نماد آخرین خبر
  1. جذاب ترین ها
  2. برگزیده
سلامت

آجیل با حملات قلبی کُشنده مبارزه می‌کند

منبع
خراسان
بروزرسانی
 آجیل با حملات قلبی کُشنده مبارزه می‌کند
خراسان/ اين هفته در کنگره متخصصان قلب که در پاريس در حال برگزاري است، گروهي از متخصصان کشورمان نتايج يکي از مطالعات خود را ارائه دادند. اين مطالعه که توسط پژهشکده قلب و عروق اصفهان انجام شده است رابطه بين مصرف آجيل و کاهش ميزان حملات قلبي کشنده را بررسي کرده است. دکتر نوشين محمدي‌فر، يکي از مجريان اين مطالعه مي گويد: مصرف آجيل به ميزان دست کم دو بار در هفته با کاهش 17 درصدي مرگ ناشي از بيماري‌هاي قلبي، عروقي ارتباط دارد. گروه آجيل و مغزها خواص زيادي دارد از جمله ميزان زياد چربي غيراشباع، مواد معدني، ويتامين‌ها، پروتئين، فيبر، فيتسترول و پنيفنول که براي سلامت قلب مفيدند. تا پيش از اين مطالعات متعددي درباره رابطه بين مصرف آجيل و پيشگيري از بيماري‌هاي قلبي، عروقي در آمريکا و کشورهاي اروپايي انجام شده بود اما در منطقه شرق مديترانه، مطالعات در اين زمينه اندک بود و از اين نظر اين مطالعه اهميت ويژه‌اي دارد.
مطالعه‌اي 12 ساله در 3 شهر ايران در اين مطالعه وضعيت 5432 فرد بالاي 35 سال ساکن اصفهان، نجف‌آباد و اراک به مدت 12 سال پيگيري و بررسي شد. براي اين منظور بعد از انتخاب اين افراد در سال 80 (2001)، از آن‌ها درباره ميزان مصرف آجيل، شامل گردو، بادام، پسته، فندق و دانه‌هاي ديگر سوال شد. تا 12 سال بعد از اين تاريخ (2013)، هر دو سال يک بار، وضعيت اين افراد از نظر ابتلا به بيماري‌هاي قلبي، عروقي، ايست قلبي يا فوت ناشي از اين گروه از بيماري‌ها پيگيري شد. در طول اين 12 سال، 751 مورد بيماري قلبي و 179 مورد فوت ناشي از بيماري‌هاي قلبي،عروقي در بين اين افراد گزارش شد. بر مبناي اطلاعات جمع‌آوري شده از شرکت‌کنندگان، محققان متوجه رابطه بين مصرف آجيل، دست کم به مقدار دو بار در هفته و کاهش 17 درصدي احتمال مرگ ناشي از بيماري‌هاي قلبي،عروقي، در مقايسه با افرادي که تنها يک بار در هر دو هفته آجيل مصرف مي‌کردند، شدند. 
  نکاتي درباره مصرف آجيل بر مبناي راهنماي جامعه متخصصان قلب اروپا، افراد در هر وعده مصرف نبايد بيش از 30 گرم آجيل (حدود يک مشت فرد بزرگ سال) مصرف کنند. آجيل‌ مصرف شده نيز نبايد بوداده و نمکي باشد. البته دکتر نوشين محمدي فرد ويژگي ديگري را درباره آجيل مفيد مي داند و مي‌گويد: آجيل بايد تازه باشد چرا که بعد از گذشت زمان، چربي‌هاي غيراشباع آن‌ اکسيد و خود تبديل به ماده‌اي مضر مي‌شود. شما از بوي ناخوشايند يا مزه تند و تلخ آجيل مي‌توانيد متوجه ماندگي آن شويد. منبع: سايت کنگره به آدرس www.escardio.org نويسنده : شيوا رضايي | روزنامه‌نگار ما را در کانال «آخرين خبر» دنبال کنيد