همگردی/ رژیم غذایی در تابستان تنها مختص به کسانی که از اضافه وزن رنج می برند، نیست و کسانی هم که از وزنی متعادل و متناسب با قد و هیکل خود برخوردار هستند، می توانند با رعایت نکاتی در زمینه خورد و خوراک از سبک زندگی به مراتب سالمتری نسبت به دیگر افرادی که بدون هیچ توجهی به مواد غذایی تنها مصرف کننده هستند، برخوردار شوند. استفاده از سبزیجات در هر سبد غذایی واجب و همیشه خوردن آن ها از سوی متخصصان تغذیه داخلی و بین المللی توصیه شده است. سبزیجات دارای مقادیر زیادی اسید فولیک، ویتامین های آ، ویتامین E، ویتامین C، فیبر غذایی و همچنین پتاسیم هستند که قطع به یقین استفاده درست و به اندازه از آن ها می تواند سبب جلوگیری از مبتلا شدن به انواع و اقسام بیماری ها نظیر دیابت نوع دو، سرطان کولون، سرطان معده، سرطان رکتوم، سرطان دهان، سنگ کلیه، کاهش حجم توده های استخوانی، بیماری های قلبی و عروقی، سکته مغزی و سایر امراض دیگر انسانی شود. پس در ادامه این مطلب سبزیجات مناسب رژیم غذایی تابستانی با ما همراه باشید تا قدری بیشتر با تعدادی از سبزیجات مفید تابستانی آشنایی پیدا کنید. ناگفته نماند که اغلب سبزی ها بطور طبیعی دارای سطح کالری و چربی بسیار کمی هستند و درصد کلسترول آن ها نیز یا بسیار اندک است و یا صفر هست و می توانند مناسب ترین رژیم غذایی تابستانی را برای شما تشکیل دهند.

کلم بروکلی
از جمله سبزیجات مناسب رژیم غذایی تابستانی که بارها و بارها مصرف آن توصیه شده، کلم بروکلی هست که حاوی مقادیر بسیار زیادی از آنتی اکسیدان های مقاوم در برابر سرطان است. جالب است بدانید طی انجام یک مطالعه 10 ساله بر روی گروهی از مردان، آن هایی که در هفته 5 وعده و یا حتی بیشتر از سبزیجات چیلیایی همچون بروکلی در سبد غذایی خود بهره می بردند، شانس مبتلا شدن به سرطان مثانه در آنان به میزان 50 درصد کاهش می یابد.

ذرت
تا می توانید از ذرت در رژیم غذایی در تابستان استفاده کنید! ذرت دارای مقادیر بسیار زیاد و مختلفی از فیبرهای محلول و نامحلول در خود هست. این نوع از سبزیجات دارای مواد معدنی و ویتامین های متعددی همچون ویتامین های سری B یعنی نیاسین، فولات، ریبوفلاوین، پانتوتنیک اسید، تیامین و فولات در کنار منگنز، فسفر، پتاسیم و همچنین ویتامین C هستند. شایان ذکر است مصرف هر 100 گرم ذرت سبب برطرف شدن 5٪ از نیازهای روزمره شما به فیبر می شود و می توان با استفاده مرتب ذرت، درصد ابتلا به بیماری هایی همچون کلسترول خون یا سرطان کولون را به شدت کاهش داد.

جوانه یونجه
بتاکاروتن یک ماده فوق العاده مهم در جوانه یونجه که مناسب رژیم غذایی در تابستان هست، به حساب می آید که آنتی اکسیدانی بسیار قوی برای مقابله و از بین بردن عوامل ایجاد سرطان های ریوی و پوستی است و می تواند سبب افزایش سطح سلامت لثه ها، استخوان ها، ناخن ها، موها، غده ها و همچنین دندان ها شود. جالب است بدانید جوانه یونجه از دسته سبزیجات مفید تابستانی در سبد غذایی ما ایرانیان محسوب می شود که دارای منابع فراوانی از ویتامین E در بستر خود است و می توان از آن برای پیشگیری از سرطان مثانه و همچنین حمله های خفیف و شدید قلبی استفاده نمود.

پیاز
پیاز یا بهتر است بگوییم خانواده پیازها، یکی از منحصر به فردترین گروه های خوراکی در بین سبزیجات هستند که می توان با توجه به خاصیت آنتی اکسیدان بودن از ما در برابر مبتلا شدن به سرطان های ریه و پروستات محافظت کنند. پیازها از خصوصیات فیتوکمیکال برخوردار هستند و معمولا هر متخصص تغذیه ای برای درک بهتر مخاطب خود از قدرت درمانی عجیب و غریب نهفته شده در پیازها به این پنج خصوصیت برجسته آنان که عبارتند از خون ساز بودن، ضد فشار خون، استخوان سازی، ضد درد و همچینن خاصیت ضد انعقادی اشاره می کند.

چغندر
چغندر یکی دیگر از انواع سبزیجات مفید تابستانی است که بهتر است در هر رژیم غذایی که قصد تبعیت از آن را کرده ایم، مورد استفاده قرار گیرد. مصرف چغندر به دلیل وجود منابع غنی از لوتئین برای سلامت چشم ها مفید است و می تواند عصاره کاملا طبیعی و اعجاب انگیزی جهت مقابله با بیماری های سرطانی به حساب آورده شد، زیرا از بهترین آنتی اکسیدان های ضد سرطان برخوردار است.

