تغذیه/ میوه خشک مفید است یا مضر؟
باشگاه خبرنگاران/ خشک کردن ميوه برخي آثار منفي را در مواد مغذي آنها به جاي ميگذارد که مهمترين آن، کاهش يا حذف برخي ويتامينها از جمله ويتامين C و اسيد فوليک است. با اين وجود، تمام تغييرات در ميوههاي خشک فقط تخريبي نبوده و گاهي اوقات، اثرات ويژهاي براي حالت خشک برخي ميوهها وجود دارد؛ به عنوان مثال، آلوي خشک اثر ملين بيشتري نسبت به آلوي تازه دار يا انگور دارد. مشابه همين اثر را در انجير خشک و توت خشک نيز ميتوان مثال زد؛ برخي از ميوههاي خشک تا چهار برابر انواع تازه آنها، آنتياکسيدان دارند؛ در واقع در ميوههاي خشک، به دليل کاهش حجم ميوه، مقدارمواد مغذي آنها در واحد حجم بيشتر ميشود. ميوههاي خشک به دليل داشتن فيبر، آهن، سلنيوم و پتاسيم بالا انتخاب خوبي براي افراد دچار کمبود اين مواد هستند؛ با وجود اين، از آنجا که فرآيند خشک کردن موجب از دست رفتن مقادير قابل توجهي ميشود اما بار هم مصرف اين ميوهها توصيه ميشود.