شربتی شگفتانگیز که شما را جوان میکند
باشگاه خبرنگاران/ حيدر عظمايي محقق و پژوهشگر طب سنتي درباره خواص شربت گل بنفشه اظهار کرد: شربت گل بنفشه يکي از شربتهاي سنتي و مفيد است که خواص بسياري دارد و حاوي ويتامينهاي A، B، C، E، کربوهيدرات، سديم، پتاسيم، اسيدفوليک، منيزيم، منگنز، آهن، پروتئين، کلسيم، روي ، فسفر، فيبر، پکتين، موسيلاژ، آنتوسيانين، فلاونوئيدها و غيره است همچنين استفاده از آن موجب درمان سرماخوردگي، سرفه، آسم، برونشيت، گرفتگي و خشکي گلو و خارج شدن خلطها از ريهها ميشود. او بيان کرد: نوشيدن اين شربت تاثير چشمگيري بر پاکسازي معده، کبد، کليه، مجاري ادرار و حتي ريهها دارد، همچنين باعث رفع التهاب معده، ورم طحال و خارج شدن صفرا از بدن ميشود؛ جالب است بدانيد اين شربت تاثير چشمگيري برکنترل اضطراب دارد و براي افراد مبتلا به سندرم پاي بسيار مفيد است. عظمايي اظهار کرد: وجود ويتامينهاي A، E، C، آنتوسيانين و فلاونوئيدها و غيره در شربت گل بنفشه باعث ايجاد خاصيت آنتي اکسيداني بسيار بالا در آن ميشود که تقويت سيستم ايمني و محافظت از بدن در برابر انواع بيماريها مخصوصا سرطانها را به همراه دارد. اين محقق و پژوهشگر طب سنتي گفت: اين نوشيدني با توجه به داشتن کلسيم، منيزيم و فسفر موجب تقويت و بهبود استحکام استخوانها و دندانها ميشود و از بروز پوکي استخوان و آرتروز جلوگيري ميکند؛ از ديگر خواص مهم اين شربت ميتوان به جوان سازي پوست و مو اشاره کرد. او با تاکيد بر تاثير نوشيدن اين شربت بر رفع خارش و اگزماي پوستي تصريح کرد: شربت گل بنفشه به دليل داشتن فيبر بالا، باعث عملکرد بهتر روده ها و رفع يبوست ميشود همچنين خاصيت ضدالتهابي آن ميتواند رماتيسم را بهبود ببخشد؛ اين شربت نشاط آور است و از بروز استرس و افسردگي پيشگيري ميکند. عظمايي با اشاره به تاثير اين شربت بر کنترل قند، فشار و چربي خون گفت: شربت گل بنفشه آرام بخش قلب و اعصاب است و سردردهاي ميگرني را رفع ميکند همچنين با توجه به خاصيت آنتي بيوتيکي که دارد براي رفع عفونت معده و ريه بسيار مفيد است و به افراد تندخو و عصبي کمک بسزايي ميکند. اين محقق و پژوهشگر طب سنتي بيان کرد: شربت گل بنفشه بر رفع بيخوابي، تب و لرز، ورم لوزهها، برفک دهان و غيره موثر است همچنين انرژي بدن را افزايش داده و حافظه و سيستم قلب و عروق را تقويت ميکند؛ نوشيدن آن منجر به پيشگيري از بروز آلزايمر، رفع سينوزيت و رفع ورم داخلي گوش ميشود. او با تاکيد بر خطرات مصرف اين شربت براي خانمهاي باردار بيان کرد: براي تهيه اين شربت به ۶۰ گرم گياه خشک گل بنفشه، ۲۵ گرم گياه خشک گل ختمي، ۳۰ گرم گياه خشک اسطوخودوس و ۲ ليترآب معدني احتياج داريد؛ کافيست گياهان خشک را نيم کوب کنيد و آن ها را داخل ۲ ليتر آب معدني بريزيد، اجازه دهيد ۴ تا ۵ ساعت به همين شکل باقي بماند سپس آن را در حرارت ملايم براي ۵ تا ۱۰ دقيقه بجوشانيد؛ هنگامي که دماي شربت متعادل شد آن را صاف و عسل را به آن اضافه کنيد.