آلو خشک برای مقابله با سرطان کولون
تبيان/ نتايج يک پژوهش جديد نشان داده است که داشتن رژيم غذايي سرشار از آلو خشک مي تواند باعث کاهش احتمال ابتلا به سرطان کولون شود. آلو خشک يک ميوه ي خشک بسيار خوشمزه است که طعم خوبي به انواع غذاها و خورش ها مي دهد. اين ميوه ي خشک سرشار از فيبر و ويتامين هاي مورد نياز بدن است. اخيراً نتايج يک پژوهش آمريکايي که در کنفرانس بيولوژي ارائه شده است نشان مي دهد داشتن يک رژيم غذايي حاوي آلو خشک باعث ايجاد تغييراتي در متابوليسم شده و خطر ابتلا به سرطان کولون را کاهش مي دهد. محققان دانشگاه بوستون و دانشگاه کاليفرنياي شمالي ايالات متحده ي آمريکا روي بررسي هاي موجود مطالعاتي انجام داده و به اين نتيجه رسيدند که رژيم غذايي مي تواند باعث تغيير متابوليسم و ترکيبات ميکروبيوتا (مجموعه ي ميکروب هاي موجود در کولون و لوله ي گوارش) شود. محققان به گروهي از موش هاي آزمايشگاهي يک رژيم غذايي سرشار از آلو خشک و گروهي ديگر رژيمي خنثي دادند. سپس محتواي روده اي و بافت هاي متفاوت کولون موش ها را بررسي کرده و مشاهده کردند موش هايي که آلوخشک مصرف کرده اند باکتري هاي مفيد بيشتري در روده ها و ديورتيکول هاي غيرعادي کمتري دارند. ديورتيکول ها معمولاً در مواقع ضايعات پيش سرطاني ديده مي شوند. به عقيده ي محققان اين دو پديده يعني باکتري هاي مفيد بيشتر و ديورتيکول هاي کمتر باعث محافظت بيشتر از کولون و کاهش خطر ابتلا به سرطان کولون مي شود. نتايج پژوهش هاي ديگر نيز نشان داده است که داشتن رژيم گياهخواري نيز باعث کاهش خطر ابتلا به اين نوع سرطان مي شود. در هر حال توصيه مي شود که آلو خشک را در برنامه ي غذايي آورده و ميوه و سبزيجات بيشتري مصرف کنيد تا روده هاي سالم تري داشته باشيد.