کلم پیچ
این سبزی که یکی از سبزیجات مناسب رژیم غذایی تابستانی هست، دارای مقادیر قابل توجهی از مواد معدنی همچون منگنز، فسفر، آهن، مس و پتاسیم بوده و می تواند آنتی اکسیدان بسیار بسیار قوی جهت کاهش خطرات مبتلا شدن به بیماری های قلبی و همچنین سطح LDL (کلسترول بد) باشد. جالب است بدانید طبق تحقیقات بعمل آمده، نوشیدن یک فنجان کلم پیچ خرد شده سبب تامین 9٪ از نیاز روزانه پتاسیم بدن می شود و از 33 کالری نیز برخوردار است. علاوه بر همه این نکات مثبت، کلم پیچ از آنتی اکسیدان های دیگری مانند ویتامین K، ویتامین A، ویتامین C و همچنین مقادیری سولفور برخوردار هست.

اسفناج
اسفناج نیز همچون تمامی سبزیجاتی که در این مطلب در خصوص آن ها صحبت کرده ایم، بهتر است در رژیم غذایی تابستانی قرار داده شود! اسفناج یک متریال غذایی فوق العاده مقوی برای بدن به حساب می آید. این ماده غذایی به دلیل وجود فلاوونوئید در خود، سبب کاهش تقسیم سلول های سرطانی در پوست و معده افراد می گردد و خطر ابتلا به سرطان پرستات را نیز تا حد قابل توجهی کم می کند. لازم به ذکر است که در اسفناج دو ماده ضد التهاب یعنی ویولاگزانتین و نئوگزانتین نیز وجود دارد. البته فراموش نکنید که عمده خاصیت مصرف اسفناج ها صرفا برای حفظ و ارتقای سطح سلامت چشم ها با وجود کاروتنوئیدها است که در سنین بالاتر، سبب جلوگیری مطلق از بیماری دژنراسیون ماکولا یا همان نابینایی در افراد مسن می شود.

فلفل دلمه ای قرمز
فلفل دلمه یکی از سبزیجات مفید تابستانی است که خوشبختانه از سوی عموم مردم ایران مورد مصرف و استفاده قرار می گیرد و تقریبا کمتر کسی را می توان در جامعه پیدا کرد که از مصرف آن در رژیم غذایی خود، پشیمان شده باشد. فلفل های دلمه ای بطور میانگین دارای 32 کالری و همچنین مقادیر بسیار زیادی از ویتامین C در وجود خود هستند. البته فلفل دلمه ای قرمز به دلیل رنگ خاص و منحصر به فرد خود از ویتامین دیگری به نام B6 و همچنین اسید فولیک نیز برخوردار است که به همین خاطر می توان با استفاده از فلفل دلمه ای قرمز در رژیم غذایی از گرفتگی عروق (تصلب شرائین) در بیماران دیابتی که در بلند مدت ممکن است سبب بروز بیماری های قلبی در آنان شود، پیشگیری کرد. همچنین بد نیست بدانید با توجه به وجود ویتامین B6 و اسید فولیک موجود در فلفل دلمه ای قرمز رنگ می توان از تکثیر مولکول هایی به نام هموسستئین نیز در بدن که تنها با ازدیاد خود سبب آسیب رساندن به رگ های خونی و در نهایت بالا بردن درصد ابتلا به سکته های مغزی و حملات قلبی می شوند، جلوگیری بعمل آورد.

کلم بروکسل
اگر به فکر حفظ سلامت خود و مبتلا نشدن به انواع و اقسام بیماری های قلبی و همچنین آب مروارید هستید تا می توانید از این نوع سبزیجات یعنی کلم بروکسل در رژیم غذایی در تابستان بطور منظم استفاده کنید. بد نیست بدانید طبق نتایج بدست آمده از مصرف این نوع کلم، تنها میل کردن نصف فنجان آن می تواند سبب تامین حدودا 80٪ از نیاز روزانه بدن شما به ویتامین C شود و همچنین از تولید رادیکال های منفی منجر به سرطان نیز به دلیل وجود مقادیر زیادی از آنتی اکسیدان های ضد سرطانی جلوگیری نماید.

نخود فرنگی
نخود فرنگی یا همان نخود سبز که از سبزیجات مفید تابستانی هست، همچون فلفل دلمه ای قرمز دارای ویتامین B6 و همچنین اسید فولیک است. منتهی تفاوت این نوع از سبزیجات با فلفل دلمه قرمز رنگ در وجود سایر ویتامین های دیگر همانند ویتامین B2، B1 و همچنین B3 خلاصه شده است. دوستان و مصرف کنندگان نخود فرنگی بدانند که تمامی ویتامین های موجود در این ماده غذایی مقوی و کاملا مغذی، سبب تنظیم مقدار سوخت و ساز کربوهیدرات، پروتئین و همچنین چربی ها در بدن می شود و مصرف روزانه آن نیز همچون سایر حبوبات در کاهش خطر ابتلا به سرطان معده بسیار موثر واقع خواهد شد.



ما را در کانال «آخرین خبر» دنبال کنید