درمان قند خون با این نوشیدنی خون ساز
باشگاه خبرنگاران/ حيدر عظمايي، محقق و پژوهشگر طب سنتي درباره فوايد زرشک و شربت آن اظهار کرد: شربت زرشک حاوي ويتامين A، گروه ويتامينهاي B، B۱، B۲، B۶، C، E، کربوهيدرات، سديم، پتاسيم، آهن، منيزيم، منگنز، روي، پروتئين، اسيدفوليک و غيره است. او ادامه داد: از مهمترين خواص اين شربت ميتوان به رفع عطش و تب به ويژه در فصلهاي گرم سال مخصوصا تابستان اشاره کرد. تأثير چشمگيري در تصفيه خون و کنترل قند و فشار و چربي خون ميشود و موجب بهبود گردش خون ميشود و از بروز سکتههاي قلبي و مغزي ميتواند جلوگيري کند. عظمايي گفت: شربت زرشک اگر درست استفاده شود خاصيت لاغرکنندگي و چربي سوزي دارد؛ همچنين خاصيت آنتي اکسيداني آن ميتواند موجب تقويت سيستم ايمني بدن شود و به کنترل و درمان انواع سرطانها کمک کند. اين محقق و پژوهشگر طب سنتي تاکيد کرد: شربت زرشک تاثير فوقالعادهاي براي بهبود بيماران کبدي و کليوي دارد؛ اين شربت کبد و کليه را شستوشو ميدهد و اسيد اوريک اضافي بدن را دفع ميکند. عظمايي ادامه داد: نوشيدن شربت زرشک در حفظ شادابي و شفاف شدن پوست و مو تأثير بسياري دارد؛ نوشيدن آن ميتواند جوشهاي روي صورت را رفع کند يا بيماريهاي پوستي مثل پسوريازيس و انواع اگزماهاي شديد پوستي را بهبود ببخشد. او تاکيد کرد: کساني که سنگ کيسه صفرا دارند، ميتوانند با نوشيدن اين شربت به دفع سنگها کمک کنند؛ به طور کلي براي افرادي که دردهاي مفصلي و رماتيسم مفصلي دارند، توصيه ميشود، همچنين براي افرادي که گرم مزاج هستند و مزاج صفراوي دارند، مفيد است. عظمايي گفت: افرادي که طبع بلغمي و سوداوي دارند بايد اين شربت را با عسل مصرف کنند تا دچار ضعف و رخوت نشوند، همچنين افرادي که از داروهاي رقيقکننده خون مثل آسپرين والفارين و يا داروهاي خاصي مثل داروهاي فشار خون، قند خون و چربي سوزها استفاده ميکنند بايد در مصرف شربت زرشک محتاطتر باشند يا اگر تمايل به مصرف آن را دارند حتما دو الي سه ساعت بين استفاده از شربت و دارو فاصله وجود داشته باشد. اين محقق و پژوهشگر طب سنتي ادامه داد: مقدار مناسب مصرف روزانه اين شربت براي افرادي با مزاج صفراوي دو تا سه ليوان است، اما براي افراد با مزاج بلغمي و سوداوي حداکثر يک تا دو ليوان از اين شربت را همراه با عسل مصرف کنند. تاثير آب زرشک در درمان بيماران با فشار خون بالا او گفت: براي تهيه اين شربت به حدود يک کيلو زرشک سياه آبگيري و بين يک و نيم تا دو ليتر آب احتياج داريد؛ ابتدا زرشکها را بشوييد و آنها را داخل آب بريزيد؛ اجازه دهيد زرشکها براي حدود ۳ الي ۴ ساعت در آب باقي بمانند، بعد به مدت ۱۰ تا ۱۵ دقيقه در حرارت ملايم بجوشانيد و به آن ۳ تا ۴ ساعت زمان بدهيد تا کاملا سرد شود ؛ در نهايت محلول به دست آمده را صاف کنيد. عظمايي يادآوري کرد: شربت زرشک تاثير فوقالعادهاي بر درمان بيماراني که از اختلالاتي مثل فشار خون، قند خون و چربي خون رنج ميبرند دارد و شايد اين مهمترين تاثير شربت زرشک بر بدن باشد.