده کنند. غذاهاي اصلاح شده موجود در بازارهاي بين المللي به دليل قوانين مشخص، به احتمال زياد به سلامتي انسان آسيبي نمي رسانند. البته تحقيقات هنوز ادامه دارند. تا زماني که مطالعات قطعي نشده اند، با احتياط از غذاهاي اصلاح شده استفاده کنيد. مزه بهتري دارند تحقيقات نشان مي دهند زماني که گياهان به صورت ارگانيک و بدون استقاده از آفت کش هاي مصنوعي رشد کنند، مزه بهتري خواهند داشت. سطح بالاي آنتي اکسيدان (که ويژگي غذاهاي ارگانيک است) کيفيت ارگانولپتيک غذا را تحت تاثير قرار مي دهد. به دليل فراواني آنتي اکسيدان ها، غذاي ارگانيک به مبارزه با بيماري هايي مانند بيماري قلبي عروقي، سکته مغزي و حتي برخي سرطان ها که همه ناشي از استرس اکسيداتيو هستند کمک مي کند. حال شما ميدانيد چرا غذاي ارگانيک از غذاي معمولي بهتر است. اما محصولات ارگانيک چه تفاوتي دارند؟ تفاوت بين غذاي ارگانيک و معمولي چيست؟ تفاوت آنها در روشي که ساخته مي شوند و ميزان آنتي اکسيدان آنهاست. غذاي ارگانيک ميزان آنتي اکسيدان بيشتري دارد. اما آيا اين به اين معناست که شما بايد از اين به بعد فقط از غذاهاي ارگانيک استفاده کنيد؟ اين غذاها، ممکن است کمي گران قيمت باشند. آيا هيچ جايگزيني براي آنها وجود ندارد؟ چه غذاهايي بايد مصرف کنيد که ارگانيک هستند؟ غذاهايي وجود دارند که احتمال دارد در طول ساختشان در معرض مواد شيميايي مضر و آفت کش ها قرار گيرند. براساس گزارش گروه حفاظت از محيط زيست (EWG که يک گروه فعال آمريکايي است و در تحقيقات کشاورزي تخصص دارد)، غذاهاي زير غذاهايي معمولي هستند که امکان دارد شامل آفت کش باشند. EWG آنها را به عنوان Dirty Dozen نامگذاري کرده است (مقادير از وب سايت رسمي EWG برداشته شده اند).