تناسب اندام/ شربتی که هم چاق می کند هم لاغر
باشگاه خبرنگاران/ يک محقق و پژوهشگر طب سنتي گفت: شربت انبه با توجه به نحوه مصرف تاثير متفاوتي بر کاهش يا افزايش وزن دارد. حيدر عظمايي محقق و پژوهشگر طب سنتي درباره خواص شربت انبه اظهار کرد: اين شربت حاوي ويتامين A، گروه ويتامينهاي B، B۱، B۲، B۳، B۵، B۶، ويتامين C، E، و املاح مثل مواد معدني، کربوهيدرات،سديم، منيزيم، منگنز، آهن، اسيد فوليک، پروتئين، فيبر، زاقزانتين، حاوي قند گلوکز،زاپاروس، فبتوس بعد منيزيم، منگنز، مس، اسيد گروتامين و زينک و غيره است. او با تاکيد بر خواص بيشمار اين شربت گفت: استفاده از شربت انبه موجب جوان سازي پوست و مو همچنين ويتامين A و E و C موجود در آن باعث ايجاد خاصيت آنتي اکسيدان بسيار قوي و در نتيجه افزايش قدرت سيستم ايمني بدن ميشود و از بدن در مقابل انواع بيماريها، مخصوصا سرطانها محافظت ميکند. عظمايي گفت: استفاده از اين شربت تاثير چشمگيري در برطرف شدن مشکل ناباروري دارد و جالب است بدانيد مصرف انبه نقش موثري بر چاقي و لاغري هم دارد؛ اگر اين شربت را يک ساعت يا نيم ساعت قبل وعدههاي غذايي مصرف کنيد، فيبر بالاي موجود در آن ميتواند موجب کاهش وزن و لاغري شود اما اگر آن را بعد وعدههاي غذايي و به همراه شير مصرف کنيد ميتواند باعث چاقي شده و بنيه ضعيف افراد را برطرف کند. اين محقق و پژوهشگر طب سنتي بيان کرد: استفاده از شربت انبه ميتواند موجب تقويت دستگاه گوارش شود؛ اين ميوه حاوي فيبر است و به عملکرد رودهها و رفع يبوست مفيد واقع ميشود همچنين استفاده از آن براي افرادي که مشکلاتي مثل چربي خون، ديابت و فشار خون دارند هم مفيد است. او گفت: استفاده از اين ترکيب موجب تقويت سيستم قلبي و عروقي ميشود و براي افراد مبتلا به ناراحتيهاي تنفسي و آسم بسيار مفيد است؛ نوشيدن اين شربت در افرادي که دچار کم خوني هستند ميتواند موجب افزايش گلبولهاي قرمز خون شده و کم خوني آن ها را برطرف کند. عظمايي با تاکيد بر تاثير مناسب اين شربت براي زنان باردار و جنين گفت: استفاده از شربت انبه سلامت افرادي که کارهاي سخت فيزيکي انجام ميدهند مثل کارگران ساختماني و بدنسازان را بهبود ميبخشد و تاثير زيادي بر تقويت بينايي دارد به طوري که ميتواند به درمان افراد مبتلا به خشکي چشم و شب کوري کمک کند. اين محقق و پژوهشگر طب سنتي تصريح کرد: انبه را بايد در فصل آن مصرف کرد و از مکانهاي معتبر تهيه کرد؛ اين ميوه بايد کاملا رسيده و سالم باشد؛ از تهيه انبههايي که به صورتهاي غير ارگانيک يا با استفاده از مواد شيميايي به دست ميآيند، اجتناب کنيد تا از خواص مفيد اين ميوه بهره ببريد. او گفت: براي تهيه شربت انبه به ۴ عدد انبه متوسط، ۶ تا ۷ قاشق غذاخوري عسل، ۵۰ گرم تخم شربتي و ۲ ليوان شير احتياج داريد؛ کافيست انبههاي پوست کنده و بي هسته را داخل مخلوط کن ريخته خوب به هم بزنيد، محلول به دست آمده را در طول روز ۲ تا ۳ ليوان ميتوان ميل کنيد، اگر خواستيد به جاي شير آن را با آب درست کنيد، ميتوانيد چند تکه يخ و يا حتي ليمو ترش نيز در آن استفاده کنيد.