نماد آخرین خبر
  1. جذاب ترین ها
سلامت

با این خوردنی‌های خوشمزه و طبیعی از سکته مغزی فاصله بگیرید

منبع
باشگاه خبرنگاران
بروزرسانی
با این خوردنی‌های خوشمزه و طبیعی از سکته مغزی فاصله بگیرید
باشگاه خبرنگاران/ سکته مغزي ساليانه جان حدود ۵ ميليون نفر در سراسر جهان را مي‌گيرد و به ويژه براي زنان ميانسال يک تهديد به سرعت پيشرونده است. اما اگر مي‌خواهيد ازبروز سکته مغزي در خود و کساني که دوست داريد جلوگيري کنيد، خواندن اين مطلب به شما کمک مي‌کند. تغييرات اساسي در شيوه زندگي مي‌تواند تأثير زيادي در کاهش خطر سکته مغزي داشته باشد. در حقيقت، بر طبق تحقيقات، سکته مغزي با تغيير عوامل مربوط به سبک زندگي از جمله بهبود رژيم غذايي، ترک سيگار و انجام ورزش منظم تا ۸۰ درصد قابل پيشگيري است. به گفته پزشکان، بهترين راه براي جلوگيري از ابتلا به سکته مغزي، خوردن يک غذاي کامل و رژيم غذايي گياهي با محوريت سبزيجات، عدس، لوبيا، غلات کامل، ميوه و آجيل است. اما علاوه بر رژيم غذائي گياهي، افراد بايد داراي منبع مطمئني از ويتامين B۱۲ را هم در برنامه غذائي خود بگنجانند. چرا رژيم‌هاي غذايي مبتني بر گياه خطر سکته مغزي را کاهش مي‌دهند؟ يکي از دلايل محافظت رژيم‌هاي غذايي گياهي در برابر سکته مغزي به دليل فيبر موجود در آنهاست. مطالعات نشان مي‌دهد به ازاي هر هفت گرم فيبر که در روز مي‌خوريد، تقريباً ۷ درصد خطر ابتلا به سکته مغزي را کاهش مي‌دهيد. همچنين غذا‌هاي گياهي پر از آنتي اکسيدان هستند. مواد غذايي حاوي آنتي اکسيدان به کاهش التهاب و جلوگيري از ايجاد پلاک در شريان‌ها کمک مي‌کند و همچنين باعث بهبود جريان خون مي‌شود. به طور متوسط​​، غذا‌هاي گياهي نسبت به غذا‌هاي حيواني ۶۴ برابر بيشتر آنتي اکسيدان دارند. آجيل در يک مطالعه، مشخص شد که اضافه کردن هر ۲۸ گرم آجيل در روز خطر سکته مغزي را به نصف کاهش مي‌دهد. سبزي‌ها طبق مطالعات انجام شده توسط محققان دانشگاه هاروارد، معلوم شد که سبزيجات قويترين عامل محافظت در برابر بيماري‌هاي مزمن، از جمله کاهش ۲۰ درصدي براي سکته‌هاي مغزي (و بيماري‌هاي قلبي) هستند. شکلات طبق مطالعات افرادي که شکلات مي‌خورند، احتمال ابتلا به سکته مغزي کمتري دارند. اما شکر و لبنياتي که در انواع شکلات وجود دارد با پيامد‌هاي مثبت سلامتي همراه نيستند، بنابراين شکلات تيره با محتواي کاکائوي بالا بهترين انتخاب است. ميوه‌هاي خانواده مرکبات مصرف مرکبات به دليل وجود فلاونوئيد‌ها خطر سکته مغزي را کاهش مي‌دهد. طبق مطالعه‌اي بر روي ۷۰ هزار زن که در مجله استروک به چاپ رسيده است، زناني که در طي يک دوره ۱۴ ساله بيشتر از مرکبات مصرف کرده اند نسبت به زناني که کمترين مصرف را داشتند، ۱۹ درصد کمتر خطر سکته مغزي را داشتند. غلات کامل مشخص شده است که خوردن غلات کامل با کاهش خطر سکته مغزي همراه است. پزشکان خوردن حداقل روزانه ۳ وعده غلات کامل را براي پيشگيري از سکته مغزي توصيه مي‌کنند. سير سير يک انتخاب عالي براي کاهش خطر سکته مغزي است. يک مطالعه انساني نشان داد که مصرف منظم سير منجر به کاهش ۵۰ درصدي ميزان سکته مغزي شده است. گوجه فرنگي مقادير زياد ليکوپن که در گوجه فرنگي يافت مي‌شود، با کاهش قابل توجهي از خطر سکته مغزي در افراد مرتبط است. قهوه و چاي سبز طبق مطالعه دانشمندان در يک تحقيق، کساني که روزانه ۲ تا ۳ فنجان چاي سبز نوشيدند، ۱۴ درصد خطر سکته مغزي را کاهش داده بودند. غذا‌هاي سرشار از پتاسيم خوردن غذا‌هاي غني از پتاسيم، خطر سکته مغزي را به ميزان قابل توجهي کم مي‌کند. پتاسيم در ميوه و سبزيجات و حبوباتي مانند لوبيا فراوان است. غذا‌هاي سرشار از منيزيم براساس مطالعات، مصرف منيزيم بالاتر با کاهش خطر سکته مغزي همراه است. لوبيا، سبزيجات برگ دار و غلات سبوس دار همه داراي منيزيم هستند. ما را در کانال «آخرين خبر» دنبال کنيد
اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره